Правили ли сте домашна бира?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Правили ли сте домашна бира?

Мнениеот Мики Маус » 13 Дек 2019, 11:23

Пробвали ли сте да си направите бира в домашни условия? Трудно ли е? Аз съм голям любител на пивото и от доста време се каня да проуча тази тема.
От една страна вероятно е по-евтино да си произвеждаш бирата вкъщи, отколкото да я купуваш от магазина, а от друга – на 100% си сигурен какво си сложил в нея. :wink:
Като за начало предполагам, че ще ми трябва комплект за производството на бирата. Разгледах в интернет няколко устройства, дори видях, че има и автоматични апарати. Кои са по-добри? Препоръчайте ми някой, който сте използвали.
Другият важен момент е рецептата. Тук също има доста варианти. Хората казват, че си правят бира със зърна от ечемик, ръж, пшеница, дори комбинация между пшеница и овес... Все пак ечемикът не е ли за предпочитане? И още нещо: От къде си вземате зърното за бирата? Трябва ли да го купувам от специализиран магазин или може да е от пазара например?
Предполагам, че има различни рецепти и начини на приготвяне. Споделете опит и ме посъветвайте как е най-добре да се направи бира в домашни условия.
:cheers:
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49

Re: Правили ли сте домашна бира?

Мнениеот marchinko73 » 13 Дек 2019, 14:40

Аз веднъж опитах, но нещо не ми се получи. Може би защото не използвах някакви специални съдове или пък обърках нещо в процеса на приготвяне... не е ясно. Ползвах една бърза рецепта от интернет, но явно не се получи. Интересно ще е някой, който е успял да си направи бира в домашни условия, да каже как точно става номерът. :wink:
Аватар
marchinko73
 
Мнения: 440
Регистриран на: 22 Авг 2019, 10:00

Re: Правили ли сте домашна бира?

Мнениеот petyo62 » 15 Дек 2019, 18:22

За по-евтиното не съм много убеден, но си прав, че щом е домашна, знаеш какво слагаш вътре. Аз не съм опитвал да варя бира в домашни условия. По-добра ли е на вкус от купешката?
petyo62
 
Мнения: 222
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 12:18


Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта