Дадохте ми добра идея да си приготвя домашни мезета вкъщи, вместо да ги търся от съмнителни производители по интернет. Открих много полезни съвети за домашна пастърма във форума, но никой не е споделил как приготвя суджук. Тъй като вече не гледаме животни, ще се наложи месото да го купувам от магазина. Обаче не съм наясно какво да бъде и в какви пропорции.
Единственото, което помня от едно време е, че суджука го правихме от свинско и телешко месо. Мелехме го със старите ръчни машинки. Сега предполагам, че и в магазина могат да ми го смелят? А дали не е по-добре месото да е кълцано? За подправките зная, че се слага кимион и черен пипер... Друго имаше ли? Абе направо някой, който си ги прави вкъщи, да даде рецептата, да не се мъча!
И другия въпрос: в какво да напълня суджуците? Навремето нашите използваха червата на прасетата или купуваха от някъде, ама тези купените май бяха някакви тънки - за наденички... Сега продават ли се? Като се замисля, работата никак няма да е лесна, но съм решил да опитам!