Момчета или момичета се отглеждат по-лесно?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Момчета или момичета се отглеждат по-лесно?

Мнениеот Мики Маус » 20 Дек 2019, 12:19

Тъй като ми предстои да ставам баща, почнах да се замислям над неща, които до момента не са ми минавали през главата. Например въпросът: момче или момиче се отглеждат по-лесно? Не че можеш да си избираш... От какъвто и пол да е детето, все ще му се радвам. Само да е живо и здраво! Интересувам се, за да бъда психически подготвен, когато това стане. Вече разговаряме на такива теми с приятелката ми и с наши приятели, които имат деца – и момченца, и момиченца... Да ви кажа, никой не си признава, че му е лесно, но пък и не се оплакват чак толкова... Но все пак според мен би трябвало да има разлика. Да речем, момчетата са по-непретенциозни към дрехи, храна, но пък са по-буйни, докато момиченцата са по-кротки, но пък по-кокетни и взискателни... И не става въпрос само за парите, но и за възпитанието... Ей такива работи си мисля... Какво ще кажете? Вашите наблюдения какви са?
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49

Re: Момчета или момичета се отглеждат по-лесно?

Мнениеот Елена Стоянова » 20 Дек 2019, 13:03

Имам момиченце и не мога да се оплача, че до сега ми е създавала някакви кой знае какви проблеми, освен понякога здравословните, разбира се. И като малка беше кротко бебе. Сега също не е капризна или суетна... Всъщност мога да кажа, че е доста здравомислещо и сериозно дете. Според мен е въпрос на възпитание и характер.
Елена Стоянова
 
Мнения: 108
Регистриран на: 23 Ное 2019, 16:54

Re: Момчета или момичета се отглеждат по-лесно?

Мнениеот Цвети Цветкова » 21 Дек 2019, 12:06

Моето момченце е вече на 9 години... Доста е буен и понякога ни създава големи грижи, но да ни е жив и здрав! Не се гледат лесно деца, обаче са най-голямото щастие. Аз да си призная исках момиче... :wink:
Цвети Цветкова
 
Мнения: 166
Регистриран на: 16 Сеп 2019, 11:23

Re: Момчета или момичета се отглеждат по-лесно?

Мнениеот ganka67 » 23 Дек 2019, 11:56

Моите са две момчета - да са ми живи и здрави. Вече са големи хора и от дистанцията на времето ми се струва, че лесно ги отгледахме... Човек забравя лошите работи. Помни само хубавите. Поне при мен е така. Като че ли много бързо пораснаха момчетата ни... Сега гледаме внуци. :smile:
ganka67
 
Мнения: 169
Регистриран на: 15 Окт 2019, 13:53


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта