Остра болка и схващане на крайник

Остра болка и схващане на крайник

Мнениеот plamena.stoyanova » 20 Дек 2019, 18:06

Здравейте. Казвам се Пламена, на 26 години, с инсулинова резистентност и поликистоза, живея и работя в чужбина от четири години. Пътувах за България на 18 декември и няколко часа преди полета получих остра болка в долен десен квадрант на корема. Болката започна внезапно и продължи със схващане към десен долен крайник постепенно се измести и в ляво, също със схващане на ляв крайник. Нямам температура или повръщане, но имам газове и след изхождане по голяма нужда имам усещането, че червата ми са все още пълни и съответно посещавам тоалетната по няколко пъти. Нямам диария, нито кръв в урината. Приемам метформин 500 мг, от сряда до днес болката не е отшумяла и при ходене усещам придърпване в Долна дясна част на корема, при по резки движения болката е пронизваща и много много остра и дори не мога да се изправя напълно.
Дайте ми съвет какъв специалист да търся и какви изследвания да пусна. Евентуално мога ли да ползвам европейска здравна карта понеже нямам осигуровки тук?
Благодаря ви.
plamena.stoyanova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Дек 2019, 17:48

Re: Остра болка и схващане на крайник

Мнениеот IvetooX » 20 Дек 2019, 21:31

На ваше място веднага бих отишла на лекар, звучи притесняващо. Не знам обаче дали с тази карта ще успеете да се уредите за преглед при специалист?
IvetooX
 
Мнения: 57
Регистриран на: 11 Фев 2018, 17:30

Re: Остра болка и схващане на крайник

Мнениеот mimeto96 » 22 Дек 2019, 10:58

Веднага потърсете лекар! Може да е апендицит. Консултирайте се с хирург.
mimeto96
 
Мнения: 260
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 09:55

Re: Остра болка и схващане на крайник

Мнениеот FramarLekari » 27 Дек 2019, 13:11

plamena.stoyanova написа:Здравейте. Казвам се Пламена, на 26 години, с инсулинова резистентност и поликистоза, живея и работя в чужбина от четири години. Пътувах за България на 18 декември и няколко часа преди полета получих остра болка в долен десен квадрант на корема. Болката започна внезапно и продължи със схващане към десен долен крайник постепенно се измести и в ляво, също със схващане на ляв крайник. Нямам температура или повръщане, но имам газове и след изхождане по голяма нужда имам усещането, че червата ми са все още пълни и съответно посещавам тоалетната по няколко пъти. Нямам диария, нито кръв в урината. Приемам метформин 500 мг, от сряда до днес болката не е отшумяла и при ходене усещам придърпване в Долна дясна част на корема, при по резки движения болката е пронизваща и много много остра и дори не мога да се изправя напълно.
Дайте ми съвет какъв специалист да търся и какви изследвания да пусна. Евентуално мога ли да ползвам европейска здравна карта понеже нямам осигуровки тук?
Благодаря ви.


Здравейте, plamena.stoyanova!

Възможно е да е апендицит или друга проява на остър хирургичен корем! Веднага потърсете лекар!

Успех!

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта