Имам навика от години да мия месото, преди да го сготвя. Попадна ми интересна статия, в която се твърди точно обратното - че е абсолютно вредно да се мие месото.
Причините са прости - с миенето вие разпространявате бактериите из цялата кухня, като от пръските вода мие можете да заразите пространство от около метър покрай чешмата.
Единствено възможно е да оберем със салфетка мръсотията (ако виждаме такава) и да я хвърлим, след това да измием ръцете.
Според статията - всичко изчезва след термичната обработка.
Имам два въпроса - много прости.
Чувала съм, че можеш да потопиш месото във вряла вода, за да му махнеш кръвта. Това дали е достатъчно добра форма на хигиена и да се пречисти от мръсотия и от кръвта?
Това значи ли, че маринованото месо е с потенциален проблем, след като това е потапяне на месото в течна среда?
Има ли някой да ми отговори, че ми е много интересно.