Прегледи при лекари без причина и постоянна тревожност. Какво може да се направи?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Прегледи при лекари без причина и постоянна тревожност. Какво може да се направи?

Мнениеот Nely Nel » 16 Яну 2020, 12:00

Елена Стоянова написа:Добре, нека да не е от Пловдив или Стара Загора. Просто исках да ни е по-наблизо, но всъщност няма значение в кой град е лекарят. Ще намерим време да заведем племенницата ми. Само ми препоръчайте някой добър психолог хомеопат, моля.


Моя позната е много доволна от д-р Ивайло Димитров от Бургас. Той е психиатър и хомеопат. Може да се свържете с него и да му опишете вашия проблем. Дано да помогне! Успех!
Аватар
Nely Nel
 
Мнения: 49
Регистриран на: 05 Дек 2019, 14:41

Re: Прегледи при лекари без причина и постоянна тревожност. Какво може да се направи?

Мнениеот Елена Стоянова » 17 Яну 2020, 11:16

Благодаря, Nely Nel! Ще се опитаме да се свържем с този доктор и ще видим какво ще каже по въпроса. Дано да може да помогне!
Елена Стоянова
 
Мнения: 108
Регистриран на: 23 Ное 2019, 16:54

Re: Прегледи при лекари без причина и постоянна тревожност. Какво може да се направи?

Мнениеот Lina123 » 09 Фев 2020, 11:48

От личен опит, точно на същата възраст, страдах от хипохондрия. Изключително тежко, много натоварващо и болезнено. Моят съвет е да не ходи момичето на психиатър. Аз се оправих с психотерапия, когнитивно поведенческа психотерапия. Изключително много ми помогна и мога да кажа, че три години след началото на психотерапията, аз не страдам от хипохондрия. В интернет, в английски сайт за книги има книги на тема health anxiety, ако говорите английски е от голяма помощ. Пробвайте с много добър когнитивно поведенчески терапевт и ви обещавам, че момичето ще се оправи. Но не с всякаква психотерапия, а само и единствено с когнитивно поведенческа. Искам да ви кажа, че преди това пробвах с психиатър, да се пият хапчета е ужасно, с много странични ефекти и спорен резултат. След това пробвах психолози (забележете не психотерапевти, а психолози), 4 на брой, един, който се занимава с психоанализа, един с психодинамична терапия, един онлайн и един детски, който работи и с възрастни. Нито един от тях не ми помогна. Насочих се към когнитивна терапия с помощта на книгата, която си купих от Англия, cbt for health anxiety. В интернет има много ресурси на английски език. Не се подхлъзвайте с хапчета, само психотерапия, провеждана от психотерапевт е спасението. Това ще бъдат най-добре похарчените ви пари.
Lina123
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Фев 2020, 11:34

Re: Прегледи при лекари без причина и постоянна тревожност. Какво може да се направи?

Мнениеот Елена Стоянова » 10 Фев 2020, 14:16

Lina123 написа:От личен опит, точно на същата възраст, страдах от хипохондрия. Изключително тежко, много натоварващо и болезнено. Моят съвет е да не ходи момичето на психиатър. Аз се оправих с психотерапия, когнитивно поведенческа психотерапия. Изключително много ми помогна и мога да кажа, че три години след началото на психотерапията, аз не страдам от хипохондрия. В интернет, в английски сайт за книги има книги на тема health anxiety, ако говорите английски е от голяма помощ. Пробвайте с много добър когнитивно поведенчески терапевт и ви обещавам, че момичето ще се оправи. Но не с всякаква психотерапия, а само и единствено с когнитивно поведенческа. Искам да ви кажа, че преди това пробвах с психиатър, да се пият хапчета е ужасно, с много странични ефекти и спорен резултат. След това пробвах психолози (забележете не психотерапевти, а психолози), 4 на брой, един, който се занимава с психоанализа, един с психодинамична терапия, един онлайн и един детски, който работи и с възрастни. Нито един от тях не ми помогна. Насочих се към когнитивна терапия с помощта на книгата, която си купих от Англия, cbt for health anxiety. В интернет има много ресурси на английски език. Не се подхлъзвайте с хапчета, само психотерапия, провеждана от психотерапевт е спасението. Това ще бъдат най-добре похарчените ви пари.


Много благодаря за информацията, Lina123! И аз съм много против приемането на лекарства, особено на такива, които водят до зависимост. Ще предам на сестра ми. Благодаря още веднъж!
Елена Стоянова
 
Мнения: 108
Регистриран на: 23 Ное 2019, 16:54

Предишна

Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта