Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

Мнениеот Елена Стоянова » 08 Фев 2020, 19:59

Здравейте! Направихме изследванията на дъщеричката ми и се оказа, че няма грип. Лекарят ни каза, че явно се касае за по-сериозна настинка, но тъй като кашлицата и хремата не намаляват, а се усилват, ни посъветва да й направим и изследвания за алергии. Тестът излезе положителен за акари, влага и полени. Изписаха на детето няколко антиалергични лекарства. Надявам се да й мине от тях. С мъжа ми веднага започнахме да мислим варианти за изчистване на жилището от акари и намаляване на влагата. Слава Богу цъфтящи растения в този сезон няма! Разгледахме влагоабсорбатори, въздухопречистватели, уреди и спрейове против акари... Искам да се допитам и до вас – какви уреди ще са най-ефективни в този случай? Има ли някакви комбинирани, примерно влагоабсорбатор, въздухопречиствател и йонизатор? Не успяхме да открием такъв. За акараите какво ще ме посъветвате? Спрей или електронен уред е по-добре да взема? С какво се унищожават най-добре? Извинявам се, ако звуча малко неразбираемо, но съм се паникьосала...
Елена Стоянова
 
Мнения: 108
Регистриран на: 23 Ное 2019, 16:54

Re: Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

Мнениеот Цвети Цветкова » 10 Фев 2020, 10:29

Предполагам, че си се информирала по темата с акарите, но ако си пропуснала нещо, ето няколко полезни съвета: Понеже гадинките живеят в домашния прах и обичат да им е топло и влажно, най-напред трябва да се почисти основно праха от жилището, по възможност да се махнат всички килими и постелки и да се минава с паропочистващ моп - включително пердета, завеси, щори и т.н. Температурата не трябва да е по-висока от 21 градуса и влажността на въздуха да не е над 50%... И нещо много важно - задължително е да переш спалното бельо и плюшените играчки на детето всяка седмица на температура 60 градуса. По отношение на уредите, ние вкъщи ползваме въздухопречиствател и влагоабсорбатор TRITON 2в1.
Цвети Цветкова
 
Мнения: 166
Регистриран на: 16 Сеп 2019, 11:23

Re: Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

Мнениеот Елена Стоянова » 10 Фев 2020, 13:25

Цвети Цветкова написа:Предполагам, че си се информирала по темата с акарите, но ако си пропуснала нещо, ето няколко полезни съвета: Понеже гадинките живеят в домашния прах и обичат да им е топло и влажно, най-напред трябва да се почисти основно праха от жилището, по възможност да се махнат всички килими и постелки и да се минава с паропочистващ моп - включително пердета, завеси, щори и т.н. Температурата не трябва да е по-висока от 21 градуса и влажността на въздуха да не е над 50%... И нещо много важно - задължително е да переш спалното бельо и плюшените играчки на детето всяка седмица на температура 60 градуса. По отношение на уредите, ние вкъщи ползваме въздухопречиствател и влагоабсорбатор TRITON 2в1.


Благодаря за инфото, Цвети! Ще проверим къде може да го намерим този уред 2 в 1. А какви препарати да ползвам срещу акари? Този електронен уред, който ги убивал, някой ползвал ли го е?
Елена Стоянова
 
Мнения: 108
Регистриран на: 23 Ное 2019, 16:54

Re: Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

Мнениеот Пламена И. » 11 Фев 2020, 11:12

Вкъщи сме ползвали Allergy Free спрей срещу акари. Безвреден е и е специално за предотвратяване на алергии.
Пламена И.
 
Мнения: 164
Регистриран на: 07 Окт 2019, 11:23

Re: Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

Мнениеот ganka67 » 12 Фев 2020, 14:42

Алергията към акари същото ли е като това, на което му казват алергия към домашен прах? Ако е така, голяма чистене те чака. Мъжът на съседката ми има такава алергия. По два пъти на ден минава с прахосмукачката, горката... Дано детенцето да се излекува бързо!
ganka67
 
Мнения: 169
Регистриран на: 15 Окт 2019, 13:53

Re: Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

Мнениеот Мики Маус » 13 Фев 2020, 16:38

Докато за почистването с пара и специални спрейове, мога да се съглася, че ще намали акарите (имайте предвид, че никога няма да успеете да ги унищожите напълно), то позволете да бъда много скептично настроен към електронните уреди срещу акари. В описанието се твърди, че работят с ултразвук, но не е ясно как това влияе върху акарите и дали изобщо има ефект. Как бихте могли да измерите? С микроскоп може би? :wink: Тия уреди ми приличат на ония за намаляване на сметката за тока... Поддържането на оптималната температура и влажност на въздуха в стаята, редовното почистване с пара и ежеседмичното пране на спалното бельо на висока температура според мен са напълно достатъчни.
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49

Re: Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

Мнениеот Елена Стоянова » 14 Фев 2020, 11:06

Поръчахме този уред - ATTRACTIVE Triton 2in1. Прочетохме много добри отзиви за него. В инфото пише, че унищожава алергените на прахови акари, алергените от домашни любимци, полени, мухълни спори, гъби и плесен вируси, бактерии, органични миризми. Точно това, което ни трябва!
Елена Стоянова
 
Мнения: 108
Регистриран на: 23 Ное 2019, 16:54


Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта