Как се справяте със стреса на работа?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Как се справяте със стреса на работа?

Мнениеот Пламена И. » 12 Фев 2020, 13:13

Здравейте! Хрумна ми една идея – да обменим опит в начините за справяне със стреса на работа. Аз съм счетоводител и както се сещате, прекарвам почти цялото си време на компютъра в офиса. Много си харесвам работата и колежките. С тях се разбираме чудесно. Според мен в моя случай стресът идва от външни дразнители – клиенти, институции, срокове... С момичетата сме си създали някои много полезни неща, за да намалим напрежението. На първо място сме си подредили и украсили офиса така, че да ни е приятно и уютно. Имаме много цветя, за които се грижим и те допълнително освежават обстановката. През почивките се разхождаме на чист въздух. Освен това сме си взели топки за пилатес, с които заменяме от време на време столовете, имаме си и антистрес топки... Общо взето се стараем да ни е приятно и да намалим напрежението до минимум.
Как се справяте вие със стреса във вашата работа? Имате ли някакви специфични методи, занимания или уреди? Споделете идеи.
Пламена И.
 
Мнения: 144
Регистриран на: 07 Окт 2019, 11:23

Re: Как се справяте със стреса на работа?

Мнениеот Момчил Митев » 12 Фев 2020, 14:18

Ние в нашия офис нямаме такива възможности. Постоянно се разправяме с клиенти и е доста стресиращо. Старая се да забравям за проблемите на работа след края на работното време, ама не винаги ми се получава. Разтоварвам с фитнес и разходки. Ходя до работата с велосипед, когато времето го позволява... Горе-долу това са ми методите за справяне със стреса на работа. :smile:
Момчил Митев
 
Мнения: 85
Регистриран на: 25 Ное 2019, 12:23

Re: Как се справяте със стреса на работа?

Мнениеот mimeto96 » 13 Фев 2020, 14:27

Явно не мога да се справя със стреса на работното място. Всичко ме изнервя и едва чакам да дойде края на работното време... След това вече нещата са различни. Ходя на йога, излизаме с приятеля ми на разходки, води ме на ресторант... И нещо много интересно - установих, че готвенето ме успокоява най-много от всичко! :smile:
mimeto96
 
Мнения: 227
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 09:55

Re: Как се справяте със стреса на работа?

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 16 Фев 2020, 12:17

В тоя майтап, дето го пускат често във фейса, че който работи с клиенти трябва да има право да бие поне един на ден, има нещо вярно... :lol: За целта съм си сложил една боксова круша в склада и като ми се насъбере повечко отивам да я поблъскам... и тъй... Иначе разходките след работа и събиранията с приятели най-добре ми се отразяват. :wink:
Аватар
Лош Холестерол 007
 
Мнения: 362
Регистриран на: 20 Авг 2019, 15:48


Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта