Спорт за човек с херния – възможно ли е?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Спорт за човек с херния – възможно ли е?

Мнениеот delchev » 28 Фев 2020, 15:41

Здравейте! Може ли да ми дадете съвет или мнение по този въпрос? Преди 5 години получих двустранна херния след тренировка във фитнеса. Претърпях две операции и все още чувствам дискомфорт, а понякога и болка, когато вдигам нещо по-тежко или се напрегна повече. Естествено лекарите са ми казали да се пазя, но ми липсват движението и спорта. Преди операциите освен с фитнеса, се занимавах и с плуване, бягане и колоездене. Излишно е да казвам, че принудителното обездвижване се отразява негативно както на физиката, така и на психиката ми. С две думи – чувствам се непълноценен.
Мисля си, че все ще има някакъв вид спорт, който да е подходящ за хора с моя проблем, но не се сещам какъв може да е... А от друга страна никак не ми се иска да влоша положението, защото да те режат си е кофти преживяване... За сега ходенето е единствената форма на двигателна активност, която си позволявам и гледам изобщо да не ползвам градски транспорт, но ми се иска да се захвана и с нещо по-интензивно и динамично. Надявам се да ми дадете съвети и идеи.
delchev
 
Мнения: 102
Регистриран на: 03 Авг 2019, 20:00

Re: Спорт за човек с херния – възможно ли е?

Мнениеот marchinko73 » 29 Фев 2020, 13:22

Не искам да те обезсърчавам, приятелю, но щом и до сега чувстваш болки и дискомфорт, не виждам как може да тренираш нещо по-динамично. Макар че плуването ми изглежда добра идея... Защо не пробваш как ще ти се отрази?
Аватар
marchinko73
 
Мнения: 440
Регистриран на: 22 Авг 2019, 10:00

Re: Спорт за човек с херния – възможно ли е?

Мнениеот Мики Маус » 01 Мар 2020, 11:18

Много кофти си се подредил! С фитнеса трябва да се внимава. Сигурно си имал калпав инструктор... Според мен е най-добре пак да отидеш на преглед при лекар и той да ти каже какво може и какво не може да правиш.
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49

Re: Спорт за човек с херния – възможно ли е?

Мнениеот delchev » 02 Мар 2020, 12:21

Мики Маус написа:Много кофти си се подредил! С фитнеса трябва да се внимава. Сигурно си имал калпав инструктор... Според мен е най-добре пак да отидеш на преглед при лекар и той да ти каже какво може и какво не може да правиш.

Смешното в случая е, че като питах доктора, който ме оперира, до колко мога да се натоварвам след операцията, той ми каза: С това платно, дето съм ти го сложил, още другия месец може да ходиш на фитнес! Питах го: колко тежко мага да вдигам? Той ми отговаря - и 100 кг, ако искаш! Не разбрах дали се майтапи, но чувствам, че работата не е на добре... Може би все пак плуването е добра идея...
delchev
 
Мнения: 102
Регистриран на: 03 Авг 2019, 20:00


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron