Припадъци без видима причина

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Припадъци без видима причина

Мнениеот Мики Маус » 05 Мар 2020, 12:16

Здравейте! Все се каня да питам има ли друг човек тук с такъв проблем и дали може да сподели мнение по въпроса. От може би 5-6 години ми се случва поне веднъж в годината да получавам припадък (загуба на съзнание) за кратко време без някаква видима причина. Сега съм на 26 години. Първият път ми се случи, когато станах от леглото и отивах към банята. Посегнах към вратата и след това се събудих на пода. Естествено ходих на лекар и ми правиха изследвания, но нищо нередно не откриха. На следващата година през лятото бях по работа в Сливен. Припаднах, докато си вземах кафе от една машина. Хората покрай мен извикали бърза помощ. Свестиха ме и лекарят каза, че рязко ми е паднало кръвното от жегата и ме посъветва да стоя на сянка и да пия повече вода. Отново ходих на изследвания – и отново всичко е в нормата. Последният ми припадък беше в едно заведение. Голям резил! Хората помислиха, че съм се напил като талпа, а аз седнах да изчакам приятелката си и бях изпил само една газирана вода... Правени са ми всякакви изследвания – кръвни, скенири, ЕКГ, ЕЕГ и не помня още какво – всичко е ОК. Здрав съм като бик. Кръвното ми е постоянно 120/80, когато и да го премеря. Нямам идея на какво се дължат тия припадъци, а най-лошото е, че лекарите също не могат да кажат. На какво всъщност се дължи това състояние и има ли лечение? Някой може ли да каже?
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49

Re: Припадъци без видима причина

Мнениеот ganka67 » 06 Мар 2020, 10:32

Големият ми син в пубертета имаше такива припадъци. Рязко падане на кръвното и събиране на двете граници. И при него рядко се случваха - 1-2 пъти в годината и изследванията също му бяха добри. Лекарите казваха, че е от възрастта и с течение на времето ще отшуми. Сигурно са прави, защото от 2-3 години не ми е споменавал да е имал припадък.
ganka67
 
Мнения: 169
Регистриран на: 15 Окт 2019, 13:53

Re: Припадъци без видима причина

Мнениеот Innerlane » 07 Мар 2020, 13:46

На мен ми се случваше в тийнейджърските години - в горещо време, в задушен градски транспорт и т.н. Казаха ми, че причината е по всяка вероятност краткотраен спазъм на някой от съдовете, кръвоснабдяващи мозъка и в резултат на това се получават припадъците. Има ужасно много причини това да се случва - от пушене до лоша диета. При мен отшумя от самосебе си с времето.
Innerlane
 
Мнения: 123
Регистриран на: 04 Апр 2016, 15:41

Re: Припадъци без видима причина

Мнениеот Мики Маус » 07 Мар 2020, 21:48

По принцип винаги е имало някаква външна причина - рязко ставате от леглото, горещина и дълго излагане на слънце, преумора от тежка физическа работа... Вече се научих да усещам симптомите - причерняване - нещо като звездички пред очите и студена пот... Гледам веднага да легна и после да пия течности, кафе или да ям нещо сладко и ми минава... Преди месец-два така предотвратих един припадък във фитнеса. Дано да сте прави, че с времето това състояние отминава.
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron