Как се използва живовляк при болки в зъба?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Как се използва живовляк при болки в зъба?

Мнениеот Момчил Митев » 05 Май 2020, 19:32

Здравейте! Имам такъв въпрос – как се използва живовляк при зъбобол? Имам проблемен зъб, заради който вече трети път ходя на зъболекар, но продължава да ме боли от време на време. Болката е доста силна и изключително неприятна. Не искам да прекалявам с обезболяващите – вече съм изпил достатъчно много! Тъй че ми трябва нещо билково, което да има бърз ефект. Мой приятел ми каза, че живовлякът много помагал при такива състояния. Трябвало да се дъвчат листата. От къде да взема свежи листа от живовляк по това време? Изсушени листа мога да си взема от аптеката… Обаче с изсушени дали става – като запарка или компрес може би? Някой ползвал ли е тази билка против зъбобол? Дайте идеи за изпитани природни средства, моля.
Момчил Митев
 
Мнения: 98
Регистриран на: 25 Ное 2019, 12:23

Re: Как се използва живовляк при болки в зъба?

Мнениеот ganka67 » 07 Май 2020, 09:57

Аз също съм чувала, че живовлякът помага много при зъбобол. Дъвченето на свежи листа и налагането на венеца бързо премахвали болката. За изсушената билка не зная как може да подейства. На мен много добре ми се отразява отвара от смрадлика (тетра) и лайка, когато ме заболи зъб. Жобуря се няколко пъти на ден и ми минава бързо.
ganka67
 
Мнения: 169
Регистриран на: 15 Окт 2019, 13:53

Re: Как се използва живовляк при болки в зъба?

Мнениеот Мики Маус » 08 Май 2020, 09:30

Не съм използвал живовляк до сега, но мога да ти препоръчам билковия Сандрин. Освен за профилактика при проблеми с венците, съм го ползвал и при зъбобол. Напоявам малко памук с него и го слагам да стои на болното място за няколко часа. На мен ми помага. Може да го пробваш.
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49


Назад към Домашен лекар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта