Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.
08 Май 2020, 18:41
Здравейте! Понеже в този форум винаги получавам достоверна информация и добри съвети искам да попитам и за това. Ако си спомняте, бяха казали, че ибупрофенът е противопоказен да се пие, ако си заразен с COVID-19. Даже писаха, че влошавал състоянието на болния. После пък казаха, че не били сигурни дали е точно така и дори се появи информация, че това е фалшива новина. Интересувам се, защото при главоболие пия Ибупром Спринт МАКС, от който много бързо ми минава. Използвам го и при други болежки. А като имам хрема пия Ибупром Синус, от който също съм много доволна като ефективност. Както знаете коронавируса има доста дълъг период, през който заразеният не знае, че е болен. Въпросът ми е, ако човекът през този инкубационен период ползва ибупрофен под някакво форма, това дали ще утежни състоянието му в последствие? Никой не знае кога може да се зарази, затова се притеснявам. Дали да го сменям с други обезболяващи? Какво е мнението ви по въпроса?
09 Май 2020, 17:23
Носят се такива слухове и съвети из Интернет и новините. Обаче няма клинично проучване, което да доказва, че млад, прав човек без никакви съпътстващи други заболявания, който е носител на коронавируса, ще се влоши от ибупрофен или друго НСПВС. Аз лично докато не видя резултати от такова проучване, не вярвам.
11 Май 2020, 08:58
Innerlane написа:Носят се такива слухове и съвети из Интернет и новините. Обаче няма клинично проучване, което да доказва, че млад, прав човек без никакви съпътстващи други заболявания, който е носител на коронавируса, ще се влоши от ибупрофен или друго НСПВС. Аз лично докато не видя резултати от такова проучване, не вярвам.

Лошото е, че пишат много непроверени или направо неверни неща в интернет. По телевизията също не са по-добре нещата... Личния ми лекар също не може да ми даде еднозначен отговор на този въпрос...
11 Май 2020, 09:18
Според мен тома са поредните журналистически измислици по темата с коронавируса. На какво ли не се наслушахме вече! Пий си спокойно Ибупром, щом ти помага и не се притеснявай излишно.
12 Май 2020, 09:09
Въпросът ти е интересен. Ако наистина ибупрофенът влошава състоянието на болния от коронавирус, то би трябвало да влияе отрицателно и през инкубационния период. Разбира се, това не е доказано. Ако все пак се притесняваш, може при главоболие да пиеш ацефеин или беналгин - едното е с аспирин, а другото - с аналгин, но и двете съдържат кофеин.
13 Май 2020, 08:57
Лош Холестерол 007 написа:Въпросът ти е интересен. Ако наистина ибупрофенът влошава състоянието на болния от коронавирус, то би трябвало да влияе отрицателно и през инкубационния период. Разбира се, това не е доказано. Ако все пак се притесняваш, може при главоболие да пиеш ацефеин или беналгин - едното е с аспирин, а другото - с аналгин, но и двете съдържат кофеин.
Благодаря за мнението! Пробвала съм с ацефеин и беналгин, дори с парацетамол, но установих, че най-бързо ми минава от ибупром макс. Мисля да продължавам да го ползвам, поне докато не представят доказателства, че наистина влияе негативно при заразяване с COVID-19.
14 Май 2020, 09:12
Мен ако питаш, журналистите се чудят с какво да си запълнят рубриките. Тонове глупости се изписаха за тоя коронавирус. Щом не са го съобщили официално, значи не е вярно. Те и за никотина, дето предпазвал от COVID-19 писаха разни неща, но пак непотвърдени...
15 Май 2020, 18:50
lyuta_chushka95 написа:Мен ако питаш, журналистите се чудят с какво да си запълнят рубриките. Тонове глупости се изписаха за тоя коронавирус. Щом не са го съобщили официално, значи не е вярно. Те и за никотина, дето предпазвал от COVID-19 писаха разни неща, но пак непотвърдени...
Така е. Обаче от цялата ситуация си патим ние. Постоянно ни вкарват в някакви филми и ни карат да се притесняваме за такива елементарни работи като какво хапче против главоболие да пием.