Паникьосани ли са лекарите заради коронавируса?

Похвалете продукт, магазин, фирма или се оплачете от некоректно обслужване, некачествена стока, опит за измама. Споделете мнение или открийте отзив за продукт, услуга или институция.

Паникьосани ли са лекарите заради коронавируса?

Мнениеот Цвети Цветкова » 13 Май 2020, 19:30

Че средностатистическия българин го гони параноята заради коронавируса, това мога да го разбера някак. Всеки ден ни заливат с тонове информация за заразени и починали от COVID-19. Обаче не мога да разбера паниката на лекарите. Нали те трябва да са по-наясно със ситуацията?
Сега да кажа защо го пиша това. Има конкретен повод. Вчера открих забит кърлеж в крака на сина ми и веднага отидохме до близкото ДКЦ да му го извадят. Представете си какъв шок преживях, когато на регистратурата ни казаха, че не могат до ни помогнат предвид ситуацията! Лекарите и сестрите бяха със защитно облекло, маски и шлемове. Аз и малкия също бяхме с маски и ръкавици, т.е. спазвахме разпоредбите, но въпреки това ни върнаха. Обиколихме още две здравни заведения и от там ни отпратиха със същия аргумент - не извършвали манипулации заради коронавируса! Най-накрая в спешния център ни обърнаха внимание и извадиха кърлежа.
Искам да питам тук някой преживял ли е подобно нещо? И според вас редно ли е?
Значи ние не сме заразени с коронавирус, нямаме симптоми и отиваме за конкретна манипулация, която няма нищо общо със "ситуацията". Може би сме потенциална заплаха за персонала? Ами да направим едно сравнение с продавачите в хранителните магазини например. Те по-защитени ли са или заплахата от зараза при тях е по-малка? Само че до сега в магазин не са ми отказали да ме обслужат! Какво се случва в тази държава?!?
Цвети Цветкова
 
Мнения: 166
Регистриран на: 16 Сеп 2019, 11:23

Re: Паникьосани ли са лекарите заради коронавируса?

Мнениеот lyuta_chushka95 » 14 Май 2020, 09:03

Слава Богу не ми се е налагало да ходя по лекари скоро, но това ми звучи направо абсурдно. Обаче може така да са им наредили "от горе" на хората и те просто да спазват наредбите. А абсурдни наредби покрай тая пандемия - колкото щеш!
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55

Re: Паникьосани ли са лекарите заради коронавируса?

Мнениеот CinemaFreak » 14 Май 2020, 10:34

Моят лекар е по-скоро спокоен, но са взели всички предпазни мерки. Напълно нормално, те разбират риска от всичко.
CinemaFreak
 
Мнения: 86
Регистриран на: 26 Фев 2018, 10:34


Назад към Похвали се, оплачи се, намерете или дайте своето мнение!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта