14 Май 2020, 15:04
След дълго обикаляне на страната (без София) и куп консултации с УНГ и ЛЧ хирурзи, нямам диагноза. От 9 месеца се боря с подуване и болки в лява паротидна жлеза. При отпушване се изтича слюнка с не особено приятен вкус и така до следеащото запушване. Имам всекидневен дискомфорт, понякога и силни болки. Кръвни изследвания - перфектни, Комп.томография на жлезата и органите около нея също нормална, само леко уголемена паротидна жлеза, това е така, защото като се обърна и изпъква подутина под ухото. Понякога при натиск усещам пукащ звук от жлезата. Казват, че съм изкарала инфекция и сега тъканта вероятно е увредена и няма какво да се направи. Възможно ли е и как да живея с хронична болка и ежедневно подуване и запушване. Само да доуточня, в началото ми се запушване само при хранене, сега не е така. Сутрин особено почти винаги е подута. Гърлен секрет също ми е взиман, уж за вируси и бактерии, но и той беше чист. Също така проблема с жлезата възникна 2 седмици след премахване на горен мъдрец от същата страна, ако има някакво значение.. Благодаря предварително, ако някой най накрая разбере какво ми е. Жена на 24 год.
28 Май 2020, 14:22
Здравейте!
Предварителната диагноза е неинфекционен паротит- възпаление на паротитата.
Обърнете се към челюстно-лицев хирург за да види има ли запушване не протока и да ви поеме по нататък.
Поздрави и лек ден!