Мнение за лазерна аблация за лечение на разширени вени

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Мнение за лазерна аблация за лечение на разширени вени

Мнениеот ganka67 » 28 Май 2020, 18:43

Здравейте! Търся мнение за лазерна аблация за лечение на разширени вени. От дълго време страдам от разширени вени на краката. Ползвала съм най-различни мазила, хапчета и хранителни добавки, но до момента ползата от тях е минимална. Веднъж съм се подлагала и на склеротерапия. Ефектът от нея трая около една година и след това вените отново се появиха и положението като че ли стана по-зле. За лазерната аблация прочетох някои неща, но бих искала да чуя мнението на някой, който е преминавал през тази процедура.
ganka67
 
Мнения: 169
Регистриран на: 15 Окт 2019, 13:53

Re: Мнение за лазерна аблация за лечение на разширени вени

Мнениеот varlam » 28 Май 2020, 19:11

Би трябвало лекар да прецени, защото лазерната аблация не е по желание на пациента. Накратко, дава много добри резултати, но има и особености, трябва да се допълни със склеротерапия. Но е добър вариант, операцията със скалпел не е лека и много не е за препоръчване. Но нека лекарят ви да прецени.
varlam
 
Мнения: 205
Регистриран на: 08 Апр 2011, 15:55

Re: Мнение за лазерна аблация за лечение на разширени вени

Мнениеот ganka67 » 29 Май 2020, 09:55

varlam написа:Би трябвало лекар да прецени, защото лазерната аблация не е по желание на пациента. Накратко, дава много добри резултати, но има и особености, трябва да се допълни със склеротерапия. Но е добър вариант, операцията със скалпел не е лека и много не е за препоръчване. Но нека лекарят ви да прецени.

Благодаря за мнението. Не съм се консултирала с лекар. От това, което прочетох, останах с впечатление, че процедурата е по желание... В смисъл пак трябва да е назначена от доктора, но мислех, че всеки с този проблем може да се подложи на лазерна аблация. Иначе пишат много добри неща за този метод...
ganka67
 
Мнения: 169
Регистриран на: 15 Окт 2019, 13:53


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта