Болки в крака след ставане от сън

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Болки в крака след ставане от сън

Мнениеот Мики Маус » 10 Юни 2020, 10:22

Здравейте! Надявам се да ми дадете съвет към какъв специалист да се обърна. Става въпрос за следното: Втора сутрин, след ставане от леглото, усещам остра болка в стъпалото на десния крак. Болката е режеща и тръгва от пръстите по горната част но стъпалото към глезена. До такава степен е силна, че не мога да стъпя на крака. Интересното е, че минава след сравнително кратко време и през деня нямам никакви оплаквания. Но определено съм притеснен, защото това се повтаря вече втора сутрин. Работата ми е свързана със шофиране и ако се получи такова схващане докато карам, не ми се мисли какво може да стане... Нямам стари травми - удари, изкълчвания или счупвания на този крак и наистина съм учуден на какво се дължи тази болка. Моля, ако някой има подобен проблем да ме посъветва какво да правя. И най-вече към какъв специалист да се обърна, ако болката продължава да ме тормози.
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49

Re: Болки в крака след ставане от сън

Мнениеот marchinko73 » 11 Юни 2020, 10:18

За съжаление на твоя въпрос не може да се отговори конкретно. Имах подобен проблем преди и съм се интересувал от какво е болката. Оказа се, че може да има много причини. Деформация на стъпалото, недостатъчно количество на магнезий, засегнат нерв, че дори и по-сериозни заболявания като диабет например. При мен се оказа спадане на свода на стъпалото и проблема се реши с ортопедична стелка, която носих повече от година. Та искам да кажа, че няма да ти се размине ходенето при лекар. Като за начало поискай направление за ортопед.
Аватар
marchinko73
 
Мнения: 440
Регистриран на: 22 Авг 2019, 10:00

Re: Болки в крака след ставане от сън

Мнениеот Мики Маус » 12 Юни 2020, 08:44

marchinko73 написа:За съжаление на твоя въпрос не може да се отговори конкретно. Имах подобен проблем преди и съм се интересувал от какво е болката. Оказа се, че може да има много причини. Деформация на стъпалото, недостатъчно количество на магнезий, засегнат нерв, че дори и по-сериозни заболявания като диабет например. При мен се оказа спадане на свода на стъпалото и проблема се реши с ортопедична стелка, която носих повече от година. Та искам да кажа, че няма да ти се размине ходенето при лекар. Като за начало поискай направление за ортопед.

Звучи ми доста притеснително... Обаче болката отмина и не се е повтаряла от тогава... Дали е нещо инцидентно или е предупреждение за по-сериозен проблем?
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта