Кървене след края на цикъл

Кървене след края на цикъл

Мнениеот Kams » 14 Юни 2020, 09:49

Здравейте имам въпсрос отностно месечният цикъл! Преди две седмици ми дойде нормалния цикъл без закъснение, кървях само около два дена и цвета беше много тъмно кафяв. Нямах болки нито обичайните симптоми. След три дена напрактика ми спря изцяло, но два дена по късно се появи отново кървене съвсем леко. От тогава до сега не спира да ми тече по няколко капки. Днес имам силни болки в яйчниците и малко по обилно кървене. Това досега не ми се е случвало и много се притеснявам от какво може да се дължи. От три месеца се преместих, да живея в Испания и няма как да посетя лекар тук, тъй като не говоея езика. Много се притеснявам, да не някоя сериозна инфекция. Ще Ви бъда много благодарна, ако ме насочите от какво може да се дължи повторното идване на цикъла за такъв кратък период. Благодаря Ви
Kams
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Юни 2020, 09:27

Re: Кървене след края на цикъл

Мнениеот FramarLekari » 15 Юни 2020, 13:58

Kams написа:Здравейте имам въпсрос отностно месечният цикъл! Преди две седмици ми дойде нормалния цикъл без закъснение, кървях само около два дена и цвета беше много тъмно кафяв. Нямах болки нито обичайните симптоми. След три дена напрактика ми спря изцяло, но два дена по късно се появи отново кървене съвсем леко. От тогава до сега не спира да ми тече по няколко капки. Днес имам силни болки в яйчниците и малко по обилно кървене. Това досега не ми се е случвало и много се притеснявам от какво може да се дължи. От три месеца се преместих, да живея в Испания и няма как да посетя лекар тук, тъй като не говоея езика. Много се притеснявам, да не някоя сериозна инфекция. Ще Ви бъда много благодарна, ако ме насочите от какво може да се дължи повторното идване на цикъла за такъв кратък период. Благодаря Ви



Здравейте, Kams!

Състоянието Ви не може да бъде диагностицирано по интернет. Необходимо е да се извърши анамнеза и преглед от лекар специалист (акушер-гинеколог) и изследвания. Трябва да се уточни дали това е неправилно кървене или менструация.

Причините за неправилно кървене (извън менструацията) са различни, например хормонален дисбаланс (полови хормон или проблем с щитовидната жлеза), инфекция, синдром на поликистозните яйчници, миома, вагинална сухота, промени в шийката на матката, ендометриоза, полипи, перименопауза (не посочвате на каква възраст сте), злокачествено образувание, наскоро преживян аборт (не споменавате такъв), употреба на перорални контрацептиви (не уточнявате дали приемате), стрес, промени в теглото (по-рязко отслабване или напълняване) и др.

Полименорея е термин, използван за описване на менструален цикъл, който е по-кратък от 21 дни. Може да се случи естествено, но в някои случаи е симптом на подлежащ проблем. Може да има много подлежащи причини: стрес (честа причина за полименорея, както и други менструални нарушения), инфекции и полово предавани болести, хормонален дисбаланс, ендометриоза, овариална киста или синдром на поликистозните яйчници, миома, липса на овулация, нарушена функция на щитовидната жлеза, промени в теглото (по-рязко отслабване или напълняване), засилена физическа активност и упражнения, прием на някои медикаменти (не споменавате да приемате лекарства), перименопауза.

Необходимо е да посетите лекар!


С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Кървене след края на цикъл

Мнениеот Kams » 15 Юни 2020, 14:56

Благодаря Ви за отговора. Съжалявам, че не съм дала достатъчна информация. На 29 години съм нямам аборти, не приемам медикаменти, не се занимавам с физически упражнение повече от година. Приемах противозачатъчни преди година от тогава не съм пила. Нямам рязка промяна в килограмите. Подложена съм на стрес, но не повече от обикновеното. Имам един сексуален партьор не страдам от венерически болести.Няма как да съм бременна, тъй като се пазим. Остава да е хормонален проблем при първа възможност ще посетя лекар. Благодаря Ви
Kams
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Юни 2020, 09:27

Re: Кървене след края на цикъл

Мнениеот FramarLekari » 16 Юни 2020, 14:03

Kams написа:Благодаря Ви за отговора. Съжалявам, че не съм дала достатъчна информация. На 29 години съм нямам аборти, не приемам медикаменти, не се занимавам с физически упражнение повече от година. Приемах противозачатъчни преди година от тогава не съм пила. Нямам рязка промяна в килограмите. Подложена съм на стрес, но не повече от обикновеното. Имам един сексуален партьор не страдам от венерически болести.Няма как да съм бременна, тъй като се пазим. Остава да е хормонален проблем при първа възможност ще посетя лекар. Благодаря Ви



Възможно е, киста въщо е вероятност, както и друг гинекологичен проблем (миома, ендометриоза). Но все пак е възможно е да под влияние на стрес. Но за да се уточни, е необходимо да посетите лекар.

Успех!

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта