Фалшива диагноза за коронавирус - случвало ли ви се е?

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Фалшива диагноза за коронавирус - случвало ли ви се е?

Мнениеот Калин Сотиров » 03 Юли 2020, 10:46

Не вярвах, че се злоупотребява с това, докато не се случи на мой близък. Накратко: бяхме на почивка на българското черноморие в малък град, близо до Бургас. Братовчед ми получи сърдечен пристъп и трябваше да извикаме бърза помощ. Направо се втрещих, като видях, че са написали, че го приемат със съмнения за коронавирус! Човекът си е отдавна с проблеми със сърцето и кръвното, има и диабет... Дори за мен е ясно, че симптомите на ковид 19 и сърдечен пристъп не са едни и същи.
Но в крайна сметка, след като категорично се възпротивихме да му бъде поставена такава диагноза, без да има симптомите и да са му правени изследвания, болния го транспортираха в окръжната болницата в Бургас с адекватни предписания.
Нарочно не споменавам името на града и лекарите, защото заради тяхната бърза и компетентна реакция братовчед ми оцеля, стабилизиран е и вече се чувства доста по-добре.
Но... Въпросът ми е: Защо го правят това? И какво се случва с хората, които са били с уж заразения с коронавирус? 14 дена карантина за няма нищо заради още една бройка за статистиката?
На някой от вас или на ваши близки и познати случвало ли се е това?
Калин Сотиров
 
Мнения: 24
Регистриран на: 08 Яну 2020, 14:09

Re: Фалшива диагноза за коронавирус - случвало ли ви се е?

Мнениеот marchinko73 » 03 Юли 2020, 16:16

Слава Богу на мен и на мои близки не се е случвало, но вече има много сигнали за фалшиви диагнози за коронавирус... не виждам какво те учудва. Става въпрос за пари. Вариант за усвояване на средства, подобен на клиничните пътеки и плащането на неизпълнени изследвания и фиктивно изписани медикаменти... Според мен е редно да подадеш сигнал, не да ги криеш!
Аватар
marchinko73
 
Мнения: 440
Регистриран на: 22 Авг 2019, 10:00

Re: Фалшива диагноза за коронавирус - случвало ли ви се е?

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 06 Юли 2020, 09:22

Добре де, след като всички го знаем и го виждаме, след като има вече и толкова информация по медиите за фалшиви диагнози за уж заразени с коронавирус, защо никой нищо не прави срещу това?
Аватар
Лош Холестерол 007
 
Мнения: 394
Регистриран на: 20 Авг 2019, 15:48

Re: Фалшива диагноза за коронавирус - случвало ли ви се е?

Мнениеот Паулу Коелюв » 07 Юли 2020, 08:56

Лош Холестерол 007 написа:Добре де, след като всички го знаем и го виждаме, след като има вече и толкова информация по медиите за фалшиви диагнози за уж заразени с коронавирус, защо никой нищо не прави срещу това?

Какво по-точно предлагаш да се направи? До коя институция трябва да се подаде сигнал? Според мен РЗИ и НЗОК едва ли ще обърнат внимание... освен да повикаш някоя от телевизиите и да вдигнеш шум... И накрая може да ти изфабрикуват някой фалшив тест с положителна проба... После върви доказвай, че нямаш сестра!
Аватар
Паулу Коелюв
 
Мнения: 345
Регистриран на: 05 Сеп 2019, 11:09

Re: Фалшива диагноза за коронавирус - случвало ли ви се е?

Мнениеот lyuta_chushka95 » 20 Юли 2020, 16:40

Какво се чудите, сякаш живеете в България от вчера?! А на това трябва да се даде гласност! И в РЗИ, и в НОИ, и в медиите... все някъде ще обърнат внимание. Но докато прикриваме нередностите, нищо няма да се оправи.
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55

Re: Фалшива диагноза за коронавирус - случвало ли ви се е?

Мнениеот Паулу Коелюв » 22 Юли 2020, 09:13

lyuta_chushka95 написа:Какво се чудите, сякаш живеете в България от вчера?! А на това трябва да се даде гласност! И в РЗИ, и в НОИ, и в медиите... все някъде ще обърнат внимание. Но докато прикриваме нередностите, нищо няма да се оправи.

Възможно е, но не е доказано... :wink:
Аватар
Паулу Коелюв
 
Мнения: 345
Регистриран на: 05 Сеп 2019, 11:09

Re: Фалшива диагноза за коронавирус - случвало ли ви се е?

Мнениеот Теодора.Христова1 » 11 Ное 2020, 15:59

Здравейте, на майка ми й се случи така доста интересна случка,отново с ковид19.
Преди 4 дни ,тя се почувства зле и се свърза с личната лекарка , която категорично отказа да я приеме ,прегледа и въобще да има контакт с нея ,понеже майка ми имаше температура 38° , предписа й антибиотик по Вайбър. След закупуването му , майка ми веднага го започна ,до вчера ,когато състоянието й се влоши рязко и се обърнахме към частна клиника , където за щастие лекарите бяха доста добре запознати със ситуациите.
Цитирам ви думите на лекарката от частната болница: "това лечение предписано на майка ви е убийствено за нея и нейните съпътстващи заболявания" , майка ми е сравнително млада , но с порок и шум на сърцето , а антибиотика й засилва сърцебиенето и е било възможно да доведе до инсулт..
Ще спомена и името на въпросната лична лекарка и съм на мнение,че не бива да се премълчават имената на такива лекари ,които злоупотребяват с дипломата си.
Гр. Варна , окръжна болница - д-р Генова , избягвайте ,освен ако не искате да бъдете абсолютно законно убити...
Съветвам ви , ако имате съмнения за симптоми на ковид ,търсете повече от едно мнение , по-добре дайте и някой лев ,но бъдете сигурни,че поне ще останете живи и здрави, а и между другото в крайна сметка майка ми няма ковид ,а обикновена настинка ,която заради лошото лечение се е влошила
Теодора.Христова1
 
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Ное 2020, 15:47

Re: Фалшива диагноза за коронавирус - случвало ли ви се е?

Мнениеот Antonina85 » 08 Дек 2020, 14:06

Доста възрастни хора си заминаха от това нещо, за последната седмица на една позната и баща й, и майка й загубиха битката с тази гад...вчера на един колега от университета майка му почина, успяха да намерят плазма, но беше се влошила вече много, не успяха да я спасят :(((((все пак не подценявайте ситуацията...
Аватар
Antonina85
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Дек 2020, 13:50


Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта