Психичните разстройства на българите/убийствата днес

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Психичните разстройства на българите/убийствата днес

Мнениеот ogi-smile » 13 Яну 2012, 10:42

Отново ставаме сутрин и ни заливат с помията на деня. Убийства!!! Какво предизвиква всички тези анормални явления в обществото. Агресията и липсата на контрол са вече навсякъде. Напрежението, натоварването на нервната ни система може би ни прави неосъзнати психопати. Не сте ли се питали, дали няма и аз да превъртя, дали няма да стигна до физическа саморазправа с най - лошия край. Къде е границата и защо днес в България живеем във вечния страх, дали ще оцелеем...
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Психичните разстройства на българите/убийствата днес

Мнениеот Memento » 13 Яну 2012, 10:55

Нормално финансовата и икономическа криза оказват пряко влияние на психиката и напълно здрав човек за секунди се превръща в психопат, не знаеш от къде може да ти дойде никой не е застрахован.
Докато българина не си създаде култура на психично здраве ще е така, на 90 % от българите ако им кажеш, че си ходил на психолог веднага те заклеймяват като луд!!!
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Психичните разстройства на българите/убийствата днес

Мнениеот ovagimyan » 13 Яну 2012, 12:59

Ядосайте се!
Ядосайте се от името на пернишкото семейство, което не стига, че е загубило дъщеря си, ами според Бойко Борисов трябва да се извини на МВР, защото си позволило “лоши думи” по адрес на Цветанов. Да, това семейство е наругало вътрешното министерство, защото именно това министерство обяви дъщеря му за забегнала в чужбина. Същото това МВР, което дори не успя да намери трупа. А го намери куче на БЧК.
"Ядосайте се!"
ovagimyan
 
Мнения: 164
Регистриран на: 05 Апр 2011, 19:40

Re: Психичните разстройства на българите/убийствата днес

Мнениеот Milenstz86 » 15 Фев 2012, 12:46

Определено последицата от Световната икономическа криза усетена в България като Икономическа е причина за доста роблеми. Увеличаващата се безработица е стряскаща. Липсата на доходи и увеличаването на разходите за живот могат да подлудят всеки. Но се съмнявам, че в момента това е основополагащия факт за увеличаване на престъпността. Някой замислял ли се е как възпитаваме нашите деца. Игрите, които играят най-често са изпълнени с насилие. Поведението на родителите или инъче казано семейната среда. Определено има и елемент нехайно отновение към дисциплината. Нестава дума за драконови мерки в училищата, а само да се позатегнат. Трябва да градим и залягаме на моралните ценности.

И ТОГАВА ЩЕ СЕ СТРЕ ИЛИ ПОНЕ ЩЕ СЕ НАМАЛИ ПРЕСТЪПНОСТТА.

Тези сега, които се представят за психично болни са мафиоти опитващи се да избегнат наказание.
Milenstz86
 
Мнения: 22
Регистриран на: 15 Фев 2012, 09:34

Re: Психичните разстройства на българите/убийствата днес

Мнениеот ovagimyan » 17 Фев 2012, 11:31

Според статистика, психичните разстройства, които мъчат българина, се свеждат до шест - депресия, социална фобия, паническо, хипохондрично, соматизационно, и обсесивно-компулсивно разстройство. Дали българите са на водещо място по чести психични разстройства? Може би да, защото високото ниво на несигурност и ограничени перспективи за индивидуално развитие поради социално-икономически ограничения. Бедността също е фактор, пряко свързан с качеството на живот, преживяването за благополучие и в крайна сметка с психичното здраве. Най-бедните в обществото страдат най-много от психични проблеми. Един от факторите за психични разстройства предизвикващи тежки криминални престъпления е масовата употреба на "трева", която води до параноидна шизофрения.Учените анализирали данни за 535 пациенти, лекувани от симптоми на психично разстройство, предизвикани от злоупотреба с канабис и проследили развитието им в продължение на три години. После сравнили данните с тези за 2 721 пациенти с диагноза шизофрения, които обаче не употребявали дрога. Оказало се, че половината от пациентите, употребявали канабис са развили шизоидни симптоми, като при една трета от тях тези симптоми довели до параноидна шизофрения, която е една от най-сериозните разновидности на болестта. При нея болният страда от мания за преследване или за величие (класическият случай с човек, мислещ се за Наполеон е типичен пример за параноидна шизофрения), халюцинира, радикално променя навиците си и се изолира от околния свят. Изследването на датските психиатри също така показало, че употребяващите канабис развивали симптоми на шизофрения по-рано от останалите.
ovagimyan
 
Мнения: 164
Регистриран на: 05 Апр 2011, 19:40

Re: Психичните разстройства на българите/убийствата днес

Мнениеот Memento » 17 Фев 2012, 11:54

ovagimyan написа:Според статистика, психичните разстройства, които мъчат българина, се свеждат до шест - депресия, социална фобия, паническо, хипохондрично, соматизационно, и обсесивно-компулсивно разстройство. Дали българите са на водещо място по чести психични разстройства? Може би да, защото високото ниво на несигурност и ограничени перспективи за индивидуално развитие поради социално-икономически ограничения. Бедността също е фактор, пряко свързан с качеството на живот, преживяването за благополучие и в крайна сметка с психичното здраве. Най-бедните в обществото страдат най-много от психични проблеми. Един от факторите за психични разстройства предизвикващи тежки криминални престъпления е масовата употреба на "трева", която води до параноидна шизофрения.Учените анализирали данни за 535 пациенти, лекувани от симптоми на психично разстройство, предизвикани от злоупотреба с канабис и проследили развитието им в продължение на три години. После сравнили данните с тези за 2 721 пациенти с диагноза шизофрения, които обаче не употребявали дрога. Оказало се, че половината от пациентите, употребявали канабис са развили шизоидни симптоми, като при една трета от тях тези симптоми довели до параноидна шизофрения, която е една от най-сериозните разновидности на болестта. При нея болният страда от мания за преследване или за величие (класическият случай с човек, мислещ се за Наполеон е типичен пример за параноидна шизофрения), халюцинира, радикално променя навиците си и се изолира от околния свят. Изследването на датските психиатри също така показало, че употребяващите канабис развивали симптоми на шизофрения по-рано от останалите.


Искаш да кажеш, че тревата освен че предизвиква психични разстройства 50 % от тези хора са с по-тежки форми от другите които не са употребявали трева??? А какво да кажем за алкохола? Кое предизвиква повече психични отклонения тревата или алкохола?
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Психичните разстройства на българите/убийствата днес

Мнениеот delchev » 07 Авг 2019, 09:33

Учудващ е фактът колко голям е броят на хората с психични разстройства в България. Вярно е, че животът никак не е лек - постоянен стрес, несигурност, ниски доходи... От там нататък - алкохолизъм, никотинова и наркотична зависимости... Агресия - на пътя, вкъщи... Какво ни липсва? Може би старите ценности и грижата за другите? "К`во ми пука?" и "Не ми дреме!" няма да оправят нещата.
delchev
 
Мнения: 102
Регистриран на: 03 Авг 2019, 20:00


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта