Разширен гръден кош на единия родител

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Разширен гръден кош на единия родител

Мнениеот karina668 » 16 Мар 2021, 04:21

Здравейте,
Желая някой да ми съдейства с повече информация и ще съм безкрайно благодарна, тъй като този въпрос за мен е с важно значение за бъдещото ми дете.

Съвсем скоро научих, че приятелят ми има разширен гръден кош (изпъкналия тип, в областта под гърдите). Реално, чисто физиологически не му личи, освен когато отслабне доста и ребрата започват да изпъкват, или в случаите, когато "глътне стомаха си" и видимо как целия гръден кош е с по-голям обем, като от предната част всяко ребро е издадено доста напред.

При разговор с него, той сподели, че това е предадено от баща му, тъй като и при него, чрез изследване, е установена тази особеност. Реално от рода на бащата има и други мъже (прадядо), които също са имали тази аномалия.

Тъй като имам притеснение за евентуално наше поколение, имам следните няколко въпроса:
1. Какъв е шансът, приятелят ми генетично да предаде това на своето дете, било то момиче или момче? Вероятно шансът е голям, но по-скоро ме интересува, дали това, че е "потърпевш" от тази аномалия наследствено, означава, че на 100% го носи в гените си и може да го предаде или реално може да не е носител на въпросните гени за аномалии в костната или хрущялната тъкан?

2. Знам, че съществуват различни видове изследвания на гените, но бихте ли ми казали - какво по вид изследване може да се направи на неговите гени, за да се провери, дали в гените му е заложена тази аномалия, която да бъде предадена на детето му?

Тоест, има ли вариант, в който той все пак е наследил гените от баща си, потърпевш е от въпросната аномалия на гръдния кош, но реално да има вероятност да НЕ го предаде на следващо поколение - дете или внуче?


3. Последният ми въпрос е свързан с придружаващи проблеми и болести - Възможно ли е тази аномалия в хрущялна или костна тъкан да предизвика друг тип аномалия или асиметрия не само на гръдния кош, а и на гръбначен стълб, крайници, функциите на сърцето или дробовете?
karina668
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Мар 2021, 04:02

Re: Разширен гръден кош на единия родител

Мнениеот Davidwilson » 03 Ное 2021, 15:22

Мисля, че ако непосредствен член на семейството, като родител или брат или сестра, е имал разширено сърце, може да сте по-податливи. Вродено сърдечно заболяване. Ако сте родени със състояние, което засяга структурата на сърцето ви, може да сте изложени на повишен риск. Специфичните тестове могат да включват кръвни изследвания, електрокардиограма (ЕКГ), рентгенова снимка на гръдния кош, ехокардиограма, стрес тест, сърдечна катетеризация, компютърна томография, MRI и радионуклидни изследвания.
Davidwilson
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Ное 2021, 15:14


Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron