Неврологична болка в тестисите?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Неврологична болка в тестисите?

Мнениеот Nikolaiiii » 27 Яну 2022, 16:54

Здравейте, на 22г съм! Преди няколко месеца ми откриха варикоцеле вляво в понапреднал стадий. И наченки на варикоцеле вдясно. Смята се, че тъпи болки могат да се усещат от варикоцелето. Но аз имам болки постоянно вдясно, а не вляво, където е и проблемът. Особено усещам болката нощем като спя на една страна. Вчера посетих един от най-добрите лекари уролози, при които съм ходил. Страхотен човек. Според него една такава тъпа болка е характерна за варикоцелето, но вдясно то не е до такава степен развито, за да ме боли. Заключи, че става въпрос за някакви нервни болки. Понеже нервите от корема се разсейват и към тестисите и отиват към краката. При по-нежна болка я усещам само в десния тестис, а като е по изявена я усещам и в десния си крак под много необяснима форма. Да речем едно изтръпване. Като цяло болката не е сериозна, лека е, тъпа е. Денем не я усещам изобщо.
Да добавя, че често ме боли така тъпо и кръста. При повече вървеж се оправя. Урологът ме попита дали не спортувам много или тежко да вдигам, но моят спорт се изразява с лицеви опори и коремни преси и каза ок ок.
Изписа ми Габагамма за 2-3 месеца, но мен доста ме изплашиха страничните ефекти. И реално не съм убеден дали трябва да го пия.
Забравих да спомена, че имам и кистичка в десния тестис, но според уролога не може да ми прави проблеми поради малките размери. Не е повече от 1см диаметър.
И така, мисълта ми е дали наистина може да има такъв тип проблем свързан с тестисите и това лекарство Габагамма дали предизвиква масово страничните ефекти, описани в листовката.
Благодаря и приятен ден! :)
Nikolaiiii
 
Мнения: 8
Регистриран на: 13 Ное 2019, 00:43

Re: Неврологична болка в тестисите?

Мнениеот Srock112 » 11 Авг 2022, 11:13

Трябва да се отиде на лекар!
Srock112
 
Мнения: 25
Регистриран на: 08 Авг 2022, 17:40


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта