Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Лекувайте безплодието с билки

16 Яну 2012, 11:30

Има ли билка, с която да се улесни зачеването?
images (2).jpg
images (2).jpg (6.8 KiB) Прегледано 1926 пъти
Червената детелина е една от малкото билки, които се смятат за подпомагащи процеса на забременяване, това си качество билката дължи на голямото количество витамини, които се съдържат в нея. Освен това това червената детелина се отличава с голямо съдържание на калций, магнезий, които допринасят за отпускането на нервната система, което от особено значение за зачеването. Имайки предвид, че билката има висок минерален състав, което спомага за правилното функциониране на жлезите с вътрешна секреция и балансира нивото на хормоните в организма. Имайки предвид алкалния състав на билката, спомага за баланса на киселинно-алкалните нива на вагината и матката, което от основна предпоставка за по-лесното зачеване.

Re: Лекувайте безплодието с билки

16 Яну 2012, 11:38

Аз съм чувала за билката гръмотрън . Корените на това растение се събират и се правят на отвара, която се пие 3-4 пъти на ден. Отварата от това растение не само лекува безплодие, но и всякакви хронични възпаления на пикочните пътища, подагра и кожни заболявания.

01 Мар 2012, 11:52

Аз също мога да помогна по темата с изпитана рецепта:
шапиче.jpg
шапиче.jpg (12.96 KiB) Прегледано 1860 пъти
Билката шапиче, което наподобява майчин скут. Тази билка има чашковидни листа и способността да тонизира матката, като едновременно с това стимулира отделянето на хормоните.Освен за по-лесно забременяване билката се използва за успокоение на напрежението по време на месечния цикъл.
роза.jpg
роза.jpg (10.37 KiB) Прегледано 1860 пъти
Друга билка за по-лесно забременяване е розата, колкото и странно да звучи това.Тя допринася за задържане на плода, при жени склонни към аборт.Розата освен това предпазва от родилна треска.
Преди обаче да се доверите на природен лечител, установете причината и проблема, тъй като използването на билки може да бъде и негативно за организма ви.

26 Ное 2014, 11:59

А някой пробвал ли е и вярва ли, че билките наистина помагат толкова много? :)

26 Ное 2014, 12:10

Предполагам, че в твърде малък процент от случаите могат да помогнат билките, а и до сега не видях някой да е споменал, че помагат при мъжете, а доколкото знам проблемите често се крият именно в нас!

04 Дек 2014, 10:19

Не съм много убедена, че могат да бъдат особено полезни билките в такива случаи, но не пречи да се пробва, може и да помогне. :D

06 Яну 2015, 13:09

В много малко от случаите би трябвало да помогнат билките, не пречи да се пробва, но май не се лекуват толкова сериозни неща с билки, трябва лекарска намеса и истинско лечение. :(

08 Яну 2016, 13:47

Rali_hr написа:В много малко от случаите би трябвало да помогнат билките, не пречи да се пробва, но май не се лекуват толкова сериозни неща с билки, трябва лекарска намеса и истинско лечение. :(

Ами всъщност май доста хора успяват да се излекуват благодарение на билколечение.. :)

08 Яну 2016, 14:03

Има достатъчно истории на хора, които са успели да се излекуват благодарение на билките, така че е само въпрос на желание да се лекуваш по такъв начин.
Добави отговор
Отиди на страница: