Как работи акупресурната постелка / килимче/

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Помага ли Вълшебното килимче Шакти?

Мнениеот YoLindi » 08 Окт 2013, 16:09

Чували ли сте за вълшебното килимче Шакти? Е, аз не бях, но наскоро рових из Интернет и попаднах на тази находка. Изглежда изключително функционално, заради различните места на масажиране.
Шакти представлява килимче с малки шипчета, чрез които се масажират различни сектори от тялото.
Можеш да легнеш по гръб и да масажираш различните прешлени от врата, до опашната кост. Друг вариант е да го подложиш под лицето си, като по този начин се разтоварва напрежението в челюстите, а и кожата ти става по-бляскава. За да отпуснеш дихателните си мускулатура, трябва да го подложиш под гърдите си.
Твърде съм изкушена и усещам, че скоро ще имам Шакти. А вие бихте ли си взели такава глезотийка? Ще чакам отзиви! :)
YoLindi
 
Мнения: 447
Регистриран на: 02 Окт 2013, 12:28

Re: Помага ли Вълшебното килимче Шакти?

Мнениеот lini_leni » 25 Окт 2013, 21:47

Изглежда много практично, бих си взела нещо подобно, понеже често имам проблем с гърба. Мисля, че това би помагало за релакс и спокойствие на цялото тяло. :)
lini_leni
 
Мнения: 491
Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:03

Как работи акупресурната постелка / килимче/

Мнениеот shop100bg » 30 Ное 2022, 14:46

Последните години донесоха все по-голяма слава на постелките за акупресура. Много хора решават да си купят постелка, за да подобрят много аспекти на здравето си на сравнително ниска цена и у дома. Можете да намерите много положителни мнения за тях в мрежата. Нека разберем какво е акупресурна постелка, ефективна ли е, как действа масажът с нея и за кого е подходяща...
postelka-akupresura 1.jpg
postelka-akupresura 1.jpg (589.18 KiB) Прегледано 1480 пъти


За какво е акупресурната постелка?
Акупресурата е метод на нежен масаж, произхождащ от Китай. Този метод се състои в прилагане на натиск върху определени точки по тялото. Използва се при лечение на внезапна и хронична болка. Това е безопасен и неинвазивен метод, а редовните акупресурни масажи носят облекчение и подобряват функционирането на цялото тяло. 
Тя е създадена от специалисти в областта на акупресурата. Именно те създадоха устройство с форма на рогозка, което носи със себе си благотворното въздействие на този китайски метод за облекчаване на болката. В зависимост от избрания комплект обикновено имаме удължена постелка и възглавница в няколко форми. И двата елемента са покрити с шипове, които в контакт с кожата и под тежестта на тялото притискат болезнените места, носейки облекчение. Шиповете на постелката за акупресура не пробиват кожата (както при акупунктурата) и са изработени от безопасен, не алергенен материал. Закрепването им към килимчето гарантира равномерно и оптимално налягане. Ефектът от шиповете се вижда след лежане върху постелката. Лекото зачервяване на кожата и малки трапчинки свидетелстват за лечебния ефект на постелката и по-доброто кръвоснабдяване на зоната. Тялото, под въздействието на натиск върху гръбначния стълб, премахва напрежението, контракциите и отпуска мускулите. Подложката с шипове е едно от най-често избираните домашни средства за облекчаване на болката.

Постелката за акупресура е ефективна при:
болки в гърба (например ишиас);
дегенеративни промени;
възпаление на опорно-двигателния апарат;
болки в ставите;
мигрена и тензионно главоболие, сутрешна скованост във врата;
болки в краката;
състояния на обща умора и слабост на тялото;
депресивни и стресови състояния;
проблеми със съня.
postelka-akupresura 2.jpg
postelka-akupresura 2.jpg (467.46 KiB) Прегледано 1480 пъти


Как действа масажът с акупресурната постелка?
Натискът на тъканите, упражняван от подложката с шипове, засяга цялото тяло. По този начин се стимулира кръвоносната, лимфната и нервната система и се повишава имунитета ни. Действието на постелката за акупресура стимулира централната нервна система. Това води до отделяне на ендорфини - хормони на щастието, които имат и аналгетичен ефект. Освен това намаляваме целулита и обогатяваме тъканите и клетките в тялото си с кислород. Лечебният ефект на постелката за акупресура е благоприятен както от хора практикуващи тежка физическа работа, така и от хора водещи заседнал начин на живот. Редовната употреба на постелката ускорява регенерацията на цялото тяло. Освен това, след сесията на лежане върху постелката за акупресура, тялото е отпуснато и освежено. Препоръчително е преди сън да легнете на постелката, което ще ви накара да заспите по-бързо и дълбоко. Подложката за акупресура често е отлично допълнение към терапията на хора, страдащи от безсъние и проблеми със съня.

Подходяща ли е за вас постелката за акупресура?
Подложката за акупресура е отлично средство за профилактика на много заболявания, както и допълнение към мануалната терапия, извършвана от физиотерапевт. Ако нямате рак, кожни заболявания, не сте бременна и нямате проблеми със съсирването на кръвта, използването на такава постелка със сигурност ще донесе много ползи за здравето.
Аватар
shop100bg
 
Мнения: 4
Регистриран на: 17 Ное 2022, 21:53


Назад към Домашен лекар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта