Какво е Хепатит Б? Вирусен хепатит Хепатит Хепатит B

Какво е Хепатит Б? Вирусен хепатит Хепатит Хепатит B

Мнениеот ogi-smile » 17 Яну 2012, 10:24

Най-често срещаните начини за заразяване с хепатит Б, са при контакт със заразена кръв или телесни течности, които влизат в тялото ти. Един от най-често срещаните начини, чрез които хората се заразяват с хепатит В, е по време на раждането, когато вирусът се предава от майката, която има хроничен хепатит В, на бебето. Хората могат също така да се заразят с HBV, когато правят секс с някой, който е с HBV, чрез споделяне на игли при инжектиране на наркотици, или от убождане с игла, която е заразена с HBV.
Превенцията има много аспекти, тя е повече от спазване на добра хигиена и правене на секс с предпазни средства. Превенцията е нашето знание за това как да се справим в заобикалящия ни свят, който е пълен с бактерии.
Превенцията има две насоки, основната е - предприемането на стъпки, за да избегнем вирусите. Когато обаче, вируса влезе в тялото ни, задачата ни е да не допуснем това да не научим, че той е там.
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Какво е Хепатит Б? Вирусен хепатит Хепатит Хепатит B

Мнениеот Memento » 17 Яну 2012, 12:00

Каква е разликата в заразяването с Хепатит Б и масовия Хепатит А? Може ли да се заразим с Хепатит Б поради лоша хигиена с така наречени мръсни ръце както при А или става по-трудно?
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Какво е Хепатит Б? Вирусен хепатит Хепатит Хепатит B

Мнениеот tweety » 17 Яну 2012, 14:21

Memento написа:Каква е разликата в заразяването с Хепатит Б и масовия Хепатит А? Може ли да се заразим с Хепатит Б поради лоша хигиена с така наречени мръсни ръце както при А или става по-трудно?

Вирусът на Хепатит А, обикновено се разпространява от човек на човек, като се сложи в устата храна или предмет, които са били заразени с частици от изпражнения на хора болни от хепатит А.Този начин на предаване на заразата се нарича орален път. Поради тази причина вируса много лесно се разпространява на места, където хигиената или санитарната култура е на ниско ниво.
-Заразяване чрез храна или течности, които са били в контакт със заразен, Могат да бъдат заразени по-големи водни басейни.
-Полов контакт със заразен;
-Нормално общуване в офиса, фабриката или в училище, при добра лична хигиена не носи опасност от зараза.


Заразяването с Хепатит В става по няколко начина:
При контакт с кръв на заразен човек - кръвопреливане на заразена кръв и кръвни продукти, при инжекции със замърсени игли (включително обща употреба на игли и спринцовки при прием на наркотици), татуировки, акупунктура, стоматологични манипулации.

Симптомите на хепатит А и Б протичат идентично, с едничката разлика, че инкубационния период при Хепатит Б е доста по- дълъг.
tweety
 
Мнения: 348
Регистриран на: 15 Ное 2011, 10:04


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с инфекциозни и паразитни болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта