Сцепване на лигавицата на перинеума

Сцепване на лигавицата на перинеума

Мнениеот MariyaaIvanov » 13 Ное 2023, 12:20

Здравейте, имам необичаен и много неприятен проблем. От около година и половина или повече се получава непрестанно сцепване/рана/фисура на лигавицата на перинеума. Получава се едиствено при полов акт. Тествала съм се за всякакви полово предавани болести и резултатите са негативни. Ходила съм при 3-4 гинеколога. Всички казват, че раната е механична, приличала на цепванията, които се получавали след раждане. Не съм раждала. Мазала съм се с кортикостероидни кремове(по-силни и по-слаби), естрогенни кремове(от чужбина), вазелин, и др. След това започнах процедури с лазер, но не помогна. Претърпях и операция на перинеума, но се колебая дали е направена както трябва, защото след няколко месеца без полов контакт, при първия полов контакт, се получи наново това сцепване.
Едиственото, което не съм пробвала са билки и хомеопатия. Моля за съвет за лекарство или билка, или препоръка за хомеопат, билкар или гинеколог, който се е срещал с този проблем.
Някой имал ли е такъв проблем и ако да, какво ви помага за облекчаване поне или излекуване?
MariyaaIvanov
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Ное 2023, 12:07

Re: Сцепване на лигавицата на перинеума

Мнениеот анонимен » 14 Ное 2023, 09:15

И на мен ми се е случвало такова сцепване, но не от полов акт. Не знам каква беше причината, но доста време бях така. Спрях да нося бикини прашки през този период и се мажех там с масло от невен. Лека полека отшумя и всичко приключи. Да чукам на дърво, не се е появявало пак. Пропуснах да кажа, че през този период не съм имала сексуален партньор, което вероятно ме е спасило от по-тежко протичане като при вас.
анонимен
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Ное 2023, 09:08

Re: Сцепване на лигавицата на перинеума

Мнениеот Mapleleaf » 05 Дек 2023, 10:40

Пробвайте полов акт от другата страна! Там тъканта, може да е по-здрава.
Mapleleaf
 
Мнения: 1
Регистриран на: 05 Дек 2023, 10:38


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта