ogi-smile написа:По отношение само на секса е най-добре в младите години жената да е малко по-възрастна. Върхът на мъжката сексуалност е между 25 и 35 години, а жената получава най-голямо удоволствие от секса към 35-те. И затова при такава обратна разлика партньорите се разбират чудесно в леглото. Това е по отношение на секса при партньори, които не се обвързват. Но при брак, от който ще има деца, социално е добре мъжът да е по-възрастен. Добре е мъжът да е по-възрастен с 3 до 7 години, с по-голям социален опит. Но и по-голяма разлика – до 15 години, какъвто е вашият случай – не носи някакви опасности. Мъжете в Европа остават задоволително сексуално активни до 65 години, а и по-късно. А жените към 52 – 55 години вече влизат в менопауза. Още повече, че в тази възраст, след години на добър брак, психичната връзка започва да доминира над сексуалната.
Тук съм напълно съгласна с теб, определено сега разбирам какво е качествен секс. И отново се съгласявам, че трябва да има обратна връзка- тоест мъжа да е с няколко години по-малък от жената. А също така трябва да добавя, че наистина всичко е строго индивидуално, съпругът ми е с няколко години по-малък от мен, на сестра ми съпругът също, но това никога не е било проблем. И обратно на това имам приятелка, чиито мъж е с 12 години по-голям от нея, разбират се прекрасно и всичко е ОК. Така, че възрастта не е определяща в една връзка, по-важна е любовта и разбирателството.