Има ли хора със свръх способности?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Има ли хора със свръх способности?

Мнениеот ogi-smile » 21 Яну 2012, 12:03

eye_god_nasa.jpg
eye_god_nasa.jpg (13.12 KiB) Прегледано 1955 пъти
Телекинеза,електрокинеза, фонокинеза и др... Къде са тези хора, всеки от нас ли притежава тези способности, но не ги развива? Помагат или ни показват нещо ново към , което отиваме и се превръщаме ? Губим ли човешкия си облик?
Такъв тип хора или не се показват на никого, защото се страхуват от това, което може да им се случи, затова се прикриват, или пък са се показали на някого и затова ги прикриват. И в двата случая, поради една или друга причина, биват крити.Тези хора може би ще ни накарат да разберем, че съществуват едни други сили, все още неизчуени, които древните са владеели до съвършенство, и които намират отзвук в митовете и легендите на преходните поколения, до нашето... Страшно, може би опасно, но истина има ли ги около нас, аз мисля, че да...
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Има ли хора със свръх способности?

Мнениеот ovagimyan » 21 Яну 2012, 16:51

Изумително е колко много от способностите на съзнанието и от капацитета на собствения си мозък не познаваме...
Телекинезата е способността да упражняваш влияние върху предмети единствено с помощта на силата на съзнанието си. Всеки един от нас е надарен с това умение, но е въпрос на упорита практика да го развие. Основното схващане гласи, че телекинезата е феномен, основан на въздействието на магнетична или електрична енергия, която хората са способни да излъчват. Стимулирана да се развие, тя е способна да премества или огъва предмети, затваря или отваря врати и прозорци, да контролира светлините .при много хора тя се проявява спонтанно за тяхно и всеобщо учудване. Например, ако непредизвикан от физическа намеса предмет падне или се издигне в стаята, това надали е полтъргайст, а по-скоро внезапно проявление на ваши телекинетични способности.
ovagimyan
 
Мнения: 164
Регистриран на: 05 Апр 2011, 19:40

Re: Има ли хора със свръх способности?

Мнениеот Ivaylo » 21 Яну 2012, 17:00

Не ми се вярва да има такива хора, по простата причина, че все някой щеше да се прочуе :)
Аватар
Ivaylo
 
Мнения: 349
Регистриран на: 14 Мар 2011, 22:21
Местоположение: в нищото

Re: Има ли хора със свръх способности?

Мнениеот Memento » 21 Яну 2012, 18:04

Джеймс Ранди е известен щатски илюзионист които от повече от 20 години предлага да тества свръх способностите на всеки желаещ да се пробва, предварително се уговарят редица научни методи по които става изпробването на паранормалните способности на кандидатите. Ако някой приеме предизвикателството и бъде доказано, че притежава свръхчовешки умения получава награда от 1 000 000 долара. До момента никой не е успял да вземе наградата.
Ей информацията е злато, а помни ли някой едно време как хората нареждаха бутилки вода пред телевизора когато даваха Кашпировски :D
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Има ли хора със свръх способности?

Мнениеот boriskarlov » 21 Яну 2012, 19:23

Memento написа:Ей информацията е злато, а помни ли някой едно време как хората нареждаха бутилки вода пред телевизора когато даваха Кашпировски :D

Вярвали са, че ще стане Водка, нали:)
boriskarlov
 
Мнения: 125
Регистриран на: 03 Юли 2011, 22:06

Re: Има ли хора със свръх способности?

Мнениеот ogi-smile » 23 Яну 2012, 13:27

Пирокинезата, всички си мислим, че няма такива неща,ок...
Жул Верн пише " Капитан Нему" по това време фантастичната идея за подводници е била изключително налудничава, но впоследствие всичко става реалност, а нима е само той...
Пирокинезата и Стивън Кинг : "Живата факла" Не мисля, че това са само художествени измислици и фантазии, а напротив това са неща,които се случват и това, че ние нямаме достъп до конкретна информация, "око да види ръка да пипне"... В никакъв случай не означава отричане... Например:
Пирокинезата е умението да контролираш, възпламеняваш и потушаваш огнени пламъци използвайки силите на ума. Това не означава, че всеки от нас ще може да използва тази част от мозъка и има нужните умения за контрол и тнт, но вярвам, че има хора с такива, а и не само с такива,които могат да се развиват при определени обстоятелства...
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Има ли хора със свръх способности?

Мнениеот Memento » 23 Яну 2012, 13:32

ogi-smile между пирокинезата и живата факла има разлика. Случаите на "жива факла" са документирани необяснени научно безпричинни изгаряния на цели хора от нищото, докато пирокинезата е умишлено възпламеняване причинено от мисълтта на човека, един вид запалване с поглед. Първото е факт неоспорим, второто по-скоро научна фантастика и достойно за комиксите!
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Има ли хора със свръх способности?

Мнениеот Memento » 23 Яну 2012, 16:02

boriskarlov написа:
Memento написа:Ей информацията е злато, а помни ли някой едно време как хората нареждаха бутилки вода пред телевизора когато даваха Кашпировски :D

Вярвали са, че ще стане Водка, нали:)


Да, вярваха, че ще стане водка, много хора така започнаха бизнеса си с нелегален алкохол :)
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Има ли хора със свръх способности?

Мнениеот ogi-smile » 14 Фев 2012, 14:29

Човек винаги е мечтал да има свръх способности...Човек винаги е мечтал да има свръх способности. Приказките са пълни с архетипни истории за това как героя получава изключителни сили и възможности, като използва вълшебни предмети и субстанции – мечове, щитове, килимчета, пера, жива вода, вълшебни пръчици, заклинания, магии. Хари Потър не случайно е една от най-продаваните книги.Като продължение на тази идея преди няколко месеца излезе филмът Limitless. Става въпрос за хапче, което позволява да бъде използван целия капацитет на мозъка.Във филма, чисто по американски, героят използва тези „вълшебни способности“, за да предвижда поведението на финансовите пазари и по този начин да получи пари, любов и власт.С известно опростяване можем да разгледаме две части на нашето съзнание, свързани със съответните структури на мозъка – съзнавана и несъзнавана.

Съзнаваната част, още съзнаван разум (СР), често се свързва с доминиращото полукълбо на мозъка и се нарича „бдително внимание“ или „съзнателно усещане“. На най-основно ниво ние използваме СР всеки път, когато трябва да се концентрираме върху нещо и напълно осъзнаваме своите решения. Това е нашия фокус на внимание. Бедата е, че СР може да оперира едновременно със 7 плюс/минус 2 единици информация (числото на Милър), т.е. от 5 до 9. Според последни изследвания СР изпитва затруднения, даже ако обрабова повече от 3-4 теми едновременно. Той обработва информацията със скорост, по-бавна от тази на съвременен калкулатор.

Несъзнаваната част, още несъзнавам разум (НР), е много „по-умна” от съзнаваната. Докато четете тези редове НР се грижи за вас. Точно сега той контролира телесната температура, вашата имунна система, равновесието ви, пространствените възприяния, дишането, биенето на сърцето, кръвообращението, телесните течности и петте ви сетива. И което е най-важно - това се прави без да се „безпокои” СР.

Всичко, което сте считали за инстинкт или рефлекс, всъщност е несъзнавано управление на системата. НР оперира с неизмерими количества информация и скоростите са други, защото умее да „мисли” паралелно. Според някои изследвания мозъкът ни обработва 400 милиарда бита информация в секунда, от които ние осъзнаваме само 2000 бита. Т.е. той споделя с нашата съзнавана част само онова, което смята за нужно.
НР ни кара да правим нещата, които правим, понякога дори и без да ни осведоми за това! За да вземем решение, ние обработваме огромни количества информация на несъзнавано ниво. Ако трябваше СР да бъде изложен на цялото натоварване на системата за вземане на решения, това най-вероятно би довело до мозъчно увреждане.
Да обобщим...
До тук имаме:
СР – който можем да управляваме лесно, но има ограничени възможности;
НР – има неограничени на практика ресурси за обработка на информацията, но работи като че ли самостоятелно, извън съзнателния ни контрол.
Логично следва извода, че ако можехме да управляваме НР, това би ни позволило да отключим така мечтаните от човечеството „свръх способности“!
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Има ли хора със свръх способности?

Мнениеот Pipilota » 25 Юли 2017, 10:37

Изобщо не вярвам на такива неща, на никакви енергии и глупости, мисля, че всеки служи на своя мозък и на самовнушенията с него. Той променя нещата, когато правиш да речем рейки върху някой и му кажеш "сега ще усетиш топлина" той започва да го очаква и подсъзнателно започва да чувства въпросните неща. Няма как да има свръхестествени хора, това е абсурдно просто. Или иначе казано, това е начин да се изкарват пари.. :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Следваща

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта