Кога получаваме невроза?

Кога получаваме невроза?

Мнениеот ogi-smile » 09 Фев 2012, 17:36

Преходът зима-пролет поставя организма под допълнително напрежение.Временният период за обострянето на неврозите и шизофреничните психози, които се съпровождат с агресия, започва от края на февруари, началото на март и продължава през целия месец март.Пролетната изостреност на психическата чувствителност е свързана с биологичните фактори. Денят нараства и се увеличава слънчевата активност. Магнитните и радиационни въздействия повишават чувствителността на нервната система.Активизират се хормоналните процеси и организмът, поради изчерпването на витамини и микроелементи през зимния период, отслабва. Знаем много факти, но как да се предпазим? И какво точно усещаме преди това състояние? Има ли определени предварителни признаци? Има ли опасност неврозата да прерасте в по - сложно заболяване .
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Кога получаваме невроза?

Мнениеот ПетърВн » 10 Фев 2012, 16:19

Не съм компетентно лице, но бих казал, че симптомите много лесно биха се забелязали. По високата раздразнителност, лесното избухване, изострени сетива.

Като едно решение на въпроса би било това:

http://apteka.framar.bg/30007352/#axzz1lypG1dfb

Успокоява нервите, помага да се възвърне органичният баланс и е на билкова основа.
"Аз отхвърлям вашата реалност и я замествам с моя собствена" - Адам Савидж
ПетърВн
 
Мнения: 44
Регистриран на: 10 Фев 2012, 09:03

Re: Кога получаваме невроза?

Мнениеот Silvi » 16 Фев 2012, 13:08

ogi-smile написа:Преходът зима-пролет поставя организма под допълнително напрежение.Временният период за обострянето на неврозите и шизофреничните психози, които се съпровождат с агресия, започва от края на февруари, началото на март и продължава през целия месец март.Пролетната изостреност на психическата чувствителност е свързана с биологичните фактори. Денят нараства и се увеличава слънчевата активност. Магнитните и радиационни въздействия повишават чувствителността на нервната система.Активизират се хормоналните процеси и организмът, поради изчерпването на витамини и микроелементи през зимния период, отслабва. Знаем много факти, но как да се предпазим? И какво точно усещаме преди това състояние? Има ли определени предварителни признаци? Има ли опасност неврозата да прерасте в по - сложно заболяване .

Обратно на твърдението пролетта е сезона не за депресии и неврози, а напротив. Студеното време е изместено със слънчево, а знаете много добре влиянието на слънцето върху човешкия организъм. Слънцето провокира тялото да отделя хормона на щастието - ендорфин. Докато студеното зимно време подтиска емоциите, пролетта според мен ще отключва положителните емоции и щастието.Не съм съгласна с твърдението на ogi-smile!
Silvi
 
Мнения: 234
Регистриран на: 04 Яну 2012, 16:02

Re: Кога получаваме невроза?

Мнениеот Bella » 17 Мар 2012, 13:44

Искам да попитам какво пиете за невроза и нервно напрежение! Понякога усещам леко напрежение, но се страхувам да пия лекарства, ако е възможно препоръчайте ми нещо на билкова основа!
Аватар
Bella
 
Мнения: 233
Регистриран на: 20 Сеп 2011, 15:17

Re: Кога получаваме невроза?

Мнениеот mimeto90 » 02 Мар 2017, 12:09

При невроза не трябва ли да се наблегне повече на психоанализа? Иначе на билкова основа се сещам мента, глог и валериан, но не знам дали не е слабо това при невроза.
mimeto90
 
Мнения: 449
Регистриран на: 18 Дек 2013, 13:15


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с психология, психиатрия и сексология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта