Става ли ви лошо при пътуване със самолет,автобус?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Става ли ви лошо при пътуване със самолет,автобус?

Мнениеот nikokolev » 10 Фев 2012, 17:23

Отдавна не ми се беше случвало да ми прилошее в самолет.Наскоро се върнах от Атина с малък и витлов самолет.Имаше силна турбуленция и ми стана доста зле.Преди години,дори при пътуване с автобус имах проблеми.Тогава,ползвах превантивно едно руско лекарство.Казваше се "Аерон".Не знам в момента има ли еквивалент.Ще се радвам ако помогнете,да намеря нещо подобно.
nikokolev

Re: Става ли ви лошо при пътуване със самолет,автобус?

Мнениеот ПетърВн » 10 Фев 2012, 17:35

Не знам конкретен продукт, но хапчета или ампули с екстракт от джинджифил действа много добре при прилошаване.

Използват се като алтернативен медикамент при морска болест и са много ефективни.
"Аз отхвърлям вашата реалност и я замествам с моя собствена" - Адам Савидж
ПетърВн

Мнениеот nikokolev » 10 Фев 2012, 17:45

ПетърВн написа:Не знам конкретен продукт, но хапчета или ампули с екстракт от джинджифил действа много добре при прилошаване.

Използват се като алтернативен медикамент при морска болест и са много ефективни.

Благодаря ти,не знаех за това.Аз много го обичам,купувал съм си подсладени и сушени парченца от корен,продават се като бонбони.Доста са лютички,но са много вкусни,наподобяват Кофол бонбони за гърло.
nikokolev

Мнениеот ПетърВн » 11 Фев 2012, 18:14

Радвам се, че сте намерили за полезен моят съвет.
"Аз отхвърлям вашата реалност и я замествам с моя собствена" - Адам Савидж
ПетърВн

Мнениеот Memento » 11 Фев 2012, 18:26

По правило пътуването с всякакъв вид транспорт може да причини морска болест, още известна като болест на движението или кинетоза.

Появата й обикновено е внезапна, а развитието й е прогресиращо – от чувство на дискомфорт до появата на студена пот, замаяност и повръщане. Тези оплаквания обичайно се преустановяват след прекратяване на движението и слизане от превозното средство. Важна особеност на морската болест е, че колкото повече пътуваме, толкова по-лесно свикваме с движението и оплакванията намаляват.

Плануването на предстоящото ви пътуване е най-добрият начин да избегнете морската болест. Специалистите препоръчват да резервирате предварително местата, където движението се усеща в най-малка степен:

С кораб - резервирайте стая в предната или средната част на кораба, или на горния етаж.
Със самолет – резервирайте място над предния ръб на крилото.
С влак – запазете си място в предната част и близко до прозореца. Гледайте напред.
С автомобил – по възможност седнете на предна седалка.
Ако сте предразположени към морска болест:

Концентрирайте погледа си върху далечен, неподвижен обект. Не четете.
Не пушете и избягвайте да стоите близо до пушачи.
Избягвайте пикантни и мазни храни и алкохол. Не преяждайте преди път.
Дръжте главата си в изправено положение, докато си почивате.
Вземете антихистаминово лекарство по предписание на вашия лекар. Негов страничен ефект е сънливостта.
Консумирайте сухи храни или газирани напитки, за да успокоите стомаха си.
Аватар
Memento

Мнениеот BRI » 25 Юни 2013, 11:09

Охх, на мен ми предстои първото пътуване със самолет и леко се притеснявам. Признават или не, почти всички хора изпитват притеснения, когато им предстои да летят. Не случайно има и здравословни състояния, при които полетите са нежелателни или напълно противопоказни.
BRI

Мнениеот Eternity » 12 Фев 2014, 23:14

Имах големи проблеми при пътуване с автобус или кола. Със самолет съм по-добре. Но преди няколко години открих едни вълшебни хапчета - Дименхидранат. Не само, че не ми става лошо, но и много успокояват. Сега смело пътувам навсякъде, и то с удоволствие, а преди избягвах пътуването. И джинджифилът също помага. Нарязвам си едно парче на малко купчета и го дъвча, когато се сетя. Има и едни джинджифилови капки, но мисля, че ги няма в България. Имам ги от Германия.
Eternity

Мнениеот djudjanka » 13 Фев 2014, 12:29

Аз нямам проблем с прилошаването по време на пътуване, но се опитвам да спазвам някои основни неща като например да не ям тежка и трудносмилаема храна, да не прекалявам с алкохола предния ден и т.н. Моя близка, на която й става лошо си взема този продукт и е доволна - http://apteka.framar.bg/11011174/%D0%BA ... 1%D0%BB-30.
Аватар
djudjanka

Мнениеот renito » 17 Фев 2014, 16:51

Като бях малка доста често ми се случваше, сега доста по-рядко, само при път с много завои има леко гадене.Освен ако не съм отпред или не карам аз :lol: При втория вариант на останалите им става лошо-от страх :)
Аватар
renito

Мнениеот nadiii » 11 Мар 2014, 15:40

Със самолет съм пътувала два пъти и нищо ми нямаше :) От автобус или кола зависи от пътя, ако е с много завои да
Аватар
nadiii

Следваща

Назад към Общи здравни теми