Живот без храна и вода!?!?!?!

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Живот без храна и вода!?!?!?!

Мнениеот Memento » 14 Фев 2012, 11:24

Доказано: 82-годишен йога живее без храна и вода от 12-годишна възраст!

Учените от индийския институт по физиология Defence Institute of Physiology and Allied Science завършиха двуседмично изследване на 82-годишния йога Прахлада Джани, който твърди, че от 70 години не приема никаква храна и вода. Той остана под наблюдение 15 дни по 24 часа в денонощието, като през това време беше стриктно следен с три видеокамери. Едновременно с това на индиеца били направени различни тестове. Резултатите изумили учените. През времето на наблюдението Прахлада Джани наистина не пиел вода и не се хранел, а също така и нямал нужда да ходи до тоалетната. Това лишение не се отразило по никакъв негативен начин върху него - дори напротив! Йогата бил в цветущо здраве - с мозък на 25-годишен мъж и в много по-добро физическо състояние от това на 40-годишен човек.

Специалистите нямат никакво обяснение на феномена. Те предполагат, че е възможно заниманията с йога да са предизвикали някакви своеобразни биологични промени в Прахлада Джани, на които се дължат необикновените му особености. "Проведохме всевъзможни клинични, биохимични, радиологични и други видове изследвания. Всички те не показаха никакви отклонения. Той се чувства здрав и умът му е ясен. Това наистина предизвиква удивление, ние нямаме никакво обяснение за феномена. От гледна точка на медицината този случай е безпрецедентен", разказва участващият в тестовете д-р Дж. Илавачжан.

:shock: :D :shock: :D :shock: :D :shock: :D

Възможно ли е това или е просто поредната измислена сензация??? Ново стъпало в еволюционното развитие на човек или просто поредният измамник???
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Живот без храна и вода!?!?!?!

Мнениеот ogi-smile » 16 Фев 2012, 13:05

Живот без храна
*Индиецът Хира Манек вече осма година се храни само и единствено със слънчева светлина

* Днес в света са известни 25000 негови последователи

Светът знае за Хира Манек от-давна. Още докато живее в щат Керал той започва експериментите от 1992 година. През 1995 г. отива на поклонение в Хималаите и когато се завръща, престава да се храни. Понякога разнообразява своето “меню” с чаша чиста вода. Жена му Вилма казва, че всяка вечер той гледа Слънцето без да мига по един час и поетата слънчева енергия е единствената му храна. Тялото му няма необходимост от нищо повече. Така светът, макар и бавно, започва да вярва в това. Просто защото

Манек и сподвижниците му са живи и се чувстват отлично.

Името „феномен ХРМ“ принадлежи на учени от НАСА. Заинтересувани от диетата на индийския гражданин, НАСА го кани в САЩ, за да провери и изследва тази способност на тялото, заради възможността астронавтите също да преминат към слънчева диета.

Когато пристига в САЩ, научните екипи се убеждавагт, че индиецът наистина оцелява без храна. Изследванията се водят от д-р Патъл от Джеферсъновия университет. Резултатите доказват, че всички процеси в тялото на Манек са нормални. Той смята, че ние живеем за сметка на вторичната слънчева енергия, която поемаме като се храним с растения. Това, на което трябва да се научим, е да поглъщаме тази енергия направо от първоизточника.

Манек е роден през 1937 г. и е инженер. Кариерата му е успешна. Но идва момента, когато усеща пълното безсмислие на стремежа към материалното. През 1972 г. попада в ашрама на Шри Ауробиндо в Пондичери. Ученичка на Ауробиндо му предава посланието: „Ти трябва да донесеш на земята слънчевата енергия, за да помогнеш на Висшия Разум да докосне всяко тяло“. По-късно той среща Учител, който го избира сред тълпата, за да му каже същото.

Експериментът трае три години

Хира Манек жертва година от своя живот, когато започва да работи с научна група в индийския щат Гуджарат. Решено е да гладува 365 дни, но експериментът продължава 411 дни. Това обаче не е първото му гладуване. Вече го е правил за 211 дни. Но както тогава, така и сега кръвната му захар е в норма, всички останали физиологични показатели - също.

Неврологът д-р Судхир Шах, който ръководи уникалния експеримент, следи постоянно Манек. Наблюдава го денонощно медицински екип, който не го оставя сам нито за минута, денем и нощем. Манек е изолиран в отделно помещение, до което близките му нямат достъп. При тези условия експериментът завършва на 14 февруари 2001 г. За изтеклото време индиецът е пиел само гореща вода между 11 сутринта и 16 ч. след обяд.

Настъпва най-сложният момент за медиците – те трябва да намерят обяснение на този феномен, свидетели, на който са лекари, учени, журналисти.

Досега се смяташе, че при дълго глауване тялото изчерпва първо карбохидратите, после в урината се появяват кетони. Протеинът изгаря. Организмът изяжда всичките си запаси, човек става раздразнителен, мрачен, нарушават се логиката и мисленето. Всички жизнени параметрли намаляват и след 8-10 седмици е заплашен животът на тялото. Манек опровергава това. Той е с добро самочувствие, интелектът му е съхранен, не изпада в депресия.

Какви са обясненията? Изводът е: очевидно той успява да се храни със СЛЪНЧЕВА СВЕТЛИНА. Как? Най-вече през очите. Също през кожата, акупунктурните точки. Като ретранслатор служи епифизата – жлезата на „третото око“. Нейната активация дирижира цялата ендокринна система. Смята се, че слънчевата енергия се трансформира в жизнена в продълговатия мозък. Нито един орган или система не се променят и най-малко, организмът се саморегулира.
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Живот без храна и вода!?!?!?!

Мнениеот Memento » 16 Фев 2012, 13:22

Финансовата криза в България лесно може да бъде решен ако повече хора прилагат метода и го усвоят, разходите за храна ще паднат драстично, министър Дянков ще бъде много доволен.
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Живот без храна и вода!?!?!?!

Мнениеот YoLindi » 23 Окт 2013, 17:00

Хората там, не са като в западния свят, въобще не могат да се сравняват. Няма нищо чудно, просто, защото те не са тук, а там някъде. Необходимостите ни се разминават.
YoLindi
 
Мнения: 447
Регистриран на: 02 Окт 2013, 12:28

Re: Живот без храна и вода!?!?!?!

Мнениеот Локумът » 20 Мар 2017, 16:11

Тоя човек още ли е жив, той може да живее като дъб около 500 години. :)
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2167
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Живот без храна и вода!?!?!?!

Мнениеот Anka » 20 Мар 2017, 17:33

Аз колкото и да искам не мога да го повярвам това нещо - без вода и без храна, толкова години.. и как ще се храни от слънцето... просто не го разбирам.
Аватар
Anka
 
Мнения: 1415
Регистриран на: 25 Ное 2014, 13:25

Re: Живот без храна и вода!?!?!?!

Мнениеот Monika_Spasova » 20 Мар 2017, 19:29

Не мога и аз да повярвам, но и не бих го изключила, много чудеса има по земята, може и това да е едно от тях.
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Живот без храна и вода!?!?!?!

Мнениеот valensiq » 21 Мар 2017, 10:49

И за мен не е за вярване, че това е възможно. Как така ще живее години наред без храна и вода, все пак тялото се нуждае от тези неща.
Аватар
valensiq
 
Мнения: 159
Регистриран на: 23 Ное 2016, 13:39

Re: Живот без храна и вода!?!?!?!

Мнениеот Ваня Стойчева » 21 Мар 2017, 12:17

Изумявам се, че може нещо такова да се случи, не вярвам, че има такава йога, сега ще потърся повече информация за този феномен. ;)
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Живот без храна и вода!?!?!?!

Мнениеот kauda » 21 Мар 2017, 12:29

Говори се, че има много такива йоги, които живеят само на слънчева енергия! Истина или не, просто и аз не го проумявам, как може тялото им да издържа толкова години наред, без храна и без вода? Тези хора направо са станали костенурки, интересна информация какво се случва с тях към днешна дата, тези двамата споменати тук не намерих, всичко , което може да се намери в интернет е това, което пише и при нас. Какво ли се случва с тях в момента... :?:
Аватар
kauda
 
Мнения: 1654
Регистриран на: 23 Мар 2015, 10:45

Следваща

Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта