Професионалният спорт и забранените препарати

Състезания, актуални теми от света на спорта, спорта като здраве, забавни теми, полезни съвети

Професионалният спорт и забранените препарати

Мнениеот plamen-dk » 15 Фев 2012, 10:30

Неразделна част от професионалният спорт ли са забранените препарати?
Може би всеки е подускал възможността ,че не е възможно да бъдат постигани големи постижения от професионални спортисти без допълнителна стимулация на човешкия организъм , било тя позволена или непозволена.
Въпреки ,че в последните години се обръща огромно внимание на контрола върху забранените субстанции сред широката общественост съществуват съмнения за пълният контрол в тази насока.
Възможно ли е човешкият организъм да бъде натоварван системно до предела на възможностите си ,без въздействието на забранени субстанции? Според мен да.
В живота на всеки професионален спортист жизнено важна роля заемат правилното хранене ,хранителният режим и позволените хранителни добавки.Също така от ключово значение е и поготовката и работата с професионални фитнес треньори,рехабилитатори и кондиционни специалисти.В последните години особено популярна е и работата на психолози със спортистите.
Не може да се отрече ,че неизменна част са и позволените препарати ( тонизиращи напитки,витаминни комплекси,стимуланти подпомагащи различни видове метаболизъм).Използвани са ерогенни препарати ( креатин , кофеин ) и не на последно място фармацевтичните храни.
Съвкупността от горе посочените фактори ми дават основание да считам , че забранените препарати могат успешно да бъдат заместени с алтернативни средства.
plamen-dk
 
Мнения: 23
Регистриран на: 14 Фев 2012, 14:04

Re: Професионалният спорт и забранените препарати

Мнениеот Vladimir_Dimitrov » 04 Юни 2012, 13:40

Не съм съгласен с Вас. По принцип няма невъзможни неща и допускам, че е реалистично в много редки случаи да се случи това, което казвате Вие. Като цяло обаче не мисля, че може един спортист да е успешен без стимуланти в съвременния професионален спорт от най-високо ниво. Просто постиженията и резултатите, които виждаме в спортове като лека атлетика, плуване, вдигане на тежести и още много други са нереални, нечовешки. Неслучайно почти всички световни рекорди биват подобрявани и то многократно през последните години. Освен това станахме свидетели на смъртни случаи на футболисти по време на футболни мачове в следствие на претоварване на сърцето, причинено именно от тези препарати.
Vladimir_Dimitrov
 
Мнения: 4
Регистриран на: 04 Юни 2012, 13:07

Re: Професионалният спорт и забранените препарати

Мнениеот DestructionX » 08 Юли 2019, 20:57

То има ли позволени препарати в професионалния спорт освен пържолите? :mrgreen:
DestructionX
 
Мнения: 15
Регистриран на: 08 Юли 2019, 20:35


Назад към Спортни теми и коментари

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта