Здравето - избор и отговорност

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Здравето - избор и отговорност

Мнениеот Evkabevka » 15 Фев 2012, 11:46

Всеки съзнателен човек се стреми да бъде свободен.А свободата,според мен се състои в това да си здрав,да имаш нужното време и да имаш пари ,разбира се.
Как да бъдеш здрав-естествено всички знаем за ползите от здравословният начин на живот.Това са правилното хранене,активният двигателен режим,поддържане да душевният баланс и т.н.Но често използваме забързаното си и натоварено ежедневие като извинение и оправдание за невъзможността да се погрижим за себе си.Не е ли това немърливост и безотговорност към нас и към другите? Нима наистина нямаме необходимото време и средства за това?!Нима има нещо по-важно за което да ги отделим!Всеки сам прави своят избор дали да се погрижи за себе си или да не го направи.Но това е и отговорност към себе си и пред другите,защото е и пример.Не е ли вярно,че ако се грижим за себе си по възможно най-добрия начин,ние ще сме максимално полезни за другите?И ако изберем да не го правим,не само няма да бъдем полезни,но и ще им бъдем в тежест.
И ако всички осъзнаем ,колко е важно да бъдем най-грижовни и отговорни пред себе си,ще постигнем максимума от нашите възможности.Това е нашият избор и отговорността от неговите последици е за всички!
Evkabevka
 
Мнения: 11
Регистриран на: 15 Фев 2012, 10:22

Re: Здравето - избор и отговорност

Мнениеот Golfie » 15 Фев 2012, 12:13

Защо свободата се свързва с пари, често тя е въпреки финансовото ви състояние, а не заради него...
Golfie
 
Мнения: 211
Регистриран на: 04 Ное 2011, 23:16

Re: Здравето - избор и отговорност

Мнениеот Evkabevka » 15 Фев 2012, 14:16

Защото живеем в материален свят,в който за да имаме свободата да разполагаме с времето което ни е нужно,трябва да разполагаме с достатъчно пари ,за спечелването на които ,иначе използваме това време. :)
Evkabevka
 
Мнения: 11
Регистриран на: 15 Фев 2012, 10:22

Re: Здравето - избор и отговорност

Мнениеот Milenstz86 » 15 Фев 2012, 14:54

Човек се ражда свободен, но живота го поробва. Какво имам в предвид? Човек е създаден да живее в общество, а не като единак. Това естесвено поражда и ограничението. Несъмнено парите дават по големи възможности на човек, но той пак ще е ограничен и ще е принуден да спазва определени правила и норми на общността в която живее. Обществото е едно голямо семейство.
Несъмнено обаче както всяко нещо и тук има изключения. Правилата трябва да важат за всички, но изглежда че с пари можеш да ги заобиколиш.
Milenstz86
 
Мнения: 22
Регистриран на: 15 Фев 2012, 09:34

Re: Здравето - избор и отговорност

Мнениеот ogi-smile » 16 Фев 2012, 15:41

Успешната намеса, с която се целят обществени и поведенчески промени, може да намали значително световното бреме от заболявания, инвалидност и преждевременна смърт.Промоцията на здраве е процес, при който хората получават възможност да увеличат контрола върху своето здраве, чрез повишаване на личната си и обществена отговорност. Преводът на термина „промоция“ съдържа няколко синоними: укрепване, повишаване, подпомагане, утвърждаване на здраве. Това е нов подход, пренасочващ грижите за здравето към хората, към личните и социалните ресурси - т.е. промоцията обединява личния избор със социалната отговорност за здраве. Промоцията на здраве отразява идеята за преодоляване на пасивния подход към здравето (лечение на появило се заболяване), чрез промяна на личността в ценностното й отношение към здравето, чрез:
- повишаване на здравната култура и
- чрез самомотивация за по – добро здраве.
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Здравето - избор и отговорност

Мнениеот MollyDolly » 22 Окт 2013, 14:53

Кофти, но свободата, всъщност са оковите. Парите не правят нищо друго , но не може без тях, защото живеем в робски свят!
MollyDolly
 
Мнения: 309
Регистриран на: 18 Окт 2013, 12:18


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта