Красива-означава ли слаба?

Красива-означава ли слаба?

Мнениеот Evkabevka » 15 Фев 2012, 14:08

Която и жена да попитате дали иска да отслабне,ще ви отговори положително.Защо е така ?Защо смятаме,че за да бъдем красиви ,трябва да бъдем слаби?
Защото някой е създал този стереотип.Какво вижда в огледалото си всяка жена -вижда отражението на това как я възприема околният свят: мъжът до нея,приятелката и..,майка и.Но нужно ли е да покриваме някакъв норматив за да се чувстваме добре в собствената си кожа.Не мисля.Смятам ,че всяка жена трябва да се научи да обича себе си,такава каквато е.Когато ние осъзнаем ,колко индивидуални,уникални и прекрасни сме,всички околко нас ще го забележат. Всъщност,изглеждаме така както се чувстваме!
Разбира се стремежът да подчертаем качествата си и да овладеем и поправим недостатъците си,ни приближава до най -добрият вариант.
А красотата не се ли състои именно в разнообразието и изобилието!
Така ,че ,мили дами,обичайте се,защото всяка от нас е прекрасна по свой собствен и неповторим начин !
Evkabevka
 
Мнения: 11
Регистриран на: 15 Фев 2012, 10:22

Re: Красива-означава ли слаба?

Мнениеот Memento » 17 Фев 2012, 17:45

Зависи колко е слаба, има си норми и стандарти а и всяка жена има своя чар и красота, понякога ако отслабне те се губят. Много жени казват, че са дебели само и само за да привлекат внимание и да получат комплименти, че не са :D Това го казвам от лични наблюдения!
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13

Re: Красива-означава ли слаба?

Мнениеот ogi-smile » 19 Фев 2012, 12:51

Има жени, които са доста слаби, защото постоянно са на диета. По цял ден се хранят само с ябълки, домати и мюсли... Не пият нито сок, нито нищо - само вода, лишават се от абсолютно всичко, дори сиренето, което е толкова важно за костите - защото било вредно според тях... и от млечните продукти се пълнеело адски много.Толкова са слаби, както казах вече, че нямат абсолютно никакви гърди. Краката им са точно толкова 'дебели' в бедрата, колкото и на прасеца, а ребрата им се броят. Е, не са анорексички, но са доста слаби, наистина. И всичкото това, защото "ако другите жени били красиви, нямаше да слагат Адриана Лима по кориците на списанията" или някоя друга слабушка. ..Защо млади, добре изглеждащи момичета се подлъгват от кориците и пазят тези вредни диети без да имат нужда? Каква е тази мания, да имаш хипер малък бюст, почти никакъв и слаботелесно тяло с крака като клечки - правейки те да изглеждаш като дете, а не като жена... Нима това е красиво?
Аватар
ogi-smile
 
Мнения: 284
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:05

Re: Красива-означава ли слаба?

Мнениеот Silvi » 21 Мар 2012, 16:21

В никакъв случай красива не означава задължително слаба. Години наред се боря с мисленето на хората, да ги убедя, че на всеки човек им приличат различни килограми.Никога не съм била дебела, напротив била съм твърде слаба. Когато чувам някой да ми каже:" Добре си ти, слаба си, всичко ти отива." Се ядосвам истински . Не винаги си намирам дрехи, не винаги това, което си харесам ми стои добре. Аз лично харесвам леко закръглени дами, един такива мекички и пухкавки.Не знам защо те не се харесват?
Silvi
 
Мнения: 234
Регистриран на: 04 Яну 2012, 16:02

Re: Красива-означава ли слаба?

Мнениеот cheap&chic » 22 Мар 2012, 14:39

така е, на всеки му отива различно, най-вече се определя от големината на костите и черепа. за естетическата красота на една жена е важно да има и други тъкани, освен мускули, поне преди да стигне възрастта на Мадона, когато верно си трябва да е само мускули :) хубаво е всеки човек да има балансирана диета и тялото му да е здраво, само така може да разбере каква структура му е отредила природата, а тя, както с цвета на косата, например, най-добре твори външността ни. лошото е,, че в днешно време масово хората стоят по цял ден на стол и се хранят с боклуци от заведенията. така се получават всякакви проблеми, плюс стреса, организма много се замърсява, много хора пълнеят, други са слаби, пък с целулит, трети болни без дори да подозират и т.н. като цяло това, че някоя жена е по-пълна, не значи, че тя е по-малко здрава от друга, която е слаба. а красотата е много широко понятие и както се казва за всеки влак има пътници, а дори и ценители на класата, понякога :)
Jupiter aligns with Mars
Аватар
cheap&chic
 
Мнения: 49
Регистриран на: 19 Яну 2012, 15:28

Re: Красива-означава ли слаба?

Мнениеот palechka » 22 Мар 2012, 15:46

Естествено, че не означава! За мен е важно тялото да е симетрично развито, а това, че ще имам тук-там някое килце отгоре не ме интересува. Тъкмо няма да ме урочасват :mrgreen: Лошото в случая е, че много момичета и жени се опитват да се "натикат" в модните мерки 90/60/90. Съжалявам, но не искам да приличам на закачалка за дрехи. Не мисля, че и на мъжете им харесва, но тук те най-добре ще кажат ;) Разбира се, нямам нищо против слабите момичета, защото то си е до голяма степен и генетично заложено, но не разбирам тези, които се подлагат на неимоверни мъки, за да постигнат желания резултат, а именно да са слаби - грозно слаби.
palechka
 
Мнения: 67
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:31

Re: Красива-означава ли слаба?

Мнениеот dimitrova_70007 » 29 Мар 2012, 16:48

Абсолютно съм съгласна, че собственото ни виждане за външния ни вид се отразява осезаемо върху него. Това как ние самите се възприемаме е изписано на изражението ни и до голяма степен допринася за привлекателността ни или обратното - за нелицеприятния ни вид. Категорично: слаба не означава непременно красива. Най- привлекателен е здравословният външен вид. И не става дума толкова за естетика, колкото наистина за доброто ни здраве. Само здравият човек може да излъчва чар и красота. Здравето гарантира усмивка, усмивката от своя страна е красота. Не сте ли забелязали как едно лице моментално се променя, когато на него се появи усмивка.

Ето ви едно сигурно доказателство на моите твърдения:
http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0% ... 1%82%D0%B5
dimitrova_70007
 
Мнения: 62
Регистриран на: 06 Яну 2012, 11:14

Re: Красива-означава ли слаба?

Мнениеот cheap&chic » 29 Мар 2012, 23:09

такааа... не трябваше да ме засягате на тема мода и авторски статии, защото тутакси се превръщам в он-лайн чудовище ... винаги :D усмивката е много важна, но тя не винаги е уместна, например, разхождайки се по улиците с усмивка 100% от хората ще ви харесат (освен в БГ, където реагират с отвращение и поглед ала ще те убия, не виждаш ли, че вървя по тази улица в адски мъки), като около 80% от тези 100 никога няма да ви мислят за нормален, колкото и да ги кефите. за това по света е изобретен приветливия вид и поглед, който позволява да сме "нормални" и едновременно с това да изявяваме уважение и удоволствие от живота, себе си и другите. колкото до модния подиум, както е казал великия Лоран, тази истерия по това какви и кои са манекенките е пълна пародия, модата е за изкуството на облеклото, не за усмивките на манекенките :) освен в случаите с виктория'с сикрет - там няма много мода така и така :mrgreen: колкото до усмивката като инструмент за общуване и привличане на вниманието, ползите са безспорни, много по-вероятно е да забалежите ваш познат сред тълпа от хора, ако той се усмихва, дори и да не е на вас, това е "научно" доказано ;)
Jupiter aligns with Mars
Аватар
cheap&chic
 
Мнения: 49
Регистриран на: 19 Яну 2012, 15:28

Re: Красива-означава ли слаба?

Мнениеот aninka » 10 Апр 2012, 15:22

На някои жени просто не им отива да са много слаби! Аз съм една от тях :mrgreen: Харесвам се такава, каквато съм и никога не съм изпадала в депресия затова, че не тежа 45 кг... Чувствам се по-женствена така, а и мъжа ми няма нищо против, за което страшно много му благодаря :) Ако човек харесва себе си и обича тялото си, мисля че и околните ще го харесват. Пък и за мен това няма никакво значение - важното е аз да се чувствам добре в кожата си.
aninka
 
Мнения: 100
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:15

Re: Красива-означава ли слаба?

Мнениеот ivka-86 » 08 Май 2012, 10:07

Аз не съм слаба, ама съм красива :lol: Не измервам красотата на човек с неговите килограми, защото тя е вътре в нас. Не съм съгласна, че мъжете не харесват слаби жени - някои харесват, други - не, няма как да отсечем толкова крайно... Аз понякога също се хващам, че се заглеждам в някоя стройна девойка, но не на всеки му отива, а на мен хич даже :mrgreen: Харесвам си се такава каквато съм - леееко закръглена, усмихната и много чаровна ;) Блазе му на мъжа ми :lol:
ivka-86
 
Мнения: 40
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:12

Следваща

Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта