Далекогледство и късогледство

Далекогледство и късогледство

Мнениеот Genoveva » 16 Фев 2012, 15:11

Като ученичка страдах от ужасно главоболие и след много изследвания лекарите във военно-медицинска болница установиха, че имам далекогледство. Изписаха ми очила с 0,75 диоптър, след години отново ходих на преглед и ми казаха, че имам астигматизъм и късогледство. Искам да питам възможно ли е това-от далекогледство да стане късогледство и каква е разликата ? Какво означава астигматизъм и как се лекува?
Genoveva
 
Мнения: 130
Регистриран на: 19 Окт 2011, 20:50

Re: Далекогледство и късогледство

Мнениеот tweety » 22 Фев 2012, 12:10

Genoveva написа:Като ученичка страдах от ужасно главоболие и след много изследвания лекарите във военно-медицинска болница установиха, че имам далекогледство. Изписаха ми очила с 0,75 диоптър, след години отново ходих на преглед и ми казаха, че имам астигматизъм и късогледство. Искам да питам възможно ли е това-от далекогледство да стане късогледство и каква е разликата ? Какво означава астигматизъм и как се лекува?

Астигматизма е дефект на оптическата система на окото, която пречи да се фокусират правилно обектите. Астигматизма се получава при неправилно оформена роговица, но понякога се получава в резултат и от неправилна форма на лещата, която се намира зад роговицата, тогава се нарича лещовиден астигматизъм. И в двата случая се коригира с очила или рефракционна хирургия. Астигматизма е свързан с главоболие, късогледство и изкривяване на зрението.
tweety
 
Мнения: 348
Регистриран на: 15 Ное 2011, 10:04

Re: Далекогледство и късогледство

Мнениеот Memento » 22 Фев 2012, 16:14

А може ли да се премахне напълно с операция или човек ще бъде принуден цял живот да носи лещи или очила?
Аватар
Memento
 
Мнения: 700
Регистриран на: 11 Яну 2012, 11:13


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с очни болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта