Акай бери - плодът на живота!

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Акай бери - плодът на живота!

Мнениеот VIVI » 08 Мар 2012, 16:39

Чували ли сте за съществуването на акай бери и полезните му свойства?
Това е плод на палмовото дърво акай, което расте в тропическите гори на Амазония. Прилича на черно грозде и има много добро въздействие върху човешкия организъм, поради високото съдържание на хранителни елементи. Семките образуват 80% от съдържанието му и в тях са съсредоточени повечето полезни съставки. Богат на фибри, витамини, минерали, флавоноиди, киселини и протеини. Мощен антиоксидант, което го прави ефикасно средство за борба с наднорменото тегло и холестерола. Люспите му са богати на антоцианини, които противодействат на раковите клетки.
Акай бери влияе благоприятно върху целия организъм, укрепва имунната система, подобрява съня, има анти-възпалително действие, стимулира мозъчната дейност. Дори някои козметични компании вече са го включили в своите продукти.
Прикачени файлове
akai-beri-framar.jpg
akai-beri-framar.jpg (29.11 KiB) Прегледано 4143 пъти
VIVI
 
Мнения: 63
Регистриран на: 07 Мар 2012, 16:02

Re: Акай бери - плодът на живота!

Мнениеот ceciii » 09 Мар 2012, 10:38

Аз съм чувала, че има таблетки с акай бери, които са много ефикасни при борбата с излишните килограми. Не знам доколко са разпространени в България, защото не ми се е налагало да използвам добавки за отслабване, но звездите в Холивуд са полудели по тях. Четох една статия, в която пишеше, че хранителнителните добавки с акай бери подобряват метаболизма и подтискат чувството на глад, влияят добре върху кожата, изчистват организма от токсините и имат още много, много благоприятни въздействия върху целия човешки организъм като цяло.
ceciii
 
Мнения: 27
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:43

Re: Акай бери - плодът на живота!

Мнениеот tweety » 09 Мар 2012, 11:31

Лично на мен плодът на Акай бери ми прилича на нещо между боровинки и касис. Много съм чела за този южен плод и най-вече ме впечатли антиоксидантните му свойства.
tweety
 
Мнения: 348
Регистриран на: 15 Ное 2011, 10:04

Re: Акай бери - плодът на живота!

Мнениеот aninka » 12 Мар 2012, 09:58

Аз съм виждала в аптеките да продават капсули с акай бери като хранителна добавка за отслабване и май ще взема да я пробвам, че току-виж се вталя :D Убий ме, но не мога да стоя гладна, сън не ме хваща и все за това мисля :roll: А тези капсули убивали апетита и подобрявали метаболизма. Щом в Холивуд толкова ги тачат, значи ще са ефикасни ;)
aninka
 
Мнения: 100
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:15

Re: Акай бери - плодът на живота!

Мнениеот shushito » 13 Мар 2012, 11:14

aninka написа:Аз съм виждала в аптеките да продават капсули с акай бери като хранителна добавка за отслабване и май ще взема да я пробвам, че току-виж се вталя :D Убий ме, но не мога да стоя гладна, сън не ме хваща и все за това мисля :roll:

:lol: :lol: :lol: Развесели ме с този пост :lol: Според мен не трябва да се разчита само и единствено на хранителни добавки и хапчета за отслабване. Хубаво е да се спортува от време на време, дори и само да вървиш пеша пак си е нещо. Аз всеки ден се качвам пеша до 4-ия етаж, а имаме и партер... Защото кооперацията ни няма асансьор :mrgreen: Иначе надали щях да го правя на ден по няколко пъти, особено, когато съм натоварена с багаж :lol:
Относно акай бери, съм разглеждала някои форуми в интернет, но мненията са доста противоречиви - едни го хвалят, други пък го отричат и по-скоро отричат продукта на даден производител, а хвалят друг :idea: Не ми е ясно каква е цялата схема, но винаги има доволни е недоволни. Всеки организам е различен и се повлиява различно от дадения препарат. Ти сама най-добре би могла да прецениш за себе си :)
shushito
 
Мнения: 59
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:30

Re: Акай бери - плодът на живота!

Мнениеот rony_80 » 13 Мар 2012, 15:18

Аз по принцип съм си скептично настроена към всякакви хапчетии за отслабване, просто не ми вдъхват доверие :mrgreen: Всичко си е ген и въпрос на метаболизъм - ям си колкото и каквото поискам, никога не съм спазвала диети и никога не съм била с наднормено тегло :roll:
rony_80
 
Мнения: 56
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:25

Re: Акай бери - плодът на живота!

Мнениеот nadya » 14 Мар 2012, 12:24

Аз вече вече си купих една опаковка от АМЕРИТЕК АВ капс. 1000 мг. * 100 Трета седмица ги пия и определено не чувствам такъв глад - преди постоянно си хапвах по нещичко :lol: А другото, което най-много ме зарадва е, че ми подействаха много добре на стомаха и вече по-редовно ходя до тоалетната :mrgreen:
nadya
 
Мнения: 53
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:10

Re: Акай бери - плодът на живота!

Мнениеот palechka » 15 Мар 2012, 10:42

nadya написа:А другото, което най-много ме зарадва е, че ми подействаха много добре на стомаха и вече по-редовно ходя до тоалетната :mrgreen:

И аз съм с ленив стомах, но не искам да отслабвам... Пробвах какво ли не - чайове, хранителни добавки и нищо. Трябва да питам в аптеката дали са подходящи за мен :roll: Защото предполагам ще имат комплесно въздействие върху целия организъм и надали ще действат насочено към определен проблем.
palechka
 
Мнения: 67
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:31

Re: Акай бери - плодът на живота!

Мнениеот yoanna » 22 Мар 2012, 11:07

palechka написа:И аз съм с ленив стомах, но не искам да отслабвам... Пробвах какво ли не - чайове, хранителни добавки и нищо. Трябва да питам в аптеката дали са подходящи за мен :roll: Защото предполагам ще имат комплесно въздействие върху целия организъм и надали ще действат насочено към определен проблем.

Виждала съм по аптеките комбинация между акай бери и зелен чай. Зеления чай по принцип подобравя метаболизма, плодът от акай бери също, но предполагам, че няма как да не се свалят някакви килограми...
yoanna
 
Мнения: 61
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:17

Re: Акай бери - плодът на живота!

Мнениеот elena » 29 Мар 2012, 10:03

Всичко това звучи много добре, но внимавайте да не попаднете на фалшиви продукти с Акай Бери, защото пазара ни е залят от такива. Майка ми в момента пие хранителната добавка на Америтек и се чувства много добре. Спря се на нея, защото плода е обработен чрез лиофилизация, т.е. замразен при много ниска температура, след което влагата е отстранена чрез вакуум-камера.
"Фалшивите" продукти първо имат много ниско съдържание на екстракта. Обработката на плода унищожава повечето хранителни вещества, тъй като влагата се отделя посредством много висока температура. И не на последно място се обработват с консерванти.
Затова е важно внимателно да четем етикета на всеки продукт, който купуваме и да не се доверяваме сляпо на всичко, което ни казват. Имам предвид по принцип да го правим, не само за Акай Бери продуктите.
elena
 
Мнения: 76
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:28

Следваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта