Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Re: Красива и по време на бременността

26 Мар 2012, 14:37

Всяка жена преди да стане майка има уникалната възможност да види и почувства всички промени, които се случват с организма й. Повечето хора казват, че жената разгръща цялата си красота през бременността, но има и неприятни моменти когато краката ни са подути, кожата ни започва да се напуква и косата ни не е толкова бляскава.Ето на какво да дължат всички тези промени:

Стрии

стрии.jpg
стрии.jpg (3.01 KiB) Прегледано 949 пъти

Едно от най-важните неща, върху които трябва да се съсредоточи една жена е състоянието на кожата по време на бременността. Първите признаци на растеж на бебето се проявяват в разтягането на кожата на корема, гърдите и бедрата, а кожата има определена степен на еластичност и не може да се разтяга безкрайно много. След като се превиши тази степан остават белези от накъсването на колагеновите нишки. До колко може да се разтяга кожата зависи от генетичната ви разположеност. За да предотвратите това накъсване и образуването на стрии се опитайте да не наддавате толкова бързи килограми, контролирайте храненето си, използвайте лосиони и кремове, които допълнително ще подхранят и хидратират кожата ви.

Разширени вени

varicose-vein-at-pregnancy.jpg
varicose-vein-at-pregnancy.jpg (13.21 KiB) Прегледано 949 пъти

По време на бременността се повишава кръвния поток в следствие, на което се образуват малки разширени вени на краката.Това се получава особено когато стоите дълго време прави по време на третия триместър, за да предпазите краката си от появата на разширените вени вдигайте краката си на високо. Ако разширените вени не изчезнат след раждането, дерматолог може да ги премахнете чрез инжекции.

Гъста и лъскава коса

коса.jpg
коса.jpg (4.83 KiB) Прегледано 949 пъти

Хормоналните промени в организма ви ще направят косата ви по-лъскава и гъста, но трябва да знаете, че това състояние няма да е постоянно и тя ще възвърне първоначалния си вид при приключване на бременността.

Мелазма

Забелязали ли сте, че с напредването на бременността се появяват тъмни петна по кожата, това се нарича мелазма. Появата им се дължи за хормоналните промени, които се случват в организма . За да предотвратим появата им се добре преди излагане на слънце да използваме слънцезащитни кремове за лице най-малко с фактор 15. Обикновено след края на бремеността петната изчезват.

Окосмяване:

Отново бушуващите хормони са виновни за окосмяването по тялото на жената, това разбира се съвсем не е приятно, но добрата новина тук е, че растежът на космите намалява до 5-6 месеца след раждането. Това не значи да се примирите с окосмяването, но използвайте безопасни методи за обезкосмяване, например бръснач и кола маска.

02 Апр 2012, 11:24

Никога не съм се чувствала зле от начина, по който изглеждам - бременна съм и това е един от най-вълнуващите моменти в живота ми :) Не гладувам, защото все пак в мен расте и се развива нов живот. Гледам да се храня здравословно и да не прекалявам с количеството храна, но не се ограничавам от нищо. Посещавам Йога за бременни и се чувствам прекрасно. Грижа се и за външния си вид, защото това, че съм бременна не означава, че съм престанала да бъда жена.
Някои жени го използват като оправдание и доста се занемаряват, а не бива. Защо да нахлузваме анцузи и дрехи за бременни, и косата ни вечно да е вързана на опашка?
По-скоро е въпрос на вътрешно усещане, а не на това дали си бременна или не. Една жена, ако по принцип се поддържа и полага грижи за себе си, го прави независимо дали е бременна, с едно или 2 деца, че дори и баба. Възхищавам се на жени, които са видимо на възраст, а са толкова спретнати и сияещи. Пожелавам си и аз да изглеждам така на техните години :)

18 Апр 2012, 09:54

Не съм се съобразявала с никой и с нищо, докато бях бременна :mrgreen: Гледах аз да се чувствам добре и да съм спокойна, защото това е много важно за бъдещия беборан. Не съм се ограничавала откъм храна - яла съм колкото пъти ми се преяде и колкото ми се яде, и да, качих килограми, но в рамките на нормалното. Всичко си опира до организъм... После ги свалих много бързо, че дори и станах по-малко кила отколкото съм била преди да забременея. То покрай грижата за малкото човече не ти остава време да се наядеш :lol: Така че бъдещи мами, един апел към вас - не се "втелявайте" излишно и не се затормозявайте с диети. Хранете се, но по-здравословно и не забравяйте разходките. Бебето, което расте във вас има нужда от витамини и минерали, които вие му набавяте с храната, която приемате. А грижите, които полагате по принцип за външния си вид не бива да изостават поради факта, че сте бременни, а напротив ;)

19 Апр 2012, 16:03

Не разбирам жените, които като забременеят и веднага скачат в размъкнатите анцузи или дрехи за бременни, които са поне 1-2 номера над техния, вдигат косата си на опашка и така 9 месеца... И бременната жена може да е секси, а и това, че носите още един живот в себе си не означава, че преставате да съществувате за околния свят.
За щастие имах лека бременност, на която се насладих изцяло - това е толкова прекрасен момент в живота на една жена :) Почти до последно си носих моите дрехи с разликата че в последните месеци разкопчавах горното копче на дънките :mrgreen: Вярно е, че не качих много килограми, но дори и това да беше станало пак нямаше да съм немърлива към външния си вид. Имам приятелки, които забременяха и едва ли не решиха, че са болни :lol: Започнаха едни превземки и лиготии, че това не могат, онова не могат... До последно кръстосвах улиците и с всичко сама съм се оправяла, и трябва да ви кажа, че се чувствах много добре.

19 Апр 2012, 16:13

roshlata написа:Никога не съм се чувствала зле от начина, по който изглеждам - бременна съм и това е един от най-вълнуващите моменти в живота ми :) Не гладувам, защото все пак в мен расте и се развива нов живот. Гледам да се храня здравословно и да не прекалявам с количеството храна, но не се ограничавам от нищо. Посещавам Йога за бременни и се чувствам прекрасно. Грижа се и за външния си вид, защото това, че съм бременна не означава, че съм престанала да бъда жена.
Някои жени го използват като оправдание и доста се занемаряват, а не бива. Защо да нахлузваме анцузи и дрехи за бременни, и косата ни вечно да е вързана на опашка?
По-скоро е въпрос на вътрешно усещане, а не на това дали си бременна или не. Една жена, ако по принцип се поддържа и полага грижи за себе си, го прави независимо дали е бременна, с едно или 2 деца, че дори и баба. Възхищавам се на жени, които са видимо на възраст, а са толкова спретнати и сияещи. Пожелавам си и аз да изглеждам така на техните години :)

Напълно съм съгласна с теб, това, че много жени занемаряват външния си вид и като оправдание казват, че са майки, е не мога да се съглася с тях. Повечето български жени нямат навика да сложат грим, парфюм и т.н, да не кажа, че голяма част от тях не поддържат задължителната лична хигиена. Като, че ли къпането един път седмично не си е отишло с комунизма.

10 Май 2012, 09:59

Женската фигура е възпята в не една и две поеми, сигурна че няма творец, който да не се прекланя пред женската хубост, но зад тази непринудена красота се крие нещо съвсем различно и не до там перфектно. След тайнството на майчинството остават белези, които с годините се опитваме да прикрием с какви ли не методи, мазила и упражнения. Щастието да имаш дете се плаща доста скъпо от майките - белези, стрии, увиснала кожа, неприветливи форми на гърдите, дупето и корема.
Тъжно, но това е реалността!

10 Май 2012, 10:24

И аз съм съгласна,че жената по време на бременност не трябва да се занемарява.Бременна съм и се чувствам прекрасно,не отдавам значение на неразположенията-все пак това е един прекрасен момент в живота на една жена.Всичко,което се случва на жената по време на бременността е част от природата и трябва да го приемаме с положителна нагласа,все пак малкото човече усеща настроенията на майката.А грижата за външността-това е до конкретната жена,ако се е поддържала преди това,няма как да спре,само защото е бременна.

14 Май 2012, 13:22

mile_jeleva написа:И аз съм съгласна,че жената по време на бременност не трябва да се занемарява.Бременна съм и се чувствам прекрасно,не отдавам значение на неразположенията-все пак това е един прекрасен момент в живота на една жена.Всичко,което се случва на жената по време на бременността е част от природата и трябва да го приемаме с положителна нагласа,все пак малкото човече усеща настроенията на майката.А грижата за външността-това е до конкретната жена,ако се е поддържала преди това,няма как да спре,само защото е бременна.

Напълно съм съгласна с теб! Много жени използват бременността си като оправдание, но тя не е болест. Определено част от жените се вживяват в ролята си на бременни и започват всякакви капризи и изисквания към околните, с което страшно много ги изнервят. Естествено изключвам жените с тежка бременност, защото имам позната, която лежа на легло почти 8 месеца само и само да си гушне дълго чаканата рожба.
Бременността е неповторимо изживяване, особено когато започнеш да усещаш новия живот в себе си :) Но в никакъв случай не трябва да забравяме, че сме жени, а още по-малко да пренебрегваме външния си вид. Няма да забравя думите на един приятел, когато му съобщихме, че съм бременна, каза - Знам, по очите ти личи :D

23 Май 2012, 15:41

Искам да попитам другите мами, дали ви отичаха краката по време на бременността и как се правихте с проблема?

10 Юли 2012, 13:29

Здравейте, бъдещи и настоящи мами :) В момента използвам няколко продукта на Mamma Donna - олиото против стрии и кремчето за лице, което е против петна. Искам да питам мамите, които вече са раждали, дали са използвали колан след това, защото моят корем отсега се очертава да е доста голям :) Видях, че има такъв на същата марка и мисля да си купя, но не знам кога точно се използва и колко време се носи :roll: Дали по-бързо ще ми се прибере корема с него?

Mamma Donna_kolan.jpeg
Mamma Donna_kolan.jpeg (2.65 KiB) Прегледано 822 пъти
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3