Красива и по време на бременността

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Красива и по време на бременността

Мнениеот dochkata » 09 Мар 2012, 14:49

Мили, Дами, защо да не се чувстваме красиви и през периода на нашата бременност! Е, вярно е, че качваме някое друго килце, кожата и косата ни далеч не изглеждат така, както са изглеждали преди, хормоните ни не спират да бушуват, но трябва ли да се оставяме на течението? В никакъв случай! Има подходяща козметика за бременни, с която бихме могли да предотвратим или поне да намалим появата на стрии, целулит, косопад и всякакви от сорта. Да поддържаме кожата си здрава и красива. А и нека не забравяме, че има подходящи спортове, които можем да практикуваме - йога, например или просто да вървим пеша по 1-2 часа на ден.
Нека не преставаме да бъдем секси и да се чувстваме добре, защото това е един от най-прекрасните моменти в живота на една жена!
Прикачени файлове
bremennost-framar.jpg
bremennost-framar.jpg (38.96 KiB) Прегледано 2515 пъти
dochkata
 
Мнения: 37
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:27

Re: Красива и по време на бременността

Мнениеот teddy » 09 Мар 2012, 16:20

Привет! Искам и аз да споделя своето мнение :) Бременността за мен наистина беше един вълшебен миг от моя живот! За моя радост никога не съм изпадала в депресия, че не изглеждам добре, че съм напълняла или, че по кожата ми има пъпчици и зачервявания... Все пак всичко преминава.
Може би е важно и отношението на човека до теб - никога не съм чувала думите: Стига си яла, я се виж колко си напълняла! :twisted: Защото има и такива мъже, което не им прави чест, а точно обратното. Мъже, жената до вас има нужда да се чувства красива и желана, нищо че е малко понапълняла и не е в перфектна форма! Та нали сте заедно в това начинание, в отговорността си да дарите живот и да бъдете родители! Жени, полагайте грижи за себе си, а още повече през периода на бременността. Спортувайте, хранете се правилно и използвайте подходящите козметични продукти - вече има огромен избор на пазара. Човек изглежда така, както се чувства :)
teddy
 
Мнения: 177
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:14

Re: Красива и по време на бременността

Мнениеот yoanna » 09 Мар 2012, 17:16

Здравейте, момичета :)
Имам приятелка, която в началото използваше продуктите на Саносан - крема за стрии, но впоследствие разбра, че съдържат парабен и се отказа от тях. В момента е на Мустела и е много доволна.
yoanna
 
Мнения: 61
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:17

Re: Красива и по време на бременността

Мнениеот elena » 09 Мар 2012, 17:20

Не са ли малко скъпички тези кремчета на Мустела :?: Колко стурва един продукт на марката?
elena
 
Мнения: 76
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:28

Re: Красива и по време на бременността

Мнениеот yoanna » 09 Мар 2012, 17:27

Вярно е, че са по-скъпички - мисля, че около 30 лв е един продукт, но за сметка на това са с много високо качество! Винаги евтиното излиза по-скъпо... Всеки сам преценява, но нека не забравяме, че става въпрос за нашето здраве и за здравето на децата ни :)
yoanna
 
Мнения: 61
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:17

Re: Красива и по време на бременността

Мнениеот elena » 09 Мар 2012, 17:32

yoanna написа:Всеки сам преценява, но нека не забравяме, че става въпрос за нашето здраве и за здравето на децата ни :)

Съгласна съм с теб, но зависи и кой с какви средства разполага. Иначе аз също съм чувала само добри отзиви за марката.
elena
 
Мнения: 76
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:28

Re: Красива и по време на бременността

Мнениеот monito » 12 Мар 2012, 10:26

Всяка уважаваща себе си жена трябва да полага грижи за себе си, независимо дали е бременна или не. И то не, за да се хареса на другите, а за да се чувства тя самата добре - така поне мисля аз. Всякакви извинение от сорта на - нямам време, са си чиста проба оправдания. Въпрос на организация, мили дами ;)
monito
 
Мнения: 73
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:13

Re: Красива и по време на бременността

Мнениеот Didoncheto » 13 Мар 2012, 11:26

Аз не се чувствах никак добре по време на бременността - постоянно ми се гадеше, все бях изморена и нямах желание за нищичко. Първите няколко месеца бях направо изцедена и изобщо не ме интересуваше как изглеждам, защото се чувствах зле... То човек както се чувства, така и изглежда. После качих много кила и изпаднах в депресия :(
Изобщо, нямам хубави спомени от този период, но когато се появи бебка всичко се промени :) Няма по-хубаво нещо от това да гушнеш малкото човече! Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало!
Didoncheto
 
Мнения: 27
Регистриран на: 07 Мар 2012, 16:57

Re: Красива и по време на бременността

Мнениеот the princess » 13 Мар 2012, 15:50

Didoncheto написа:Аз не се чувствах никак добре по време на бременността - постоянно ми се гадеше, все бях изморена и нямах желание за нищичко. Първите няколко месеца бях направо изцедена и изобщо не ме интересуваше как изглеждам, защото се чувствах зле... То човек както се чувства, така и изглежда. После качих много кила и изпаднах в депресия :(
Изобщо, нямам хубави спомени от този период, но когато се появи бебка всичко се промени :) Няма по-хубаво нещо от това да гушнеш малкото човече! Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало!

Защо толкова се притеснявате за килата натрупана през бременността, все пак ако се храните добре, но не прекалявате всичко ще е Ок.Според мен една жена дали е бременна или не трябва много да внимава с храненето, една добра закуска, стабилен обяд и много плодове и зеленчуци, е добре за една бременна. Но искам да попитам, за да се предпазим от стрии какво да правим? Кой с какво се е мазал? Сега съм си взела Бадемово масло и мажа корема, гърдите и бедрата си, но ако някой ми препоръча лосион ще съм му безкрайно благодарна!
the princess
 
Мнения: 117
Регистриран на: 13 Мар 2012, 10:30

Re: Красива и по време на бременността

Мнениеот VIVI » 26 Мар 2012, 10:49

the princess написа:Защо толкова се притеснявате за килата натрупана през бременността, все пак ако се храните добре, но не прекалявате всичко ще е Ок.Според мен една жена дали е бременна или не трябва много да внимава с храненето, една добра закуска, стабилен обяд и много плодове и зеленчуци, е добре за една бременна. Но искам да попитам, за да се предпазим от стрии какво да правим? Кой с какво се е мазал? Сега съм си взела Бадемово масло и мажа корема, гърдите и бедрата си, но ако някой ми препоръча лосион ще съм му безкрайно благодарна!

Абсолютно съм съгласна с теб! Една приятелка прекаляваше относно диетата по време на бременност - ядеше по един домат на ден :shock: Килограмите се свалят, но нека не прекаляваме с ограниченията, докато сме бременни. Все пак сме длъжни да се храним здравословно и да дадем на бъдещето бебче всичко необходимо, за да се роди здравичко и всичко да е ок.
За стриите използвах едно кремче на ELANCYL, с което мажех гърдите, корема и бедрата. Започнах още в началото на бременността и не съм имала никакви проблеми. Съдържа картамово масло и морски екстракти - хидратира и подхранва кожата, като предпазва от образуване на стрии и успешно третира появилите се вече такива. Не съм го сменяла с друго, защото ми действаше добре на кожата. Единствено, ако кърмите, не трябва да се нанася на гърдите.
VIVI
 
Мнения: 63
Регистриран на: 07 Мар 2012, 16:02

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта