Варна:Конференция на фондация Карин дом

Светът на здравето в дати.

Варна:Конференция на фондация Карин дом

Мнениеот FramarLekari » 09 Мар 2012, 15:16

Карин дом обединява специалисти по ранна интервенция

На 12.03.2012 г. доц. Христо Бозов - заместник кмет на община Варна, ще открие заключителната конференция, организирана от фондация Карин дом по проект “Развитие на услугата ранна интервенция за деца със специални нужди в местните общности”. Срещата с журналистите ще се проведе в сградата на фондацията.

Специалисти от десет неправителствени организации от градовете Добрич, Търговище, Русе, Бяла Слатина, Айтос, Стара Загора и Пловдив ще представят своя опит в ранната интервенция и ще дискутират бъдещото развитие на тази услуга. В дискусията ще участват и представители на съответните общини, както и изпълнителният директор на фондация Лале - г-жа Мария Петкова.

В рамките на проекта, осъществяван с финансовата подкрепа на фондация „Лале” и фондация „Оук”, фондация Карин дом оказа подкрепа за развиване на услугата Ранна интервенция на тези неправителствени организации чрез обучения, супервизии, предоставяне на експертна помощ и дейности по популяризиране.

Ранната интервенция се отнася за деца в малка възраст, които имат увреждане или са в риск от развитие на увреждане, или имат друга специална нужда, която влияе на развитието им. Ранната интервенция осигурява услуги на тези деца и техните семейства с цел намаляване на ефектите от увреждащото състояние. Тя се стреми да повлияе на съществуващите проблеми в развитието, както и да предотврати появата на нови.

В 9:30 ч. започва регистрация на участниците в конференцията, а началото й е от 10 ч.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Варна:Конференция на фондация Карин дом

Мнениеот tano » 04 Сеп 2019, 08:55

Хубаво е, че в България има хора, които се грижат за децата със специални нужди и техните семейства. Дейността на такива организации трябва да получава повече разгласа, за да могат повече деца да получат навременна помощ.
tano
 
Мнения: 121
Регистриран на: 07 Авг 2019, 11:03


Назад към Здравен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта