Извънматочна бременност

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Извънматочна бременност

Мнениеот Genoveva » 13 Мар 2012, 10:08

Здравейте, преди известно време при профилактичен преглед гинеколожката ми имаше съмнения за извънматочна бременност. След две теста за бременност и още един преглед се оказа, че няма бременност, но искам да попитам на какво може да се дължи извънматочната бременност. Какво следва, ако има такава бременност? Опасно ли е?
Genoveva
 
Мнения: 130
Регистриран на: 19 Окт 2011, 20:50

Re: Извънматочна бременност

Мнениеот southern_sun » 13 Мар 2012, 10:14

Първата бременност на една приятелка беше именно извънматочна. Тогава знам, че я оперираха и тя много се притесняваше дали ще забременее отново. За щастие има две дечица - едното е първи клас, другото е на една-две годинки. Не знам каква е причината за извънматочната бременност, но знам, че е опасна защото се развива извън матката, тоест в маточните тръби и ако не се улови на време има вероятност когато бебето расте и се развива, еластичността на тръбите да не е достатъчна и да се получат усложнения.
southern_sun
 
Мнения: 1182
Регистриран на: 31 Мар 2011, 21:36

Re: Извънматочна бременност

Мнениеот nadya » 13 Мар 2012, 10:36

Чела съм, че причина за извънматочна бременностт е непроходимостта на маточните тръби, следствие на което оплодената яйцеклетка не може да се придвижи до матката. И да, ако не се обърне внимание навреме, може да стане опасно, тъй като при развитие на зародиша тръбата може да се перфорира и да настъпи силно кръвотечение. По принцип е установено, че при всяка шеста жена, която е имала извънматочна бременност, следващата също е такава и като най-честа причина се посочва аборта.
nadya
 
Мнения: 53
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:10


Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта