Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Високо кръвно по време на бременността

13 Мар 2012, 10:40

Здравейте, бременна съм във петия месец. От известно време започвам да вдигам кръвно. Няма причина за това,нито се притеснявам за нещо, нито имам наднормено тегло. По принцип съм с ниско кръвно и стойности като 130/95 - ми идват малко високи.Мои приятелки ми, които са раждали преди ми казаха, че това не е много хубаво и ако започне да се вдига повече има опасност за бебето. Искам да попитам според вас на какво може да се дължи това, трябва ли да огранича храната. Колко опасно може да бъде това за бебето? Благодаря ви предварително!

Re: Високо кръвно по време на бременността

02 Фев 2014, 16:27

Не мина ли през лекуващия/наблюдаващия лекар? Учудвам се, майка си, а си много небрежна.

01 Дек 2014, 17:48

varlam написа:Не мина ли през лекуващия/наблюдаващия лекар? Учудвам се, майка си, а си много небрежна.

Добре казано :) трябва да се прегледате в такъв случай, разбира се, че е опасно за детето! :shock:

21 Ное 2016, 15:04

Високото кръвно по време на бременността хич не е за подценяване, аз имах по-високи стойности, особено, когато бях на преглед, направо подивявах, иначе в спокойна среда си бях добре, но моя позната пиеше по 8-9 хапчета на ден за да поддържа кръвното си. Това не е шега работа изобщо! Ако някоя има проблеми с кръвното, дори и да не е време за преглед е задължително да се направи такъв.

21 Ное 2016, 15:55

Бременна, която вдига високо кръвно, задължително е постоянно под наблюдението на гинеколога си. Опасно си е.

18 Мар 2019, 11:17

Много е опасно и трябва да се внимава. Опасно е и за плода, и за майката. В тези случаи стриктно следене си трябва.
Добави отговор
Отиди на страница: