Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
19 Яну 2016, 16:02
klara написа:lini_leni написа:klara написа:Нормално ли е да ти се спи постоянно? С първото дете бях много жизнена и си правех леки упражнения, но сега съм много сънлива, все гледам да полегна, а съм в 4 месец.
Лека йога предполагам може да бъде от помощ, ще те разведри и ще те направи по-енергична, иначе е нормално да ти се спи, не се притеснявай

Благодаря, ще опитам, макар че досега не съм я практикувала.
Доколкото зная йогата за бременни е доста по-различна, лека, но ти трябва и необходимото състояние на духа, не е само до упражнения, въпреки че насърчават именно него.
19 Яну 2016, 17:32
Ако ти се спортува пробвай някой леки упражнения, но ще е странно, ако досега не си се занимавала с никакъв спорт, било то и с йога и изведнъж в 4 месец да се хвърлиш да правиш подобни упражнения.
20 Яну 2016, 10:02
silver933 написа:Ако ти се спортува пробвай някой леки упражнения, но ще е странно, ако досега не си се занимавала с никакъв спорт, било то и с йога и изведнъж в 4 месец да се хвърлиш да правиш подобни упражнения.

Преди съм тренирала лека атлетика, ходила съм на фитнес, но никога йога. Разбира се натоварванията са различни, само да не си направя нещо

С моя приятелка заедно умуваме как да спрем да сме такива поспалани
20 Яну 2016, 11:09
След като си спортувала преди, това означава, че спокойно можеш в момента да се захванеш с йога за бременни, според състоянието ти.
20 Яну 2016, 22:53
Интересно е защо си спряла спорта, заради бременността или преди това? Ако е било от преди това, то няма нужда сега започваш на ново, по-скоро може да се отдадеш на дълги разходки и почивки, както се чувстваш добре, за да неутрализираш сънливостта.
21 Яну 2016, 09:37
Kremiliya написа:Интересно е защо си спряла спорта, заради бременността или преди това? Ако е било от преди това, то няма нужда сега започваш на ново, по-скоро може да се отдадеш на дълги разходки и почивки, както се чувстваш добре, за да неутрализираш сънливостта.
Тренирах атлетика като ученичка, а фитнеса според настроението.

С първото дете не чувствах нужда от раздвижване, но сега да. Моята приятелка гледа по чуждите програми специални предавания за упражнения и беше попаднала на подходящи за бременни. Трябва да пробваме.
21 Яну 2016, 11:06
Пилатес упражненията са много подходящи за бременни, разбира се съобразени с вашето деликатно състояние. :)
21 Яну 2016, 11:42
Това са глупости, не трябва да си спортувал нещо, за да се захванеш сега с йога, може и нищо никога да не си правил и пак да правиш упражненията, нищо, че носиш в себе си човече.Всичко е достатъчно леко и без напрежение, за да не можеш да го правиш!
22 Яну 2016, 10:01
Така е, никога не е късно да се захванеш със спорт. В това състояние трябва само повече внимание и консултация със специалисти - лекар, физиотерапевт, фитнес инструктор.
22 Яну 2016, 11:34
analizatorka написа:Така е, никога не е късно да се захванеш със спорт. В това състояние трябва само повече внимание и консултация със специалисти - лекар, физиотерапевт, фитнес инструктор.
Малко са лекарите, които биха подкрепили спортуването по време на бременността.Имам една приятелка, която спортуваше адски много, по време на бременността минаваше километри с колелото, изключителна жена, но си беше тренирана от преди и беше абсолютен спортист.