26 Мар 2012, 12:08
27 Мар 2012, 16:47
06 Апр 2012, 12:10
dimitrova_70007 написа:Съгласна съм, но да не забравяме факта, че повечето хора, дори и да имат желание, нямат възможността да го направят. Ние си имаме коте и още преди да достигне до полова зрялост решихме да го кастрираме, за да е по-добре за него, а и за нас. Цялата операция, ваксините и витаминозните храни, които трябваше да му осигурим - всичко ни струваше към 150 лв. Не че са толкова много, щом се отнася до здравето на малкия член от семейството ни, но като се замислим ако нямахме възможност, нямаше как да ги платим. Затова ви казвам, че понякога желанието и това, че си се сетил, не е достатъчно. Да се надяваме, че с покачването стандарта на живот, ще се повишат и средствата, които хората са склонни да отделят не само за собственото си здраве, но и за това на любимците си.
07 Апр 2012, 11:53
01 Май 2012, 11:53
Bella написа:Напълно съм съгласна с вас, домашния любимец е като част от семейството и преди да се решиш да отглеждаш някакво животно трябва добре да прецениш дали имаш финансовата и времевата възможност за това. Именно по тази причина по улиците се разхождат много безпризорни животинки, които са захвърлени от стопаните си поради невъзможността да бъдат отглеждани. Искам да попитам, ако това е вашето дете, бихте ли го захвърлили на улицата?
02 Май 2012, 14:45
rouzy написа:Много точно казано, за съжаление повечето хора не го разбират и по-лошото - не им пука.
Имам две кучета. Редовно сме при вета, не че са болни, ходим профилактично. И двамата са кастрирани, мъжкото напълня доста и сега е на хранителен режим и всяка седмица сме на консултация и да го теглят. Мадамата пък случайно я забелязах, че има подутинка в долния край на оперираното място, веднага я заведох при вета и се оказа, че е възпалено мястото. Конеца някак си се беше сраснал с кожата и ето ти възпаление. Мажех раничката около седмица с едно мазило /забравих му името/, свалиха конците и сега няма дори белег от операцията.
Домашния любимец също си иска редовните посещения при чичко доктор. За себе си съм решила, че е по-добре да им няма нищо и да ги водя профилактично при вет-а, отколкото да нехая и да не обърна внимание и да е късно за реакция.