Какъв шампоан за коса използвате?

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

Какъв шампоан за коса използвате?

Мнениеот monito » 15 Мар 2012, 16:51

Момичета, моля ви помагайте! Вече не знам какъв шампоан да използвам - купувала съм и скъпи, и по-евтини, но нито един не ми пасва на косата :( Или ще ми излезе пърхут или пък ще започне по-бързо да ми се омазнява... Изморих се вече да експериментирам и все да не уцелвам кой е най-подходящият продукт! По принцип какви продукти за коса използвате? Аз използвам само шампоан и балсам за коса, дали това не е причината?
Предварително благодаря за всеки един съвет :)
monito
 
Мнения: 73
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:13

Re: Какъв шампоан за коса използвате?

Мнениеот elena » 15 Мар 2012, 17:03

Здравей, Мони, не мисля че е удачно да ограничаваш грижата за косата си само и единствено в използването на шампоан и балсам :idea: Има толкова много продукти на пазара... Всъщност каква е косата ти? То като се замисля повечето марки си имат продукти за всички типове коси - суха, мазна, нормална, с пърхут, къдрава и какви ли още не. Разнообразието е огромно, но е хубаво да използваш поне и маска за коса, от време на време да слагаш някоя подхранваща ампула в корените, има и заглаждащи серуми, чрез които косата изглежда по-жизнена и лъскава. Аз лично ти препоръчвам продуктите на марката ORZENE - страхотни са и наистина имат видим ефект. Моят шампоан е ОРЗЕН БИРА ШАМПОАН ЗА НОРМАЛНА КОСА 250 мл. Много съм доволна, но пак ти казвам, че зависи от косата. Този специално е за нормална коса. Използвам и подхранващата маска на същата марка.
elena
 
Мнения: 76
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:28

Re: Какъв шампоан за коса използвате?

Мнениеот nadya » 15 Мар 2012, 17:56

Моята коса е суха и изтощена - използвам шампоан, задължително балсам, маска веднъж седмично и подхранваща ампула веднъж месечно. В момента използвам продуктите на Хербал Есенсис и съм доволна. Така или иначе ги сменям периодично, защото косата привиква към съставките в един момент и не действат така, както са действали в началото.
nadya
 
Мнения: 53
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:10

Re: Какъв шампоан за коса използвате?

Мнениеот Изабел » 15 Мар 2012, 19:52

Преди няколко години не знам по каква причина изведнъж косата ми буквално взе да капе,предполагам е че защото бях заспала с боядисана коса но +/- 15-20 мин. с боя едва ли,но както и да е,изпих всичко възможно изброено в темата за косопада,сменях шампоаните и после изведнъж спря и започна да расте нова коса,но вече се боядисвам с безамонячни бои-тогава ги открих за първи път и сменям шампоаните.Сега съм на Nova pure на LR-немска козметика,шампоан и балсам и веднъж седмично си правя маска с Виалитон.Много съм доволна.
Carpe diem!
Аватар
Изабел
 
Мнения: 104
Регистриран на: 22 Авг 2011, 11:21

Re: Какъв шампоан за коса използвате?

Мнениеот teddy » 16 Мар 2012, 10:47

Моята коса също много капеше по едно време, но после спря. Нали си има връзка и със сезоните... Препоръчаха ми една маска от ветеринарната аптека - е-витаминол с някакви таблетки. Хубаво, обаче изисква много време, а аз не разполагам с такова. Залагам на по-качествените продукти за коса, защото съм си патила от евтина козметика. Не казвам, че няма и качествена такава, но предпочитам да не рискувам. В момента използвам маска за коса против косопад с арган - има страхотен ефект и я препоръчвам на всички с този проблем.
teddy
 
Мнения: 177
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:14

Re: Какъв шампоан за коса използвате?

Мнениеот aninka » 16 Мар 2012, 11:32

teddy написа:В момента използвам маска за коса против косопад с арган - има страхотен ефект и я препоръчвам на всички с този проблем.

Тази маска ли имаш предвид ХЕРМАНА МАСКА ПРОТИВ КОСОПАД С АРГАН ЗА ТЪМНА КОСА 60 мл. Тя е за тъмна коса, против косопад с арганово масло - невероятна е наистина! Туширах косопада, но продължавам 2 пъти в месеца да си я правя ей така, като профилактика.
aninka
 
Мнения: 100
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:15

Re: Какъв шампоан за коса използвате?

Мнениеот monito » 16 Мар 2012, 13:36

elena написа:Здравей, Мони, не мисля че е удачно да ограничаваш грижата за косата си само и единствено в използването на шампоан и балсам :idea: Има толкова много продукти на пазара... Всъщност каква е косата ти? То като се замисля повечето марки си имат продукти за всички типове коси - суха, мазна, нормална, с пърхут, къдрава и какви ли още не. Разнообразието е огромно, но е хубаво да използваш поне и маска за коса, от време на време да слагаш някоя подхранваща ампула в корените, има и заглаждащи серуми, чрез които косата изглежда по-жизнена и лъскава. Аз лично ти препоръчвам продуктите на марката ORZENE - страхотни са и наистина имат видим ефект. Моят шампоан е ОРЗЕН БИРА ШАМПОАН ЗА НОРМАЛНА КОСА 250 мл. Много съм доволна, но пак ти казвам, че зависи от косата. Този специално е за нормална коса. Използвам и подхранващата маска на същата марка.

Оххх, моята коса е много къдрава и суха... Много ми е трудно да я поддържам и направо съм вдигнала ръце от нея :? Единствено след процедура при фризьорката ми е ок, но не мога да отделям всяка седмица по 20-30 лв само за косата си.
monito
 
Мнения: 73
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:13

Re: Какъв шампоан за коса използвате?

Мнениеот Didoncheto » 16 Мар 2012, 13:53

monito написа:Оххх, моята коса е много къдрава и суха... Много ми е трудно да я поддържам и направо съм вдигнала ръце от нея :? Единствено след процедура при фризьорката ми е ок, но не мога да отделям всяка седмица по 20-30 лв само за косата си.

Мисля, че в твоя случай е наложащо да използваш продукти за къдрава коса - има шампоани, балсами, маски, серуми, пяни и какво ли още не. В никакъв случай шампоана и балсама не са достатъчни, особено за твоята коса. Твоята фризьорка като ти взема по 20-30 лв на процедура, защо не ти препоръча някаква серия за коса?
Didoncheto
 
Мнения: 27
Регистриран на: 07 Мар 2012, 16:57

Re: Какъв шампоан за коса използвате?

Мнениеот Finger » 16 Мар 2012, 13:59

monito написа:Момичета, моля ви помагайте! Вече не знам какъв шампоан да използвам - купувала съм и скъпи, и по-евтини, но нито един не ми пасва на косата :( Или ще ми излезе пърхут или пък ще започне по-бързо да ми се омазнява... Изморих се вече да експериментирам и все да не уцелвам кой е най-подходящият продукт! По принцип какви продукти за коса използвате? Аз използвам само шампоан и балсам за коса, дали това не е причината?
Предварително благодаря за всеки един съвет :)

Ами първо трябва да видиш какъв тип ти е косата. Моята специално е суха до нормална и най-често си вземам шампоани, които я хидратират. Преди време бях ползвала такъв в авокадо - идеално ми пасваше, но след това го развалиха.Доволна съм също така от Herbal Essences косата ми става лъскава и мека от тях, а и мирише приятно дълго време. Сега ползвам ORZENE също съм много доволна. Като цяло косата ми е много здрава,не цъфти, но понякога губи блясъка си.
Finger
 
Мнения: 138
Регистриран на: 07 Дек 2011, 11:48

Re: Какъв шампоан за коса използвате?

Мнениеот monito » 19 Мар 2012, 17:27

Finger написа:Доволна съм също така от Herbal Essences косата ми става лъскава и мека от тях, а и мирише приятно дълго време. Сега ползвам ORZENE също съм много доволна. Като цяло косата ми е много здрава,не цъфти, но понякога губи блясъка си.

Използвала съм и двете марки, не само шампоаните, и съм много доволна. Косата ми не стои като изпръхнала, ами е много мекичка и е като жива :) Хубаво е да се прави и подхранваща маска, защото сухата коса изисква повече грижи по принцип. А някой използвал ли е сух шампоан? Много ми е интересно на какъв принцип действа и дали сте доволни от него?
monito
 
Мнения: 73
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:13

Следваща

Назад към Козметика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта