Червило или гланц за устни

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

Червило или гланц за устни

Мнениеот monito » 26 Мар 2012, 14:31

Сигурно малко от вас знаят, че червилото е било известно още от дълбока древност. Клеопатра е приготвяла своето червило, като е стривала различни видове насекоми. Истински популярно, обаче става през 16-ти век в Англия, благодарение на Елизабет I, която налага модата на бялото лице и ярко червените устни. Тогава се е приготвяло от пчелен восък и червена растителна боя.
Днес разнообразието е голямо и изборът е наш, но какво да предпочетем - цветни и плътни устни или загадъчен блясък върху тях? А защо не и двете?
Червилото и гланца съдържат вещества, които подхранват кожата на устните ни, което ги прави важна част от цялостната грижа за лицето. За да изглеждаме добре е необходимо да изберем правилния цвят, тъй като не всеки би отивал на тена, косата или зъбите ни. Основните тоналност са три:

Естествена тоналност
lips-framar.jpeg
lips-framar.jpeg (5.24 KiB) Прегледано 1584 пъти

Ако сте с по-светла кожа, вашето червило или гланц е в розов или прасковен нюанс, а ако кожата ви е по-тъмна, най-добре заложете на пясъчните и карамелени тонове.

Червена тоналност
red-lips-framar.jpeg
red-lips-framar.jpeg (6.13 KiB) Прегледано 1584 пъти

Тук много добре трябва да прецените дали вашите устни са подходящи за тези цветове. В никакъв случай не нанасяйте върху тънки устни, защото ще изглеждат още по-тънки или, ако зъбите ви не са безупречно бели, защото тази тоналност така или иначе придава жълтеникав отенък.

Розова тоналност
pink-lips-framar.jpeg
pink-lips-framar.jpeg (3.04 KiB) Прегледано 1584 пъти

Подходяща е и за светла, и за тъмна кожа. Прави устните по-пухкави и сочни.
Няколко неща, които трябва да избягвате:
1. Никога не нанасяйте червило или гланц върху напукани устни. Първо ги овлажнете с балсам, изчакайте го да подейства и едва тогава ги поставете.
2. Когато си избирате цвят, не го тествайте върху дланта си, защото няма да придобиете реална представа. Върховете на пръстите ни са по-подходящи за тази цел, тъй като са по-кръвоснабдени и са по-близо до цвета на устните.
3. Ако сте на възраст, не използвайте тъмните гами, защото без да искате ще подчертаете бръчиците около устните.
Като заключение ще напиша, че е без значение на какъв продукт ще се спрем - червило или гланц, стига цвета да ни отива и да подчертава предимствата, а не недостатъците на нашите устни. Споделете и вашите трикове за красива и неустоима усмивка.
monito
 
Мнения: 73
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:13

Re: Червило или гланц за устни

Мнениеот eli » 26 Мар 2012, 15:21

Аз съм привържаник на гланцовете. Не си падам по наситените нюанси, затова използвам само гланц с лек оттенък, прави устните по сочни и съблазнителни ;)
Аватар
eli
 
Мнения: 362
Регистриран на: 29 Мар 2011, 22:55

Re: Червило или гланц за устни

Мнениеот teddy » 26 Мар 2012, 15:26

Използвам предимно гланц за устни или течно червило, защото повече ми харесва как стоят. Предпочитам прасковените цветове и сега като чета темичката точно те най-много подхождат на тена ми :) Харесва ми блясъка на устните, който придават - стоят като сиропирани ;)
Като бях малка, се бях нацапондрила с химическото червило на майка ми :lol: Лошо й стана като ме видя горката... И като си спомня жените тогава как си очертаваха устните с черен молив, а червилото едно розово или червено - ужас направо :idea:
Наистина е много важно всичко да се използва с мярка и вкус, за да не изглежда смешно. Няма значение колко ни струва червилото или гланца, ако не са подходящи за нас...
teddy
 
Мнения: 177
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:14

Re: Червило или гланц за устни

Мнениеот dimitrova_70007 » 26 Мар 2012, 16:58

Аз всеки ден използвам балсам за устни (даже понякога се чудя какво бих правила без него)... Иначе, за по-специални случаи, си слагам и червило, като гледам да не е натрапчиво. Не знам, може би аз самата не съм свикнала да се гледам с по-ярки тонове върху устните и не мога да се възприема. Предпочитам бледите, нежни нюанси. А и не съм съгласна, че червеното червило привлича по някакъв начин. Познавам много мъже, според които дори действа отблъскващо. Мисля, че колкото по-естествен вид имат устните на една жена, толкова по- желани са те. Разбира се, трябва да се поддържат, особено през зимния сезон.
dimitrova_70007
 
Мнения: 62
Регистриран на: 06 Яну 2012, 11:14

Re: Червило или гланц за устни

Мнениеот miki » 27 Мар 2012, 09:41

dimitrova_70007 написа:Аз всеки ден използвам балсам за устни (даже понякога се чудя какво бих правила без него)... Иначе, за по-специални случаи, си слагам и червило, като гледам да не е натрапчиво. Не знам, може би аз самата не съм свикнала да се гледам с по-ярки тонове върху устните и не мога да се възприема. Предпочитам бледите, нежни нюанси. А и не съм съгласна, че червеното червило привлича по някакъв начин. Познавам много мъже, според които дори действа отблъскващо. Мисля, че колкото по-естествен вид имат устните на една жена, толкова по- желани са те. Разбира се, трябва да се поддържат, особено през зимния сезон.

Винаги нося в себе си балсам за устни, особено през зимата. За цветовете съм напълно съгласна с теб - естествените тонове са най-добрия избор. Червения цвят е прекалено агресивен за мен и далеч не отива на всеки. Аз използвам течно червило - хем си е с цвят, хем си има и блясък.
miki
 
Мнения: 80
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:19

Re: Червило или гланц за устни

Мнениеот eleonora » 28 Мар 2012, 11:06

И червило, и гланц :mrgreen: Аз нанасям първо червило за цвят и след това гланц за блясък и обем ;) Някъде месец вече използвам продуктите на Римел и останах доволна. Лошото е, че ги има на много малко места и трудно ги намирам, но аптеката до нас е заредена с цял стелаж и вече съм редовен клиент на Фрамар :)
eleonora
 
Мнения: 66
Регистриран на: 28 Мар 2012, 10:04

Re: Червило или гланц за устни

Мнениеот SunFlower » 07 Апр 2012, 12:36

Без червило не излизам от нас, харесвам розовата и прасковената гама тъй като съм бяла с тъмна коса и тъмни очи.Вероятно ще ми отиват и червени червила, но не се чувствам удобно с такова червило.Що се отнася до гланцовете хубави са особено през зимата, когато студа изсушава устните и те се напукват. Лятото като, че ли гланца се разтича и не е много красиво.
Аватар
SunFlower
 
Мнения: 83
Регистриран на: 24 Фев 2012, 14:36

Re: Червило или гланц за устни

Мнениеот Didoncheto » 08 Апр 2012, 10:09

Балсам за устни :lol: Използвам главно него, а към гланца за устни посягам единствено, ако излизам вечер. Устните ми са много сухи и постоянно имат нужда от овлажняване. Ако се напукат и сложа гланц или червило отгоре става нещо страшно. Затова балсама за устни ми е на първо място. Плюс това има и такива, които са с цвят и съчетават двете неща - хем овлажняват и подхранват, хем оцветяват. В момента използвам балсама за устни на Klorane и съм доволна от него, но няма да се обидя, ако ми препоръчате балсам за устни на друга марка ;)
Didoncheto
 
Мнения: 27
Регистриран на: 07 Мар 2012, 16:57

Re: Червило или гланц за устни

Мнениеот VIVI » 10 Апр 2012, 10:10

Didoncheto написа:Балсам за устни :lol: Използвам главно него, а към гланца за устни посягам единствено, ако излизам вечер. Устните ми са много сухи и постоянно имат нужда от овлажняване. Ако се напукат и сложа гланц или червило отгоре става нещо страшно. Затова балсама за устни ми е на първо място. Плюс това има и такива, които са с цвят и съчетават двете неща - хем овлажняват и подхранват, хем оцветяват. В момента използвам балсама за устни на Klorane и съм доволна от него, но няма да се обидя, ако ми препоръчате балсам за устни на друга марка ;)

Не знам дали изобщо има жена, която да не използва балсам за устни :) Мога да ти кажа друг изпитан и много вкусен метод за подхранване на устните - мед :mrgreen: Посягам към него при по-спешни случаи, когато си чувствам устните прекалено сухи. Обикновено вечер използвам меда, като нанасям тънък слой и се опитвам да не се облизвам :lol:
А навън без червило не излизам. Аз наблягам по-скоро на устните, отколкото на очите. Не се гримирам много, особено през деня, но спиралата и червилото са задължителни. Иначе изглеждам много бледа...
VIVI
 
Мнения: 63
Регистриран на: 07 Мар 2012, 16:02

Re: Червило или гланц за устни

Мнениеот rony_80 » 18 Апр 2012, 12:53

Моите устни са малко бледички, а и аз съм със светла кожа, така че не разчитам на гланца за устни. Използвам главно червило и евентуално върху него поставям гланц за блясък.
rony_80
 
Мнения: 56
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:25

Следваща

Назад към Козметика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта