Как да постигнем така желания обем на косата

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Как да постигнем така желания обем на косата

Мнениеот sanya » 04 Май 2012, 10:50

miki написа:Момичета, не мога да не споделя - купих си розовата пяна на Лореал, която се използва преди издухването на косата със сешоар. Нанася се на мокра коса, като първо я предпазва от горещия въздух и второ увеличава обема. Ще я пробвам и пак ще пиша :)

Пиши, пиши, а снимка можеш ли да изнамериш отнякъде?
Винаги обръщам внимание на съдържанието на продуктите, които избирам. Отскоро го правя, но вече се научих да не пазаря на сляпо каквото и да е. Използвам пяна за коса и задължително купувам такава, която не съдържа алкохол, за да не ми изсушава косата допълнително. Четката и сешоара са много важни - хубаво е четката да е кръгла и с голяма повърхност, а сешоара да е силен. Фризьорката ми никога не ми е сушила косата с главата надолу - много погрешно разбиране. След като си измия косата, леко я подсушавам и поставям пяна в корените. Отделям горните кичури и започвам да я издухвам от най-долния пласт като издърпвам с четката. Определено постигам желания обем и косата ми се задържа до следващото измиване, като единствено я пооформям сутрин преди да изляза - бретона и краищата главно.
sanya

Мнениеот tochica » 17 Май 2012, 15:02

Ето я розовата пяна на Лореал :) Преди използвах пяната на Тафт, но сега съм с тази и съм доволна от обема на косата си ;)

loreal hot.jpg
loreal hot.jpg (37.63 KiB) Прегледано 459 пъти
tochica

Мнениеот beautymaniac » 23 Ное 2012, 15:56

За обем отскоро се сдобих с тази пяна на Редкен http://bg.strawberrynet.com/haircare/re ... ng/109117/ по препоръка на познат фризьор. Определено придава плътност и обем, а и предпазва при топлинно стилизиране :)
beautymaniac

Мнениеот Harmony » 27 Окт 2015, 12:41

Начинът на изсушаване е от огромно значение, но дали само със стилизиращи продукти може да се запази обемът? :roll:
Аватар
Harmony

Предишна

Назад към Козметика и грим