Болки в стомаха - гастрит

Болки в стомаха - гастрит

Мнениеот Камелия » 28 Мар 2012, 10:34

Понякога когато много огладнея, а след това когато хапна порядъчно започва много силно да ме боли корем. Това може ли да бъде гастрит? Как да разбера кога страдам от гастрит и какво трябва да пия за да не ме боли? Трябва ли да избягвам някакви храни по-специално и какви?
Камелия
 
Мнения: 183
Регистриран на: 27 Мар 2012, 14:56

Re: Болки в стомаха - гастрит

Мнениеот bisertaskov » 02 Апр 2012, 22:28

Гастрит е възпаление на лигавицата на стомаха и трябва да се избягват определени храни поне за известно време за да може да се понижи стомашната киселинна секреция.Мазни, лютиви и пържени храни, също шоколад, алкохол трябва да се избягват.По време на лечението е най добре да се консумират варени или задушени храни.А лечението трябва да се назначи от лекар задължително, тъй като медикаменти много - ранитидин, фамотидин, алмагел, омепразол, омепразид, сопрал, асидуел, ланзул, и т.н.,на много от тях активните съставки са еднакви, други имат различни милиграми,за това вашият лекар ще знае кои са най добрите за вашето лечение.
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov
 
Мнения: 588
Регистриран на: 23 Мар 2011, 10:22


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани болести на храносмилателната система

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта