Червена книга на защитените видове

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Червена книга на защитените видове

Мнениеот SunFlower » 02 Апр 2012, 11:22

Колкото и да се опитвам да стоя в страни от глобалните проблеми, било то замърсяване или унищожение на защитени видове, не мога да стоя в страни след като днес прочетох, че Япония е започнала да избива китове " с научна цел". Въпреки, че пред очите ни планетата загива, ние се опитваме като, че ли да забързаме този процес. Кому е нужно да се убият 267, какво доказваме с това? Ще допуснем ли поколението, което идва след нас да не може да се наслади на природата, на която се радваме ние? Да опознае животински видове, които обитават планетата ни? Не съм разгневен природозащитник, просто искам да изразя гражданската си позиция в защита на животните и растителните видове, които се унищожават безпрецедентно. Надявам се към моето мнение да се присъединят все повече хора и да възпитаме децата си в любов към заобикалящата ни природа.
Аватар
SunFlower
 
Мнения: 83
Регистриран на: 24 Фев 2012, 14:36

Re: Червена книга на защитените видове

Мнениеот Didoncheto » 21 Апр 2012, 16:55

SunFlower написа:Колкото и да се опитвам да стоя в страни от глобалните проблеми, било то замърсяване или унищожение на защитени видове, не мога да стоя в страни след като днес прочетох, че Япония е започнала да избива китове " с научна цел". Въпреки, че пред очите ни планетата загива, ние се опитваме като, че ли да забързаме този процес. Кому е нужно да се убият 267, какво доказваме с това? Ще допуснем ли поколението, което идва след нас да не може да се наслади на природата, на която се радваме ние? Да опознае животински видове, които обитават планетата ни? Не съм разгневен природозащитник, просто искам да изразя гражданската си позиция в защита на животните и растителните видове, които се унищожават безпрецедентно. Надявам се към моето мнение да се присъединят все повече хора и да възпитаме децата си в любов към заобикалящата ни природа.

Два пъти прочетох поста ти, защото първо си помислих, че нещо не съм доразбрала - Япония избива китове :shock: Как е възможно това престъпление да се извършва, при това законно :x Тези толкова мили и умни животни...
А знаете ли, че в Дания всяка година се провежда кървав фестивал, в който се убиват делфини ей така, за удоволствие :evil: Това не са хора, а животни, просто не повярвах на очите си как се убиват и целия бряг тъне в кръв - ИЗРОДИ!!! Това не е човешко, това са хора с психически отклонения :x :evil: :x
Didoncheto
 
Мнения: 27
Регистриран на: 07 Мар 2012, 16:57

Re: Червена книга на защитените видове

Мнениеот monito » 23 Апр 2012, 11:41

Има един документален филм "Залива", в който е описана борбата на група хора срещу избиването на делфини - кадрите са просто... шокиращи :?
А за този гнусен фестивал в Дания четох статия в интернет, в която бяха публикувани и снимки :shock: На снимките имаше и деца, които с радост и любопитство наблюдаваха клането, а лицете на "мъжете" бяха изпръскани с кръв. Не разбирам този акт на себедоказване, не разбирам извратената тръпка - да убиеш, за да се почувстваш добре :x За децата нямам думи! Детската психика е толкова крехка и кой нормален родител би завел детето си на подобна "церемония по мъжество"?
Къде са Природозащитните организации в случая и безсилна ли е властта или това е нещо съвсем нормално и в този дух трябва да възпитаваме децата си?! Нормално ли е да убиваш по жесток начин и да изпитваш удоволствие от това? За мен не е нормално и се надявам, че за повечето от вас също е така.
monito
 
Мнения: 73
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:13


Назад към Ветеринарна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта