Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Мнениеот SunFlower » 04 Апр 2012, 16:45

file311.jpg
file311.jpg (35.46 KiB) Прегледано 1262 пъти

Понякога не ви ли се е искало да се родите мъж. Да нямате онези ужасни болки и дискомфорт при месечния ви цикъл. Да се почесвате тук таме без свян, да си псувате без да ви поглеждат осъдително. Да не е нужно да се епилирате редовно, да си правите всеки ден косата, грима, ноктите,да избирате по един час дрехите си, да намерите и необходимия аксесоар към тях и да имате 100 чифта обувки, но нито един удобен.
С какво ни превъзхождат мъжете ? Ако имахте избор мъж или жена какво бихте избрали?
Аватар
SunFlower
 
Мнения: 83
Регистриран на: 24 Фев 2012, 14:36

Re: Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Мнениеот hera_00 » 04 Апр 2012, 16:59

Мъжете не ни превъзхождат в нито едно отношение. Може да нямат месечен цикъл и да не губят много време за поддръжка на външния си вид, но пък за сметка на това са много по-неориентирани, по-несигурни и по-безотговорни.
Съветът е форма на носталгия. Даването му е начин да извадиш миналото от отпадъчните води, да го избършеш внимателно, да добоядисаш по-грозните му части и да го възстановиш за повече, отколкото то струва.
Аватар
hera_00
 
Мнения: 61
Регистриран на: 10 Ное 2011, 16:24

Re: Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Мнениеот dimitrova_70007 » 04 Апр 2012, 17:14

Колкото и тривиално да звучи - създадени сме, за да се допълваме. Понякога на нас ни куца съвсем малко, за да се оправяме съвсем сами, а понякога не ни куца нищо, просто е хубаво да знаеш, че не си сам. Забелязала съм, че мъжете стават все по-безгрижни. Сякаш от тях се изисква само да хапнат, да гледат телевизия и да си легнат. С неухота правят единственото нещо, за което сме ги накарали през деня, докато през нашите ръце минават безброй неща. Така или иначе темата е дълга и многостранна и може да се спори много по нея.
Ако трябва да им завиждаме за нещо, то е за способността да забравят бързо, способността да мислят само за едно нещо или дори да не мислят за нищо. Колкото по-малко се тормози човек за случващото се около него - толкова по-здравословно живее. Относно физиологичните им характеристики - не мисля, че има за какво да им завиждаме. Природата ни е дала нещо много важно - нежност, която никога не бива да губим, защото тя е наше уникално качество, трябва да я съхраняваме и поддържаме. Усилията, които полагаме за това понякога ни костват повече, отколкото ни се иска, но няма как - ние сме по-красивата част от човечеството.
dimitrova_70007
 
Мнения: 62
Регистриран на: 06 Яну 2012, 11:14

Re: Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Мнениеот elena » 05 Апр 2012, 08:52

SunFlower написа:Понякога не ви ли се е искало да се родите мъж. Да нямате онези ужасни болки и дискомфорт при месечния ви цикъл. Да се почесвате тук таме без свян, да си псувате без да ви поглеждат осъдително. Да не е нужно да се епилирате редовно, да си правите всеки ден косата, грима, ноктите,да избирате по един час дрехите си, да намерите и необходимия аксесоар към тях и да имате 100 чифта обувки, но нито един удобен.
С какво ни превъзхождат мъжете ? Ако имахте избор мъж или жена какво бихте избрали?

А, те някои мъже са по-поддържани от жените :mrgreen:
И да можех да избирам, пак щях да искам да се родя жена :) Плюс това не мисля, че мъжете ни превъзхождат по какъвто и да е начин, защото ние сме не по-малко оправни от тях. Вярно е, че имаме нужда еднин от друг - те не могат без нас и ние не можем без тях, но чак пък да ни превъзхождат... Ние сме по-емоционални, повече преживяваме нещата, но не бих заменила тези емоции за нищо на света. С други думи - не завиждам за нищо за мъжете ;)
elena
 
Мнения: 76
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:28

Re: Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Мнениеот tweety » 05 Апр 2012, 09:43

Да ви кажа, не е толкова трудно да си мъж.Аз физиологично съм жена, но живота ни научи да сме твърди и силни като мъже. Когато ти се наложи да отгледаш сама детето си, да работиш като за двама, да се опитваш да градиш кариера и да въртиш къща. И моментите, в които се чувстваш жена са само 7 дена в месеца, когато физиологично няма как да пропуснеш този момент. Жалко, наистина е много жалко. Срещала съм толкова слаби мъже, които все повече провокират жените да ги заместят. И да си призная честно, да завиждам им на мъжете. Те не носят отговорност за нищо, дори за това, че са ти направили дете, само от едно главоболие и лягат да умират, когато нещо не им върви посягат към алкохола. Не раждат, не изпитват всеки месец болка, не са задължени да възпитават, а когато нещо не се получи упрекват жената. Когато ходят по жени не правят нищо лошо, докато когато жената ако го направи е...(е всеки знае какво е).За мъжът е гордост да има зад гърба си много бройки, а ако това се случи на жената тя е мръсница.Е защо да не поискам да се бях родила мъж?
tweety
 
Мнения: 348
Регистриран на: 15 Ное 2011, 10:04

Re: Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Мнениеот nadya » 05 Апр 2012, 11:13

Аааа, не, не завиждам за нищо на мъжете :) Аз съм си жена и искам да си остана такава с всичките плюсове и минуси, които съпровождат женския пол. Обичам всички чисто женски неща - пазаруването, грижата за себе си, всичко това ме разтоварва от битовизма и ежедневния стрес. Друг е въпроса, че сме поели и много мъжки функции, което наистина не говори добре за мъжете. Както е написала tweety, ние работим наравно с тях, гледаме си децата, грижим се за уюта в нашия дом, вършим си чисто домакинската работа, че дори и намираме време за себе си. Никога не съм деляла задълженията на мъжки и женски, но щом аз завъртам крушки вкъщи и сменям бушони, значи и мъжа ми ще пуска пералня и ще простира примерно. Но колко мъже го правят в действителност? Много малко, защото това са си "женски задължения"! А кои са "мъжките" задължения да ви попитам пък аз? Жените сме свикнали да се оправяме с всичко, а ако ни помогне някой е добре дошло. Не казвам, че няма и оправни мъже или такива, които помагат вкъщи, но май тези които се "ослушват" взеха превес.
nadya
 
Мнения: 53
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:10

Re: Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Мнениеот miki » 08 Апр 2012, 11:54

Има за какво да им завиждаме и още как :mrgreen: При тях всичко се изчерпва с работата и все са много изморени. Поне тези, които работят, защото има и такива, които нищичко не подхващат по цял ден и въпреки всичко не помагат вкъщи. Жената се е нагърбила с всичко - деца, семейство, работа, домакински задължение - 24-часов работен ден и няма право да е изморена или да не е успяла да сготви... Уж сме нежната половинка, а май мъжете са по-изнежени от нас :lol:
И аз искам да изляза с приятелки след работа, да се видим и да си побъбрим, но бързам да се прибера, за да си оправя вкъщи, да сготвя, да обърна внимание на децата. И да ви кажа добре, че на нас са се паднали тези задачи, че иначе не знам. Ако трябваше мъжете да раждат например, сигурно вече нямаше да съществуваме на земята.
miki
 
Мнения: 80
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:19

Re: Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Мнениеот Pipilota » 18 Ное 2014, 10:29

Има много плюсове да си мъж ;) Най-малкото когато минаваш покрай някой фризьорски салон няма да ти подвикват и подсвиркват, каквото се случва като минеш покрай автосервиз :D
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Мнениеот Mon_ton » 01 Дек 2014, 16:16

miki написа:Има за какво да им завиждаме и още как :mrgreen: При тях всичко се изчерпва с работата и все са много изморени. Поне тези, които работят, защото има и такива, които нищичко не подхващат по цял ден и въпреки всичко не помагат вкъщи. Жената се е нагърбила с всичко - деца, семейство, работа, домакински задължение - 24-часов работен ден и няма право да е изморена или да не е успяла да сготви... Уж сме нежната половинка, а май мъжете са по-изнежени от нас :lol:
И аз искам да изляза с приятелки след работа, да се видим и да си побъбрим, но бързам да се прибера, за да си оправя вкъщи, да сготвя, да обърна внимание на децата. И да ви кажа добре, че на нас са се паднали тези задачи, че иначе не знам. Ако трябваше мъжете да раждат например, сигурно вече нямаше да съществуваме на земята.

Те мъжете трябва да се научат на това нещо, наистина е обидно как въртиш цялата къща, а накрая когато сготвят 2 пържени яйца и искат аплодисменти все едно са се трудили за цяла сватба! :twisted:
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Мнениеот Anka » 01 Дек 2014, 16:26

Не знам, до някъде! Направило ми е впечатление, че са супер разлигавени, ако се разболеят - лягат и охкат ужасно много, сякаш умират. Изобщо не знам защо ние сме нежния пол, след като те са толкова разлигавени! Та така, не им завиждам изобщо, освен, че имат насреща си глупачки, които им слугуват :evil:
Аватар
Anka
 
Мнения: 1415
Регистриран на: 25 Ное 2014, 13:25

Следваща

Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта