Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Интересни факти за дъвката

20 Юни 2012, 17:00

Хайде и аз да се включа с малко усмивки от старите ленти :D

Gums.jpeg
Gums.jpeg (21.67 KiB) Прегледано 468 пъти

Направо усещам вкуса им само като ги гледам :lol:

22 Юни 2012, 11:29

tochica написа:Хайде и аз да се включа с малко усмивки от старите ленти :D

Gums.jpeg

Направо усещам вкуса им само като ги гледам :lol:

Много готина снимка! Навява толкова спомени, спомням си, че тия дъвки ги продаваха само по пушкаджийниците едно време. Спомням си златните времена на търговията когато Турция заля пазара ни със захарни изделия, а ние до този момент бяхме виждали само българските шоколади Кума Лиса и дъвка Идеал. Аз лично предпочитам едни гръцки дъвки с екстракт от мастиково дърво, но като цяло не харесвам да дъвча дъвка.

04 Яну 2013, 14:16

Помня че като малък един даскал все се караше да не гълтаме дъвките щото това водело до рак на стомаха ;p

18 Фев 2013, 22:39

обичам да дъвча дъвка, но все по-рядко се сещам за това-с вкус на диня или пъпеш ми е любима....

06 Мар 2013, 11:49

Уж рекламират колко са полезни дъвките, как трябвало след всяко хранене да дъвчем Орбит и други такива, но замисляли ли сте се какво съдържат. Това, че е без захар, не означава, че е полезна. Изкуствените подсладители са отрова и поради тази причина напоследък започнах да избягвам дъвките.

05 Сеп 2013, 10:39

Интересното при мен е, че наистина ми помогна да откажа цигарите... А не вярвах, че ще мога ;) Пробвайте с дъвки!

27 Мар 2014, 17:35

хубаво дъвка без захар ,но за сметка на това я с аспартам я с ацесулфам К следователно без дъвка е по-добре и за зъбите и за здравето :D

29 Дек 2014, 12:06

winterrose написа:Уж рекламират колко са полезни дъвките, как трябвало след всяко хранене да дъвчем Орбит и други такива, но замисляли ли сте се какво съдържат. Това, че е без захар, не означава, че е полезна. Изкуствените подсладители са отрова и поради тази причина напоследък започнах да избягвам дъвките.

Така е, това, че нещо няма захар не означава, че е полезно, поне захарта я знаем каква е и как изглежда, а останалите неща, които дори не можем да си ги представим ги приемаме за полезни... Аз рядко дъвча дъвка и то главно да удоволствие ;)

29 Дек 2014, 16:39

Лошо няма в дъвките, само някой да не реши да ги ползва вместо паста за зъби, че тогава аромата няма да е плодов... :mrgreen:

29 Дек 2014, 17:02

Дъвките едно време бяха много хубави, а сегашните сладки дъвки много бързо развалят вкуса и еластичността си :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4