София: новини, събития, управление

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

София: Проект „ГОЛЕМИЯТ ДО МЕН”

Мнениеот FramarLekari » 17 Мар 2012, 12:25

„ГОЛЕМИЯТ ДО МЕН” В ПОДКРЕПА НА СОФИЯ – КАНДИДАТ ЗА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА

Тази година състезанието по информационни технологии за София – град, което традиционно се организира от 134 СОУ „Димчо Дебелянов” се провежда в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата. Съорганизатори на събитието са Асоциация за развитие на София и Столична община. На 17 март от 9:00ч. в 134 СОУ ще бъде даден старт на състезание, в което ще вземат участие ученици от 6-ти, 7-ми и 8-ми клас от столичните училища. В продължение на час и половина младите хора ще показват своите умения за използване на информационни технологии, като сърфират из интернет и откриват информация за културния живот на столицата, създават презентации, с които представят своя град в чужбина и изработват филмчета за забележителностите на София. Учениците от по-горните класове ще имат възможност да представят своята гледна точка за София, това с което се гордеят, това което ги впечатлява.
Младите хора познават ли своя град, историята и културата? Как изглежда София през очите на тийнейджърите? Какво биха разказали за София на своите приятели от страната и чужбина? Ще присъства ли МОЛ-културата в техните презентации? … това са само част от въпросите, на които ще намерим отговор в края на състезанието, който е планиран за 13:30ч. Отличниците в състезанието ще бъдат наградени от Малина Едрева, председател на комисията по „Култура, и образование” към Столичния общински съвет . Наградите са осигурени от Асоциация за развитие на София, Майкрософт и Сименс.
За повече информация: Деница Лозанова, програмен директор, e-mail: d.lozanova@sofia-da.eu; 0879651040.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

София: Модно ревю в "Сердика център"

Мнениеот FramarLekari » 21 Мар 2012, 16:08

В първия ден на пролетта „Сердика Център” представи новите тенденции на топлия сезон с концептуално модно ревю в бяло и жълто. Модни експерти, журналисти и представители на шоу бизнеса се събраха под стъкления покрив на „Сердика център”, за да се информират за новите модните линии на пролет-лято 2012 г. Десетки популярни личности уважиха събитието: водещите от сутрешното шоу на радио „Витоша” - „Тройка на разсъмване“ Милена Тодор и Кирил, водещите на предаването „Високи токчета” по bTVГери Гочева, Людмила Филипова и Ива Дойчинова, актьорът Стефан А. Щерев, моделът Елеонора Манчева, актрисата Деси Бакърджиева, Ути Бъчваров, джазменът Ачо Заберски, момичетата от струнен квартет Hypnotic, певицата Сантра, водещият Милен Цветков, Любомир Стойков...

Serdica_Center_2_DVD_PAL_.jpg
Serdica_Center_2_DVD_PAL_.jpg (16.98 KiB) Прегледано 448 пъти

Бяло и жълто са цветовете на идващата пролет! Жълтото е най-актуалният цвят за сезона, освен че е цветът на „Сердика Център”. Цялата кампания за пролет-лято на центъра е решена в жълто. Моделите също следваха цветовата концепция и гримът беше в жълто - жълто червило и силно подчертани вежди, дело на гримьора Христина Трайкова.

Serdica_Center_1_DVD_PAL_.jpg
Serdica_Center_1_DVD_PAL_.jpg (19.37 KiB) Прегледано 448 пъти

Девет от най-популярните модни брандове, чиито магазини се намират в „Сердика Център”, представиха колекциите си, като голяма част от марките са за първи път в България и могат да бъдат открити само в този търговски център. Дефилето показа облекла и аксесоари от Volume 2 (MALLONI, ANNARITA N, mix+match, SCHUETZ и MIEZKO)), Karen Millen, Peek & Cloppenburg (Armani Jeans, Marc Cain и Boss Woman), The Circle (кашмир, шалове и нишова парфюмерия), Furla (чанти и аксесоари), Longchamp (чанти и аксесоари), Guess by Marciano, Scandal (Liu Jo) и Elisabetta Franchi.

Serdica_Center_3_DVD_PAL_.jpg
Serdica_Center_3_DVD_PAL_.jpg (17.34 KiB) Прегледано 448 пъти

Впечатляващият декор на ревюто е изработен по изцяло нова технология от еко материали за постигане на цялостния ефект - абстрактен проект от хартиени хармоники, които образуват различни форми помежду си. Всичко това, поднесено на фона на изпълнената на живо музика от Рут Колева.
Управителят на „Сердика Център” Ирена Тенева и организаторите от ART Ground Art&Events се бяха погрижили за флоралните декорации с натурални пролетни цветя, за биоорганичния кетъринг, също в жълто и бяло /сирена с портокалово сладко, бели трюфели, манго салса/, оформен на принципа на food-дизайна. Виното беше на Job’s Greek. Като специален комплимент гостите получиха бутиков сладкиш - чийзкейк с манго и Look Book пролет-лято 2012.

Serdica_Center_4_DVD_PAL_.jpg
Serdica_Center_4_DVD_PAL_.jpg (19.06 KiB) Прегледано 448 пъти

ЗА МАРКИТЕ:
GUESS BY MARCIANO е насочена към гардероба на модерната и чувствителна жена, която обича модата и умее да се грижи за индивидуалния си стил.
Колекцията на FURLA е вълнуващ пътепис, изпълнен с видими и осезателни препратки към средиземноморската и италианска традиция. Цветове от природата - синьото на небето, черното и бялото на скалите и камъчетата, топлите земни тонове като мед, червено и жълто със златни и сребърни акценти.
Материалите: биволска кожа, кожа с винтидж ефект, змийски кожи и материали инспирирани от високите технологии, какъвто е неопрена.

Serdica_Center_5_DVD_PAL_.jpg
Serdica_Center_5_DVD_PAL_.jpg (18.87 KiB) Прегледано 448 пъти

Естествена, ярка атмосфера в която чантата Candy заема централна роля със серия от специални издания, включващи ярко открояващата се каучукова бостън чанта с кант от телешка кожа в питонов принт, представена в свеж и раздвижен тюркоазен цвят. Това е една изцяло италианска креативна игра, която се пренася и при други варианти, съдържащи смело съпоставяне и комбинации на технологии с традиционно изработване: каучук и плетени материи в идеален La Dolce Vita стил; каучук, щраусови пера и боа, достойни за червения килим във Венеция; каучук и супер лек алуминий с нитове наподобяващ корпус на самолет.
Модната къща PEEK&CLOPPENBURG представя разнообразни теми и експлозия от цветове на световните марки Armani Jeans, Marc Cain и Boss Woman.
Новата пролетно-лятна колекция съчетава неповторими десени за изискани и дръзки жени. Характерни за сезона са коралово, крещящо розово, тюркоазено синьо, ярко зелено и лимонено жълто. Те разкошно се комбинират или се използват като контраст на спокойния фон от невинно бяло и пясъчни нюанси. Темата Marina обединява цветовете синьо, бяло и червено.

Serdica_Center_6_DVD_PAL_.jpg
Serdica_Center_6_DVD_PAL_.jpg (17.37 KiB) Прегледано 448 пъти

Освен цветната и по-лежерна линия, P&C предлага и стилни костюми за делови бизнес дами. Красотатa на женската фигура е подчертана от вталени сака и елегантни рокли. Името на Peek&Cloppenburg е гаранция за материи от най-високо качество, за модерен силует и перфектни линии.


Serdica_Center_7_DVD_PAL_.jpg
Serdica_Center_7_DVD_PAL_.jpg (18.66 KiB) Прегледано 448 пъти

LIU JO - през 1990г. братята Марки представят в област Карпи, Италия, първата колекция на LIU JO. Марката се развива бързо и утвърждава присъствието си в модния сектор с четири самостоятелни линии: LIU JO Collection, LIU JO JEANS, LIU JO ACCESSORIES, LIU JO SHOES.
Колекциите на LIU JO са актуални, съблазняващи, уверени, илюстриращи еволюцията на еститичния код, изцяло фокусирани върху безкрайните предизвикателства на модерния живот и всекидневните потребности на многоликата жена.

Serdica_Center_8_DVD_PAL_.jpg
Serdica_Center_8_DVD_PAL_.jpg (17.04 KiB) Прегледано 448 пъти

THE CIRCLE - магазин The Circle предлага шалове от марки като Kenzo, Pucci, etc. в характерните за сезона ярки или пастелни тонове, от първокачествен кашмир и коприна.
KAREN MILLEN - създадена през 1981 г Karen Millen е едно от най-големите достижения на британската мода. Демонстрирайки феноменален ръст в международен мащаб марката продължава да се разширява към нови пазари, създавайки първите наистина достъпни дизайнерски модни облекла и аксесоари. Днес компанията е представена в повече от 40 държави по целият свят, с над 300 магазина, от Великобритания до Европа, Русия, Азия и Австралия.
Новата колекция носи със себе си много електрик настроение с абстрактните си щампи, интензивни тропически мотиви и дръзкото съчетаване на цветове с изискани луксозни материи.

Serdica_Center_9_DVD_PAL_.jpg
Serdica_Center_9_DVD_PAL_.jpg (20.28 KiB) Прегледано 448 пъти

Цветовете са изключително дръзки – цитрусово жълто с отблясъци на охра, изключително актуален този сезон ще бъде червеният цвят – носещ със себе си увереност и сексапил и вдъхващ енергия. Синьото и кораловото също много ярко присъства в тази колекция и ще освежават гардероба ни през предстоящия сезон
Принтовете стават все по обаятелни и супер луксозни, така че да добавят елегантност - започващи с неутрални анимал принтове и трибал шарки, и завършващи с експлозия от цветове. От Лондон ни съветват: „Този сезон експериментирайте със смелото съчетаване на принтовете от глава до пети.“

Serdica_Center_11_DVD_PAL_.jpg
Serdica_Center_11_DVD_PAL_.jpg (19.16 KiB) Прегледано 448 пъти

VOLUME II е концептуален магазин, в който визия и функция са съчетани по уникален начин. Селекцията на облеклата за сезон пролет/лято 2012 е от италиански марки, произведени в Италия. Обувките и аксесоарите са на американски и бразилски марки.
На ревюто VOLUME II concept представя облекла, обувки и аксесоари на MALLONI (малони), ANNARITA N (анарита ен), mix+match (микс енд матч), SCHUETZ (шутс) и MIEZKO (миезко).

Serdica_Center_12_DVD_PAL_.jpg
Serdica_Center_12_DVD_PAL_.jpg (18.84 KiB) Прегледано 448 пъти

Марката ELISABETTA FRANCHI има своя стил и идентичност, всичко е подчинено на силуета и интересния детайл. Колекцията е изключително модерна, пригодена за жени , които са свикнали с качество, елегантност, чувственост и модерен дизайн. Този сезон дизайнерката Elisabetta Franchi е заложила на ярките цветове: жълто, оранжево, цикламено. Има и специална спортно-елегантна линия с така актуалните шипове.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

София: новини, събития, управление

Мнениеот FramarLekari » 24 Апр 2012, 12:50

Йорданка Фандъкова и Н. Пр. Карел ван Кестерен ще присъстват на откриването на цветна изложба, организирана от посолството на Кралство Нидерландия.


Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова ще присъства днес по покана на Посланикът на Кралство Нидерландия Н. Пр. Карел ван Кестерен в 13.15 ч. на откриването на демонстрация и конкурс за аранжиране на цветя. Събитието се организира за поредна трета година по повод националния празник на страната - Денят на Кралицата. Демонстрацията и конкурсът ще се състоят в столичния парк Заимов- централен вход при бул. „Янко Сакъзов”. В демонстрацията ще вземе участие известния майстор флорист Яп Виссе, които ще направи цветно шоу.
В конкурсната програма ще вземат участие 20 аранжори на цветя от цялата страна.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: София: новини, събития, управление

Мнениеот FramarLekari » 24 Апр 2012, 12:54

Заместник-кметът на София д-р Тодор Чобанов ще присъства на откриването на проект „My Europe“


На 25 април (сряда) 2012г. заместник-кметът на София с ресор „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” д-р Тодор Чобанов ще присъства на откриването на проект „My Europe“.
Събитието ще се проведе на 25-ти и 26-ти април и е под патронажа на кмета на град София и с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката и ОМV Bulgaria, на 25-ти и 26-ти април, ще се проведе в София проектът „My Europe“, организиран от ICCA (Institute for Corporate Culture Affairs) и Future Think Tank. Двете организации се намират във Франкфурт, Германия .
„My Europe“ събира на едно място 4 групи: млади хора на възраст между 15-20 г., политически и обществени фигури ,бизнес-лидери и медии. „My Europe“ протича в редица европейски държави под формата на 2-дневен семинар с максимален брой 20 ученика . Кулминацията на проекта е интернационалната писмена надпревара между учениците от всички страни-участници в проекта.
„My Europe“ вече е открит в Брюксел на 06.09.2011 под патронажа на Вивиан Рединг, Вицепрезидент на Европейската Комисия, която също е и председател на Board of Patrons for European Youth, обединявайки партньорите, които стоят зад инициативата.
В българското издание на „Мy Europe“, младежите, идвайки от различни училища в София ще имат възможност да дискутират на първия ден- Европейски Ден, с д-р Соломон Паси, Председател на Атлантическият клуб в България и с Моника Панайотова, Председател на Младежи ГЕРБ по теми, свързани с Европа и нейното бъдеще от икономическа и политическа гледна точка, както и с други лектори, които ще засегнат темите за устойчивото развитие и за мобилността на Европа- днес и утре. Журналисти от национални и онлайн медии ще обучават учениците на втория ден в тънкостите по писане, което ще ги подготви за изготвянето на техните статии. Oфициалният език на проекта е английски. Преди официалното откриване на събитието ще се проведе кратка пресконференция, на която Вие сте най-сърдечно поканени.

Kъде: OMV Bulgaria, ул. Софийски герой 1, Prima Business Center, 8-ми етаж, 1612 София

Кога: сряда, 25.04.2012., 13.50-14.30

С кого: Участие в прес-конференцията ще вземат д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на София, проф. Mанфред Пол, председател на ICCA и инициатор на проекта, г-н Андреа Казини, Заместник-председател на Управителния съвет и Главен оперативен директор UniCredit Bulbank и д-р Соломон Паси, Председател на Атлантическият Клуб в България.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: София: новини, събития, управление

Мнениеот FramarLekari » 27 Апр 2012, 15:57

Журналисти се включиха в ежедневната работа на лесовъдите от ДЛС „Дикчан”

Журналисти залесиха с млади фиданки от бял бор горски терен в Държавно ловно стопанство „Дикчан”-община Сатовча. Ловното стопанство е част от Югозападното държавно горско предприятие с обща площ 37 000 хектара.
На територията на стопанството могат да се срещнат едър дивеч от видовете – муфлон, сърна, елен-лопатар. Предизвикателство за ловците са също и фазан, яребица, горски бекас и гривяк, които са от видовете дребен дивеч.
Журналистите се включиха в ежедневната работа на лесовъдите като дадоха своя принос в облагородяването на терена. Те получиха ценни съвети за почвоподготовката, залесяването и отглеждането на дървесните видове от експерти от Министерство на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие” и Ловно стопанство „Дикчан”. Те имаха възможност да разгледат ловното стопанство и да видят на живо някои от животинските екземпляри, които обитават местността. Инициативата е част от кампанията „Дни на отворените врати” по Програмата за развитие на селските райони /2007-2013г./. и е организирана от МЗХ.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: София: новини, събития, управление

Мнениеот FramarLekari » 18 Май 2012, 16:45

АЛЕЯ НА КНИГАТА В СТУДЕНТСКИ ГРАД



В навечерието на Деня на славянската писменост и култура район „Студентски” и информационна агенция „Дартс нюз” имат удоволствието да ви поканят на Алея на книгата в Студентски град. Откриването ще е на 21 май от 11 часа в парка до УНСС. Изложението ще продължи до 23 май. В рамките на три дни над 15 български издателства ще представят свои книги. Специално за студентите те ще продават с големи намаления.

В рамките на изложението ще се организират срещи с писатели на открито, ще има и читателски пикник, както кандидат-висшистите ще имат шанс да получат книга с послание – издания с автографи от популярни личности, събрани чрез инициативата „ Подари книга на студент” .

Какви книги са избрали да дарят на студентите и какви са посланията им ще може да разберете на щанда на „Дартс нюз”
Вярваме, че „Алея на книгата” ще е следващата успешна стъпка в инициативата „Да напълним Студентски град с книги”, чиято цел е да промени атмосферата в района, да събудим академичния дух в квартала и да провокираме младите хора да преоткрият четенето .
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: София: новини, събития, управление

Мнениеот FramarLekari » 31 Май 2012, 10:32

Столична община организира празник за Деня на детето

На 1 юни /петък/, от 15.00 ч. до 19.00 ч., в парковото пространство на НДК, в алеите до „Моста на влюбените” ще се проведе празник за Международния ден на детето, организиран от Столична община.

Празнична забавна програма с песни и игри ще бъде представена на специално изградена сцена. Ще участват театър „Пан”, Театрална формация „Сириус”, Музикални формации „Радиодеца” и „Смехоранчета”.

В обособени пространства ще има различни атракции за децата: с Фондация „Изкуство за детето” ще се изработват хартиени кукли и пластични картини; ще работи фотостудио на открито; ще гостува списание National Geographic; ще бъдат прожектирани анимационни филми; ще има рисунки и моделиране герои на „Дисни Ченъл”. На ревю ще бъдат представени детски модели на фирма FOX.

Художници ще гримират децата и ще ги превърнат в приказни герои. Ще има много игри и състезания с награди – Театър „Пан” ще подари велосипед БМХ за победителя във викторина, а фирма „Зайо Байо” ще подари детски електромобил като награда в томбола.

В 17.00 ч., на Моста на влюбените ще бъде открита фотографска изложба посветена на децата.

Като спонсори с подаръци за децата, присъстващи на празника са поканени „Mc`Donalds”, Фирма за сладоледи „Изида”, минерална вода „Девин”, Walt Disney, фирми: Capela pley, Зайо Байо, FOX, NG kids, Timbark kids, и др.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: София: новини, събития, управление

Мнениеот FramarLekari » 13 Юни 2012, 14:18

Грузия проявява интерес към технологията за розопроизводството в България

Грузия проявява голям интерес към технологията и законодателните норми за отглеждане на рози за розово масло в България. Това съобщи заместник-министърът на земеделието на Грузия Константине Кобахидзе на среща със заместник-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров в МЗХ.

IMG_6198.jpg
IMG_6198.jpg (41.54 KiB) Прегледано 387 пъти

От своя страна зам.-министър Димитров запозна грузинската делегация със състоянието на сектор розопроизводство.
Зам.-министър Кобахидзе допълни още, че са провели среща и с представители от Българската агенция по безопасност на храните и са запознати с контрола във връзка с износа и вноса на земеделски стоки от страни извън Европейския съюз и също, че тяхната агенция е взаимствана по модел на БАБХ.
По време на срещата бе обсъдено и бъдещо сътрудничество в управлението и съхранението на рибните ресурси в Черно море.
Двамата обсъдиха възможността за подписване на двустранно споразумение между двете страни, както и за съдействие от страна на България за създаване на система за идентификация и регистрация на животните.
На срещата присъстваха директорът на Националната Агенция по безопасност на храните Давид Коберидзе и директорът на Научно-изследователския институт по хранителна промишленост Нугзар Багатурия
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: София: новини, събития, управление

Мнениеот FramarLekari » 13 Юни 2012, 14:20

100% от средствата по ЛИДЕР са договорени


Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов подписа 19 договора по Програмата за развитие на селските райони, с което бюджетът на мярката ЛИДЕР е договорен на 100%. „Даваме възможност на местните инициативни групи да покажат, че наистина са инициативни и могат да усвоят прозрачно средствата от 67 милиона лева”, подчерта министър Найденов на официалната церемония по подписване на договорите в Министерския съвет.
С евросредствата ще бъдат реализирани приоритетите в развитието на 570 малки населени места у нас. Сред заложените дейности са реконструкцията на пътната и ВиК мрежа, обновяването на обществени сгради и площади, изграждането на детски площадки и социални домове, създаването на малки предприятия, модернизирането на земеделските стопанства и развитието на селския туризъм и традиционните занаяти.
„Това са пари, които малките населени места могат веднага да почувстват. Ако си проведете прозрачно процедурите, до няколко месеца може да започне реалното строителство”, бяха думите на министър-председателя Бойко Борисов към представителите на 19-те местни инициативни групи от Сандански, Чирпан-Берковица, Брезник-Трън, Карнобат, Гълъбово, Родопи-Перущица, Тетевен, Берковица-Годеч, Борино-Доспат, Тервел-Крушари, Нови Пазар-Каспичан, Костенец, Кнежа, Радомир-Коваечевци- Земен, Средец, Брезово-Братя Даскалови, Ябланица-Правец, Сливница-Драгоман и Елхово.
Местните инициативни групи са съставени от публични, частни и граждански организации. На базата на партньорството те са взели решения за най-важните приоритети в развитието на областта и за проектите, чрез които те ще се осъществят. Първите 16 договора с местни инициативни групи бяха подписани миналата есен и са на стойност 61 млн. лв.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: София: новини, събития, управление

Мнениеот FramarLekari » 15 Юни 2012, 15:31

Забавното лятно четене

От името на организаторите на инициативата „Забавното лятно четене“ - Столична библиотека, детският портал Az-deteto.bg (част от Инвестор.БГ.АД), Община Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ - имаме удоволствието да Ви поканим на откриването на инициативата в Стара Загора.

На 19 юни от 14.30 ч. в Регионалната библиотека на града ще бъде даден старт на инициативата за насърчаване детското четене през лято 2012.

Забавното лятно четене и тази година се случва под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова. През лято 2012 наши партньори станаха община Бургас и община Стара Загора.

Специални гости на 19 юни ще бъдат Живко Тодоров, кмет на обшина Стара Загора и началник на РИО Стара Загора, Татяна Димитрова.

Като посланници на инициативата ще се включат Мария Донева, детски автор, доц. Алексей Стоев, астроном и физик и Дарин Петков, директор на кукления театър в града. Заедно с децата и учениците те ще разкажат за любимите си детски книжки. Организаторите от Az-deteto.bg ще демонстрират попълването на онлайн читателския дневник на Забавното лятно четене 2012.

Кампанията за втора поредна година ще се проведе през месеците на лятна ваканция на учениците и ще обхване цялата страна. В края на ваканцията, на 17.09. ще бъдат обявени резултатите от инициативата, които ще бъдат резултат от попълването на онлайн читателския дневник. Въз основа на резултатите ще бъдат определени „Най-четящия град“ и „Най-четената детска книга“ за Лято 2012.

При старта на инициативата ще поканим децата и техните родители да дарят на детските отдели на библиотеките книжките, които вече са прочели или израснали. Те ще бъдат разпределени по детските отдели на библиотеките партньори и техни клонове, които се нуждаят от книги.


"Забавното лятно четене“ се организира от детския портал Аz-deteto.bg, съвместно със Столична библиотека за втора поредна година. Целта на инициативата, която стартира на 1 юни и приключва на 17 септември, е да популяризира четенето сред децата и учениците.
Тази година събитието ще се проведе в следните градове: Русе, Плевен, Варна, Бургас и Стара Загора.

Инициативата "Забавното четене на "Az-deteto.bg“ печели все по-голяма подкрепа. Наши партньори са Пенсионно осигурителна компания „Доверие“, МТЕЛ, издателствата за детска литература „Кибеа“,„ Инфодар“, „Сиела“, „Ентусиаст“ и „Кръгозор“, община Стара Загора и община Бургас.

На 30.03. в рамките на инициативата, заедно със Столична библиотека, се проведе Национална кръгла маса за детското четене, на която бяха обсъдени проблемите които са явни и свързани с четенето на задължителните списъци с книги от децата. Бяха обсъдени теми и проблеми свързани с детското четене, като актуалността на задължителните летни списъци за четене, отношението на учителите и подходите на образователната система към темата. Един основните изводи беше фактът, че ако учители, родители и библиотеки обединят усилия, ще има много повече четящи деца.
Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов от своя страна също официално подкрепи инициативата. "Самият аз говоря от три години, че новата българска литература трябва да присъства, защото децата иначе живеят в една историческа среда, а те има с какво да се гордеят - имаме прекрасни, съвременни, млади автори", заяви той пред медиите.

Общият брой на участниците в кампанията през изминалата 2011 година е бил 2 167 от 143 населени места и от 5 държави.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Следваща

Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron